Motivul pentru care Magda Vasiliu a ales să-şi trateze copilul bolnav de cancer în străinătate: „Biopsia osoasă care se face în România scurtează şansele la viaţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentatoarea TV Magda Vasiliu explică motivul concret pentru care a ales să plece cât mai repede din România pentru a-şi trata fiul bolnav de cancer într-un spital din Italia. Vedeta Prima TV susţine că aparatele medicale din ţară, cu ajutorul cărora sunt făcute biopsiile osoase, reduc şansele la viaţă ale bolnavilor.

Magda Vasiliu a explicat, printr-o postare recentă pe Facebook, cum a luat decizia să plece din România în momentul în care a aflat că fiul ei în vârstă de opt ani este bolnav de cancer. 

Prezentatoarea TV susţine că medicul care l-a tratat pe fiul său i-a explicat că biopsia osoasă care se face în spitalele din România este invazivă şi reduce şansele la viaţă.

„Azi m-am gandit că eu le cer altora să-mi spună cu ce s-au confruntat în spitalele din România, dar am realizat că eu n-am avut onestitatea să spun ce m-a făcut să plec cât de repede am putut. Eram la Marie Curie, internată de două zile cu Vlad, şi tot speram să nu se adeverească suspiciunile medicilor. Dar, doctorul Constantin Ciobanu, cel care s-a ocupat de Vlad încă de la internare mi-a spus cu o onestitate pe care abia târziu am apreciat-o: «Doamnă, noi cu biopsia vom stârni un adevărat vulcan...celulele alea pleacă...». Ăla a fost momentul în care m-am hotărât să plec. Biopsia osoasă care se făcea în Romania era una invazivă, una care reduce practic şansele la viaţă...“, a explicat prezentatoarea TV, printr-o postare pe Facebook

Totodată, Magda Vasiliu trage un semnal de alarmă şi face un apel la Ministerul Sănătăţii pentru a rezolva această situaţie, adăugând că în niciun spital din România nu există un aparat medical care să facă biopsii neinvazive. 

„Ministerul Sănătăţii ştie că în 2017 nu există aparate care fac posibile biopsii neinvazive?! Cât costă un astfel de aparat? De ce nu-l avem, măcar la un spital de copii?“, adaugă Magda Vasiliu. 

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri