Jim Carrey, amendat cu 72.000 de dolari pentru că nu a plătit asigurarea pentru angajaţii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul canadian Jim Carrey a fost amendat cu 72.000 de dolari pentru că nu a plătit asigurarea pentru angajaţii studioului său de artă din New York.

Starul hollywoodian în vârstă de 51 de ani a înfiinţat studioul de artă Church of FFC în anul 2011 şi a fost dat în judecată de Biroul pentru asigurări ale angajaţilor (Workers' Compensation Board/ WCB) din statul New York, scriu jurnaliştii de pe site-ul tmz.com.

Potrivit documentelor depuse la tribunal, Jim Carrey nu a plătit acea amendă, obligând astfel WBC să îl dea îl judecată, însă actorul spune că este nevinovat. Legea americană impune ca angajatorii să obţină şi să plătească în mod continuu o asigurare suplimentară pentru toţi angajaţii săi.

Patronul, partenerii şi directorul unei firme, dar şi secretarul şi trezorierul unei corporaţii răspund din punct de vedere juridic pentru neobţinerea acelei asigurări sau pentru întreruperea plăţilor pentru acest tip de asigurare.

Potrivit site-ului WCB, angajatorii riscă penalizări de 2.000 de dolari în primele 10 zile de la încălcarea acestei legi, pe lângă plata altor daune, compensaţii şi a unor eventuale costuri medicale.

Purtătorul de cuvânt al starului canadian a dezvăluit pentru TMZ că acest proces este incorect şi a spus că va face recurs. Procesul reprezintă cel de-al doilea incident de natură legală în care este implicat studioul Church of FFC, situat în cartierul newyorkez West Village. În 2011, actorul Jim Carrey s-a judecat cu municipalitatea pentru a obţine dreptul de a menţine desenele făcute cu vopsea pe zidul studioului său, pe care autorităţile din New York le-au şters, acoperindu-le cu vopsea albă.

Canadianul Jim Carrey a devenit cunoscut la începutul anilor '90, datorită rolurilor din filmele "Ace Ventura: detectivu' lu' peşte" şi "Masca". El a devenit primul actor care a primit un salariu de peste 20 de milioane de dolari, în 1996, graţie peliculei "Tipu' de la cablu". Starul canadian s-a remarcat şi în alte comedii cu mare succes de casă, precum "Tăntălăul şi Gogomanul/ Dumb And Dumber", "The Truman Show", "Eu, cu mine şi Irene", "Dumnezeu pentru o zi" şi "Yes Man - Un cuvânt poate schimba totul".

La începutul acestui an, Jim Carrey a putut fi văzut în filmul "The Incredible Burt Wonderstone", în care a jucat alături de un alt actor de comedie, Steve Carell.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite