Magda Vasiliu explică de ce România e „o ţară în care cam totul e fals“: „Iar dacă vreunul dintre noi crede că pe el nu-l afectează, se înşală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta prezentatoare de televiziune Magda Vasiliu a comentat cazul falsului chirurg estetician italian care a ajuns să profeseze în România cu ajutorului unui avocat fals. Jurnalista, un critic virulent al sistemului de sănătate românesc, a explicat de ce „cam totul e fals“ în ţara noastră şi a subliniat că se înşală cei care au impresia că aceste lucruri nu-i afectează.

După ce Uniunea Barourilor din România a atras atenţia că avocatul care l-a ajutat pe falsul chirurg Matteo Politi să obţină documentele necesare practicării profesiei de medic nu apare în Tabloul Avocaţilor, Magda Vasiliu a transmis un nou mesaj dur. 

Fosta prezentatoare Prima TV a subliniat că acest fals nu este singular în România, dând exemplul „creşterilor economice pe hârtie“ şi al „diplomelor universitare obţinute la facultăţi fantomă“, până la imaginile afişate în social media sau în societate. 

„Mda... Deci chirurgul fals a fost ajutat de un avocat, tot fals, să ajungă să profeseze în România, o ţară în care cam totul e fals... De la creşteri economice pe hârtie, la diplome universitare obţinute de la facultăţi fantomă... Sânii, buzele, nasurile doamnelor operate de «dl. doctor» erau şi ele menite să inducă tot o impresie falsă... La fel ca bunăstarea celor care se dau cu BMW-ul, dar locuiesc cu chirie în 50 de metri pătraţi... La fel ca şi compasiunea arătată de mulţi cărora în realitate nu le pasă de nimic în afară de ei înşişi... Ca pozele de pe Facebook în care toţi suntem fericiţi, dar ne trăim dramele, frustrările şi neîmplinirile în spatele unor zâmbete false... Asta e lumea noastră....Iar dacă vreunul dintre noi crede că pe el nu-l afectează, se înşala. E doar o impresie. Şi aia, tot falsă...“, a scris Magda Vasiliu pe Facebook. 

Magda Vasiliu este una dintre persoanele publice din România care nu se dă în lături de la a condamna acţiunile celor aflaţi la Guvernare. În mai multe ocazii, ea a criticat în termeni duri sistemul de sănătate românesc după ce fiul ei, în vârstă de 9 ani, a fost diagnosticat în 2017 cu cancer osos, iar medicii i-au făcut două propuneri care au speriat-o - să-i amputeze un picior şi să-i facă o biopsie invazivă plină de riscuri. În cele din urmă, Magda Vasiliu Stoian şi soţul ei, Cosmin Stoian, au hotărât să caute ajutor în străinătate, în Italia, unde tratamentul a dat roade, iar boala a intrat în remisie completă. 

Înainte însă, jurnalista s-a luptat cu birocraţia din România şi a dat naştere unei ample dezbateri care a dus la schimbarea legilor. Jurnalista şi soţul ei au rămas în Italia şi vor să continue lupta alături de alte familii care se confruntă cu aceeaşi problemă, aşa că au înfiinţat la Roma asociaţia „Luptă pentru viaţă“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite