Magda Vasiliu, reacţie dură după intervenţia lui Raed Arafat în cazul lui Busu: Să vorbească despre toţi pacienţii, nu doar despre cei care apar la TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Vasiliu FOTO David Muntean
Magda Vasiliu FOTO David Muntean

Jurnalista Magda Vasiliu a reacţionat cu privire la intervenţia lui Raed Arafat în cazul infarctului suferit de vedeta Pro TV Florin Busuioc (56 de ani) şi critică, printr-un mesaj pe Facebook, atitudinea politicienilor care „sar cu soluţii şi explicaţii în momentul în care o persoană publică are probleme“, dar nu se întâmplă acelaşi lucru şi când vine vorba de oamenii de rând care trec prin situaţii similare.

Magda Vasiliu a reacţionat, printr-un mesaj pe Facebook, cu privire la situaţia în care se află prezentatorul de meteo, Florin Busuioc, care a suferit marţi seară un infarct miocardic acut, după un spectacol de teatru susţinut la Craiova. 

Astfel, fosta prezentatoare de ştiri critică atitudinea lui Raed Arafat, dar şi a politicienilor care, potrivit jurnalistei, „sar cu soluţii“ atunci când este vorba de o persoană publică. Secretarul de stat în Ministerul Afacerirlor Interne Raed Arafat a oferit câteva declaraţii la scurt timp după ce s-a aflat că vedeta Pro TV a suferit un infarct, precizând la momentul respectiv că situaţia este sub control. 

Magda Vasiliu spune că „Raed Arafat ar trebui să vorbească despre toţi pacienţii, nu doar despre cei care apar la TV“ şi a rememorat „lupta ei cu sistemul medical românesc“ după ce fiul ei a fost diagnosticat cu cancer.  

„Ce-mi plac mie politicienii ăştia care, în momentul în care o persoană publică are probleme, sar instant cu explicaţii, soluţii, etc.... Mă uit la Raed Arafat vorbind despre Busu şi-mi aduc aminte cum m-au sunat şi pe mine atunci când n-am mai putut şi am făcut publică situaţia incredibilă în care mă aflam. De parcă până la mine nu mai fuseseră sute de mame cu copii bolnavi puse la pământ de legile lor tâmpite. Sigur nu le-a sunat nimeni. Sper din tot sufletul ca Busu să fie bine, să-şi revină. E un reper în România... Şi mai sper că domnul Arafat să verifice dacă e adevărat că şeful de la Cardiologie din Craiova şi-a închis telefonul ca să nu fie solicitat. Şi să mai verifice de ce în Craiova doar un singur medic poate face intervenţii de genul celei care i-a salvat viaţa lui Busu. Dacă-şi închidea şi el telefonul?!? Apoi, să vină să vorbească... Sau, să vorbească dl Arafat & Co despre toţi pacienţii, nu doar despre cei care apar la TV. Multă sănătate şi putere lui Busu, pentru că, în fond, asta contează acum cel mai mult“, a fost mesajul fostei prezentatoare de ştiri. 

Vlad, în vârstă de 9 ani, a fost diagnosticat în 2017 cu cancer osos, iar părinţii lui, Magda Vasiliu Stoian şi Cosmin Stoian, au hotărât să caute ajutor în străinătate, după ce au primit din partea medicilor români două propuneri care i-au speriat - să-i amputeze un picior şi să-i facă o biopsie invazivă plină de riscuri, după cum a povestit jurnalista pentru Kanal D. 

Reamintim că Actorul Florin Busuioc a fost operat marţi seara, în Craiova, după ce a făcut infarct la terminarea unui spectacol în care jucase. Florin Busuioc a fost transferat la Bucureşti, cu un elicopter SMURD, la Fundeni. 

Conform News.ro, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean Craiova a mai făcut următoarele declaraţii: „În Unitatea de Primiri Urgenţe a ajuns cu stare gravă intubat şi ventilat mecanic, cu instabilitate hemodinamică. S-a confirmat diagnosticul de infarct miocardic acut şi în paralel cu stabilizarea pacientului a fost mobilizată urgent echipa de cardiologie intervenţională pentru continuarea protocolului terapeutic respectiv coronarografie şi stentare. S-a luat această decizie de către managerul spitalului întrucât medicul şef al clinicii de cardiologie nu a putut fi contactat”.

Florin Busuioc tocmai ieşise de pe scenă când a spus că îi este rău şi nu poate să mai respire. A vrut să meargă afară, să ia o gură de aer, dar nu a reuşit. S-a aşezat pe un scaun şi s-a prăbuşit. Imediat colegii au sunat la 112. Conform mai multor surse, Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic, dar medicii de pe ambulanţă ajunşi imediat la faţa locului au reuşit să-l resusciteze. 

A fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Craiova, la Terapie Intensivă. A fost intubat şi ventilat mecanic, iar apoi a intrat în sala de operaţie imediat după miezul nopţii, pentru montarea unui stent.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri