Madonna, desemnată „Femeia anului 2016“ de către revista „Billboard“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Madonna este apreciată pentru toată activitatea sa de către revista „Billboard” FOTO GettyImages/Guliver
Madonna este apreciată pentru toată activitatea sa de către revista „Billboard” FOTO GettyImages/Guliver

Cântăreaţa americană Madonna (58 de ani) va primi premiul „Femeia anului 2016“ din partea publicaţiei „Billboard“, pentru că este artista al cărei turneu a generat cele mai mari încasări anul acesta, dar şi un artist unic care şi-a folosit influenţa pentru a schimba punctul de vedere despre femei, sexualitate şi drepturi, scrie news.ro.

„Madonna este una dintre foarte puţinii super-artişti a căror influenţă şi carieră transcend muzica“, a spus Janice Min, preşedinta The Hollywood Reporter - Billboard Media Group. „Cu viziunea sa creativă, spirit inovativ neobosit şi dedicată cauzelor caritabile, ea este o inspiraţie pentru sute de milioane de oameni din întreaga lume, totul în timp ce zdruncină cu fiecare disc al carierei sale. Peste asta, este feministă, un artist unic care şi-a folosit influenţa pentru a schimba punctul de vedere despre femei, sexualitate şi drepturi“, a adăugat ea.

De la duetul cu Stevie Wonder în cadrul Billboard Music Awards, în memoria lui Prince, la apariţia sa de la Met Gala şi la comentariul său de neşters asupra alegerilor din 2016, Madonna a rămas o forţă constantă în cultura pop şi subiect de conversaţie pe tot parcursul anului, mai scriu jurnaliştii „Billboard“.

Turneul său „Rebel Heart“, care s-a încheiat pe 20 martie, a devenit unul dintre cele mai mari turnee din toate timpurile. Madonna a vândut peste 1 milion de bilete şi a obţinut de pe urma acestora 170 de milioane de dolari. Astfel, este cel mai bine vândut artist solo în turneu, în istoria Billboard Boxscore (arhiva porneşte dinainte de 1990), cu un total de încasări din concerte de 1,31 miliarde de dolari.

În plus, Madonna ocupă primul loc şi în privinţa vânzărilor de albume. Este cea mai bine vândută artistă din toate timpurile. Are 8 albume pe primul loc şi 21 între primele 10 poziţii în topul Billboard 200 şi 12 single-uri care au ajuns No.1 în Billboard Hot 100. Cu cel de-al 46-lea număr 1 în topul Dance Club Songs 2015, ea şi-a depăşit recordul cu cele mai multe locuri 1 într-un singur top Billboard. Madonna deţine şi recordul pentru cele mai multe hituri între primele zece poziţii în Billboard Hot 100, cu 30 de cântece.

Pe lângă toate acestea, activitatea sa filantropică are efecte reale în lume. Organizaţia Madonnei, Raising Malawi, construieşte în Malawi prima secţie de chirurgie şi terapie intensivă pentru copii, care va dubla numărul de vieţi care vor fi salvate datorită intervenţiilor chirurgicale. The Mercy James Institute of Pediatric Surgery and Intensive Care va fi inaugurat în 2017.

Câştigătoare a şapte premii Grammy, Madonna va primi trofeul în cadrul celei de-a 11-a gale anuale Women in Music, care va avea loc pe 9 decembrie, la New York, şi care va fi difuzată în Statele Unite pe 12 decembrie. Evenimentul este organizat în colaborare cu publicaţia Billboard’s Women in Music list, care identifică cele mai influente 50 de femei din industrie în fiecare an. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite