Busu, operat de un şomer. Medicul e rezident în ultimul an, iar reprezentanţii Spitalului Judeţean din Craiova au refuzat până acum să-l angajeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Florin Busuioc a fost operat marţi seara, în Craiova, după ce a făcut infarct la terminarea unui spectacol în care jucase. „Busu“ a fost operat de doi medici tineri, Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă, dintre care primul este la finalul rezidenţiatului şi este deocamdată şomer, aşteaptând de luni întregi ca la Clinica de Cardiologie să se facă angajări.

UPDATE Actorul Florin Busuioc urmează să fie transferat la Bucureşti, la spitalul Fundeni, în cursul zilei de miercuri, cu un elicopter SMURD.

UPDATE Ministerul Sănătăţii, despre cazul Florin Busuioc: „Nu sunt blocate posturi, rezidentul doar a asistat la operaţie”

Sorina Pintea a afirmat că nu sunt blocate posturi în unitatea sanitară şi că medicul rezident doar a asistat la operaţia lui Florin Busuioc. 

UPDATE Imagini de la finalul piesei de teatru după care Florin Busuioc a făcut infarct

Un spectator al piesei de teatru în care a jucat marţi seară Florin Busuioc a filmat finalul spectacolului după care actorul a făcut infarct.

UPDATE: Ce spune medicul care l-a operat pe Florin Busuioc despre starea actorului: Nu este conştient. Transferul la Bucureşti este riscant.

Unul dintre cei doi medici care l-au operat marţi noapte pe actorul Florin Busuioc a declarat că starea vedetei ProTV este mult mai bună, dar Busu este în continuare sedat.

DETALII AICI

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marţi, 6 noiembrie, în jurul orei 21.30, după ce ieşise de pe scenă. Medicii de la SMURD au reuşit să-l resusciteze la Filarmonica din Craiova, acolo unde i s-a făcut rău. Actorul jucase într-o piesă de teatru, iar la finalul spectacolului a spus că nu poate să mai respire. A vrut să meargă afară, să ia o gură de aer, dar nu a reuşit. S-a aşezat pe un scaun şi s-a prăbuşit. Imediat colegii au sunat la 112. Şase apeluri s-au dat, unul după altul. 
 

După ce pacientul a ajuns la Terapie Intensivă (la Spitalul Judeţean din Craiova), medicii au stabilit că trebuie de urgenţă operat. Posibilitatea de a fi transferat la Bucureşti cu un elicopter SMURD sau un avion militar a fost exclusă din cauza condiţiilor nefavorabile. 

Medicii craioveni care l-au salvat


La Craiova există Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară (în curtea Spitalului Judeţean din Craiova). A fost inaugurată în aprilie, este dotată la standarde europene, dar nu are medici şi funcţionează ocazional. Mai mult, şeful clinicii, dr. Octavian Istrătoaie, a fost de negăsit aseară, nu a răspuns la telefon, iar într-un final chiar şi-a închis aparatul. Conform protocolului, doar cu acordul său medicii puteau să intre în sala de operaţie din clinică. A fost momentul în care managerul Spitalului Judeţean (căruia i se subordonează directorul clinicii) şi-a asumat întreaga responsabilitate şi a cerut ca operaţia să se facă de urgenţă.
 

Medicii Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă au intrat imediat în sala de operaţie. Alături de ei a fost şi dr. Emilia Goanţă, medic electrofiziolog. Operaţia a durat 10 minute şi a decurs foarte bine. Cel care a implantat stentul a fost cel mai tânăr dintre medici, Eugen Ţieranu, în vârstă de 30 de ani. Acesta nu este angajat al spitalului, dar a venit imediat de acasă şi a acceptat să intre în sală alături de colegul său, Paul Traşcă.

Tânărul Ţieranu este rezident în ultimul an, în Bucureşti, iar de la 1 ianuarie 2019 va avea oficial statutul de şomer. Deşi Spitalul Judeţean din Craiova putea să-l angajeze până acum la Clinica de cardiologie, solicitarea i-a fost refuzată, întrucât scoaterea posturilor la concurs este tergiversată de luni întregi. 

Operaţia a decurs bine, iar starea lui Florin Busuioc este stabilă, însă e la Terapie Intensivă. La Craiova a ajuns imediat după operaţie şi soţia lui Florin Busuioc. Aceasta a fost aşteptată de colegii actorului în curtea spitalului.

Busu de la Meteo

Florin Busuioc este cunoscut mai mult ca om de televiziune decât ca actor. Cu toate acestea, visul de a deveni actor este cel care l-a adus în Capitală. A dat de cinci ori admiterea până a intrat, însă apoi a urmat cea mai frumoasă perioadă din viaţa sa. La ProTV a ajuns înainte de lansarea postului, unde a început să dubleze desene animate. Vocea inconfundabilă este cea care i-a asigurat şi alte proiecte.

La Meteo a ajuns după ce o perioadă a stat în concediu fără plată şi a primit provocarea cu recunoştinţă şi responsabilitate. Nu contează ce ţi se dă pe mână, contează să fii cel mai bun în ceea ce faci, a declarat Busu într-un interviu pentru „Adevărul“, cu un an în urmă. Aşa a făcut din „Cenuşăreasa programelor“ o rubrică extrem de apreciată şi urmărită de telespectatori. Ajutat de carismă, talent actoricesc, intuiţie şi simţ al umorului dezvoltat, dar şi de o echipă care i-a permis „să se joace“, Busu a devenit un brand sub sigla televiziunii. 

Citiţi şi:

INTERVIU Florin Busuioc, actor şi prezentator TV: „Am ajuns la Meteo pentru că nu mai aveam nimic de lucru“

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite