Jim Carrey, criticat pentru o caricatură controversată: cum a desenat-o actorul pe guvernatoarea Alabama care a semnat legea anti-avort FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Jim Carrey (57 de ani) a stârnit controverse după ce a publicat o nouă caricatură care îl ironizează, de această dată, pe guvernatorul statului Alabama, după semnarea noii legi anti-avort.

Actorul Jim Carrey, cunoscut şi pentru caricaturile sale controversate ale unor feţe politice, a provocat un val de comentarii în mediul online cu privire la noua lege anti-avort adoptată de statul Alabama. 

Actorul a ironizat-o pe Kay Ivey (74 de ani), guvernatorul statului Alabama, după ce ea a semnat noua lege care interzice avorturile. Caricatura o înfăţişează pe politiciană în postura de făt, în uterul mamei sale, urmând a fi avortat, scrie Fox News. 

„Cred că, dacă vrei să faci un avort, acesta ar trebui făcut înainte ca fetusul să devină Guvernator al statului Alabama“, a fost mesajul care a însoţit desenul şi care a avut zeci de mii de distribuiri. 

Opera de artă a actorului a stârnit un val de comentarii negative la adresa lui Carrey pentru desenul împotriva legii anti-avort. 

Astfel, mulţi dintre utilizatorii de Twitter l-au acuzat pe actor că „nu este în deplinătatea facultăţilor mintale“.

„Wow, ar trebui să cauţi ajutor specializat“, a comentat o persoană. 

„Nici nu-mi pot imagina cât de întunecate şi de bolnave sunt mintea şi inima ta. Ne vom ruga pentru tine“, a scris o altă persoană. 

„O ilustraţie de-a dreptul malefică“, a fost comentariul unei alte persoane. 

„Asta nu este OK. Este o pictură maliţioasă şi plină de ură. În loc de insulte şi de furia asta dezumanizantă, ar trebui să ne întoarcem cu toţii la a fi civilizaţi. Nu sunt de acord cu viziunile politice ale lui Carrey,  dar cred totuşi că ar trebui respectat ca persoană. Aş vrea să facă şi el acelaşi lucru“, a comentat pe Twitter un utilizator. 

Alte comentarii au arătat cum desenul lui Jim Carrey îi ajută involuntar pe susţinătorii legii anti-avort să-şi susţină punctul de vedere: acela că avortul este o crimă. 

„Mulţumesc pentru această portretizare corectă (şi totuşi înfricoşătoare) a avortului, care arată efectiv cum este aspirat creierul unei persoane tocmai pentru că acea persoană reprezintă un incovenient pentru tine. Ai ajutat mişcarea pro-viaţă cu acest desen“, a scris o persoană. 

„Asat este chiar o imagine reprezentativă a avortului: îţi arată efectiv cum este ucisă o fiinţă umană“, a scris o altă persoană. 

„Măcar putem vedea în această imagine cât de dezgustător este avortul. Bravo!“, a fost un alt comentariu. 

Legea prin care avorturile sunt interzise este cea mai strictă de acest fel din SUA şi, spre deosebire de statul Georgia, care a interzis avorturile după a şasea săptămână de sarcină, legea din Alabama încadrează orice avort drept infracţiune gravă. 

Medicii pot fi pedepsiţi cu până la 10 ani de închisoare dacă încearcă să pună în practică această procedură şi cu 99 de ani de închisoare pentru orice avort dus până la capăt. Pe de altă parte, femeile care se supun unui avort nu vor fi puse sub acuzare. Potrivit noii legi, avortul va fi posibil numai în condiţiile în care viaţa mamei este pusă în pericol.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite