Jamie Foxx, un nou proces în care este acuzat de agresiune sexuală. Actorul părea „în stare de ebrietate”

0
Publicat:

Actorul Jamie Foxx se confruntă cu acuzații de agresiune sexuală și violență, într-un proces intentat luni, la Curtea Supremă a statului New York.

Jamie Foxx, implicat într-un proces de agresiune sexuală FOTO Profimedia
Jamie Foxx, implicat într-un proces de agresiune sexuală FOTO Profimedia

Presupusul incident a avut loc în 2015 la Catch NYC, un restaurant popular din New York, potrivit plângerii obținute de CNN. Jurnaliștii postului de televiziune i-au contactat pe reprezentanții lui Foxx, precum și avocatul reclamantului.

Reclamanta, identificată ca Jane Doe, susține în proces că actorul „a folosit forța în mod intenționat și fără consimțământ pentru a o atinge în mod ofensiv”, inclusiv pipăindu-i sânii și organele genitale. Plângerea susține că Foxx părea „în stare de ebrietate” la momentul incidentului.

În consecință, în document se menționează că femeia a suferit și continuă să sufere „leziuni fizice și emoționale, anxietate, umilință și prejudiciu economic”. Nu este specificată și suma de bani pe care o solicită.

Restaurantul unde a avut loc incidentul, implicat în proces

Reclamantul dă în judecată, de asemenea, compania-mamă a restaurantului, Catch Hospitality Group, precum și diverse entități comerciale aferente, pentru instruire și supraveghere neglijentă din partea personalului. Reprezentanții companiei nu a fost imediat disponibil pentru comentarii.

Procesul a fost intentat în temeiul „Legii supraviețuitorilor adulți din New York”, care a intrat în vigoare la sfârșitul lunii noiembrie 2022 și le permite adulților care au fost victime ale abuzului sexual să-și dea în judecată abuzatorii în New York – chiar dacă termenul de prescripție al pretențiilor lor a expirat.

Legea, care le-a dat termen de un an pentru a intenta procese împotriva agresorilor lor, urmează să expire vineri.

Jamie Foxx a mai fost acuzat de agresiune sexuală 

Nu este pentru prima oară când actorul, în vârstă de 55 de ani, este acuzat de agreiune sexuală. În anul 2018, o altă femeie a depus plângere pentru un atac ce ar fi avut loc în  2002, în Las Vegas. 

Potrivit poliţiei americane, reclamanta a declarat că ea şi o prietenă participau la o petrecere organizată la locuinţa lui Jamie Foxx, când acesta a încercat să facă sex oral cu ea, lucru pe care femeia l-a refuzat. În acel moment, actorul ar fi lovit-o peste față cu organul genital. 

Femeii i s-a spus apoi să plece, iar ea a mers la un spital, a doua zi după incident, pentru a primi tratament, întrucât a avut un atac de panică sever. Actorul a calificat afirmaţia drept „o minciună absurdă“.

La începutul acestui an, Jamie Foxx s-a confruntat cu probleme de sănătate. El a fost internat în Atlanta pentru o afecțiune medicală nedezvăluită. Câștigătorul premiului Oscar a abordat, pentru prima dată, discuția despre recuperarea sa, în luna iulie.  

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite