Magda Vasiliu critică dur sistemul de sănătate şi dezvăluie cazuri dramatice: „Imbecilii care ne conduc poate dorm linişţiţi acum, noi nu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Vasiliu FOTO David Muntean
Magda Vasiliu FOTO David Muntean

Magda Vasiliu a scris un alt mesaj dur, pe pagina sa de Facebook, prin care critică sistemul de sănătate din România, dar şi medicii şi pe ministrul Sănătăţii, despre care spune că trebuie să demisioneze. Totodată, jurnalista a oferit exemple de cazuri în care părinţii unor copii bolnavi de cancer i-au cerut disperaţi ajutorul.

Magda Vasiliu a înfiinţat o asociaţie în Italia, „Lupta pentru viaţă“, alături de soţul ei, Cosmin Stoian, pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer sau cu boli rare, după ce fiul ei a fost diagnosticat cu cancer osos şi a fost tratat în Italia. Jurnalista continuă însă lupta şi critică din nou sistemul de sănătate din România.

Fosta prezentatoare de ştiri a oferit mai multe exemple de cazuri în care părinţii unor copii bolnavi de cancer i-au cerut ajutorul, după ce s-au lovit fie de medici incompetenţi, fie de o legislaţie absurdă: 

„Am pornit cu soţul meu, Cosmin Stoian, proiectul «Lupta pentru viaţă» din dorinţa de a ajuta copiii care se confruntă cu cancerul sau cu boli rare. Ziua de azi ne-a pus practic în genunchi pe amândoi. Imbecilii care ne conduc poate dorm linişţiţi acum. Noi nu.... N-ai cum să dormi. Să va explic punctual:

1. O mamă disperată îmi povesteşte cum copilul ei ar putea pierde gradul I de handicap, deşi are o malformaţie cardiacă gravă, probleme de coagulare, semipareza, operat de cinci ori pe cord. Starea lui nu s-a schimbat deloc de când a primit gradul de handicap, dar, o lege de căcat, spus pe româneşte, spune că un an a fost destul… Să vă mai zic că statul îi dă 1100 de lei? Asta e marea sumă pentru care se zbate biata mama...

2. O altă mamă îmi spune că tocmai ce a aflat că ordonanţa 15/2018 nu mai dă dreptul la concediu medical pentru îngrijirea copilului până la 18 ani. Copilul ei, bolnav de cancer face 17 ani luna viitoare. Statul îi cere mamei banii înapoi! De când copilul a făcut 16 ani şi până azi! Pentru că aşa e altă lege de căcat!

3. Un copil de un an, cu cancer (neuroblastom) a fost pus pe masa de operaţie, deschis şi închis, fără să-i fie scoasă tumora, pentru că medicii au realizat abia când l-au deschis că tumora adera de carotidă şi jugulară, ca atare, copilul putea muri... Continuă chimioterapia şi Dumnezeu cu mila... Poate dă înapoi tumora, se face mai mică şi o putem scoate.... Tipic românesc“, a scris Magda Vasiliu. 

În plus, jurnalista crede că „de vină pentru ororile din spitale sunt în mare măsură medicii“, care nu sunt penalizaţi suficient atunci când pun greşit un diagnostic. 

„4. Alt copil încadrat în România cu leucemie de mare risc vine la Roma şi se stabileşte, în urma investigaţiilor, că forma de leucemie e una uşoară, în niciun caz «high risk». Cine dracu' declară astfel de diagnostice? Medicii... Aşa vin mai mulţi bani de la casă, nu???“. 

5. Vina pentru ororile din spitale e în mare măsură a medicilor... Pentru că nu poţi vreodată să crezi că toţi părinţii s-au vorbit între ei încât toţi să spună aceleaşi lucruri: nu li se explică protocoale, nu cunosc exact substanţele administrate, dozaje, nu li se explică paşii, nu li se dau recomandări pentru a pleca afară, deşi, neoficial, toţi le spun să plece.... Oficial, riscă să piardă finanţări. Şi tac (...). Şi, vorba lui Cosmin Stoian, răspunderea penală poate ar mai curăţa un pic spitalele de la noi. Dar, când pentru culpă, neglijenţă ţi se iau 10% pe trei luni, normal că te doare-n cot de pacienţi. Banii aia îi recuperezi oricum....“, a adăugat fosta prezentatoare de ştiri. 

Magda Vasiliu a avut un mesaj şi la adresa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, despre care crede că ar trebui să plece, pentru că „ce gestionează ea e distrugere în masă, nu sistem de sănătate“. 

„Noi ne străduim. Dar e nimic pe lângă furtuna care ar trebui să înghită un sistem medical criminal. Iar madam Pintea (n.r. – sorina Pintea, ministrul Sănătăţii) ar trebui să dispară. Ieri. Ce gestionează ea e distrugere în masă, nu sistem de sănătate“, a concluzionat Magda Vasiliu. 

Vlad, în vârstă de 9 ani, a fost diagnosticat în 2017 cu cancer osos, iar părinţii lui, Magda Vasiliu Stoian şi Cosmin Stoian, au hotărât să caute ajutor în străinătate, după ce au primit din partea medicilor români două propuneri care i-au speriat - să-i amputeze un picior şi să-i facă o biopsie invazivă plină de riscuri, după cum a povestit jurnalista pentru Kanal D. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite