Gwyneth Paltrow a oferit detalii despre confruntarea lui Brad Pitt cu Harvey Weinstein: „Te omor dacă te mai atingi de ea“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gwyneyh Paltrow a fost una dintre victimele lui Harvey Weinstein FOTO Gettty Images
Gwyneyh Paltrow a fost una dintre victimele lui Harvey Weinstein FOTO Gettty Images

Actriţa Gwyneth Paltrow (45 de ani), care a mărturisit că a fost hărţuită de producătorul Harvey Weinstein (66 de ani) în urmă cu 20 de ani, pe când juca într-unul dintre filmele sale, a dat detalii despre confruntarea pe care Brad Pitt (54 de ani), iubitul ei din acea perioadă, a avut-o cu producătorul american de film.

Gwyneth Paltrow avea 22 de ani când Harvey Weinstein a angajat-o pentru rolul principal din „Emma“, adaptarea romanului semnat de Jane Austen care a transformat-o pe actriţă într-un star. 

Paltrow a povestit că, la scurt timp după ce a primit rolul, a fost invitată la o întâlnire cu producătorul în camera unui hotel. Când a ajuns şi-a dat seama că nu este, de fapt, o întâlnire de afaceri. Weinstein a început să o pipăie şi i-a sugerat să se retragă în dormitor pentru „un masaj“.

„Eram doar un copil, am rămas efectiv înmărmurită“, a declarat Paltrow, precizând că a fost şocată mai ales pentru că îl considera un mentor. Actriţa i-a refuzat avansurile şi i-a povestit cele întâmplate lui Brad Pitt, care îi era iubit la momentul respectiv. Actorul l-a confruntat pe Weinstein şi i-a spus „să nu mai îndrăznească niciodată să se atingă de Gwyneth Paltrow“, potrivit spuselor actriţei. 

Acum, actriţa a dat detalii despre confruntarea celor doi. Aflaţi la premiera piesei „Hamlet“, pe Broadway, în 1995, Brad Pitt a dat nas în nas cu hărţuitorul iubitei sale şi, înfuriat, l-a luat de gât pe Weinstein, l-a izbit de un perete şi l-a ameninţat „că îl omoară“ dacă se va mai atinge de Gwyneth Paltrow. „Te omor dacă te mai atingi de ea“, i-ar fi spus Pitt, scrie Daily Mail. 

image

De asemenea, actriţa povesteşte că „l-a apreciat“ pe iubitul ei pentru faptul că a apărat-o într-o perioadă în care nu avea cum să se apere, neavând nici faimă, nici influenţă. „Eram extrem de speriată de tot ce s-a întâmplat, în perioada în care tocmai semnasem pentru două filme de-ale sale (n.r. producătorului Harvey Weinstein). 

De asemenea, povestea actriţa, Harvey Weinstein a sunat-o şi a urlat, ameninţând-o să nu mai spună nimănui. „A fost cumplit. Am crezut că mă va concedia“, a mai adăugat actriţa.

La fel ca multe dintre victime, Gwyneth Paltrow a precizat că era vulnerabilă şi se temea pentru cariera sa, aşa că a ales să păstreze tăcerea, sperând că poate depăşi momentul şi poate construi o relaţie profesională. Paltrow a continuat să lucreze cu Weinstein şi chiar a câştigat premiul Oscar pentru interpretarea din „Shakespeare in Love“. L-a lăudat în mod public pe Weinstein, a pozat zâmbitoare alături de el, însă pe măsură ce anii au trecut, relaţia lor s-a deteriorat şi, în cele din urmă, s-a distanţat de el. „El era în mod alternativ generos, te încuraja şi te susţinea, punitiv şi agresiv“, spune Paltrow.

„Ne aflăm într-un moment în care femeile trebuie să transmită un mesaj clar că acest lucru s-a terminat. Acest mod de a trata femeile se încheie acum“, a conchis Paltrow, care a mai mărturisit că „a ezitat“ iniţial, la izbucnirea scandalului sexual din industria cinematografică americană, să vorbească despre incidentul cu Harvey Weinstein. 

image

Harvey Weinstein şi Gwyneth Paltrow (centru), în 1999, când au fost recompensaţi cu Oscar pentru filmul „Shakespeare in Love“ FOTO Evan Agosti/Hulton Archive/Vanity Fair

Hărţuiri şi violuri timp de 30 de ani

Numeroase femei au dezvăluit că au fost hărţuite sexual de Harvey Weinstein, dintre care amintim actriţele Ashley Judd, Mira Sorvino şi Rosanna Arquette, jurnalista Lauren Sivan şi modelul Ambra Battilana, iar actriţele Rose McGawn şi Asia Argento susţin că au fost violate de acesta. Harvey Weinstein ar fi şantajat mai multe actriţe aspirante pentru a le convinge să întreţină relaţii sexuale şi a reuşit, timp de trei decenii, să-şi ţină ascunse abuzurile profitând de bani şi de influenţa pe care o avea în industrie. Cu cel puţin opt dintre victime producătorul a ajuns la o înţelegere, oferindu-le bani în schimbul tăcerii. 

Mai mult, se pare că şi nume de top ca Matt Damon şi Russell Crowe l-ar fi ajutat pe Weinstein să-şi păstreze secretul, potrivit spuselor unei foste jurnaliste The New York Times. Ziarista susţine că a vrut să publice un astfel de articol în urmă cu 13 ani, însă actorii s-au folosit de influenţa lor pentru a pune presiuni asupra conducerii editoriale, care în cele din urmă a cedat şi nu a fost de acord cu publicarea materialului. 

De la izbucnirea scandalului, Harvey Weinstein a fost concediat de la propria companie, iar consiliera sa juridică şi-a dat demisia. De asemenea, mai multe vedete de la Hollywood au condamnat public comportamentul lui Weinstein, inclusiv cele care aveau relaţii apropiate cu acesta, în timp ce altele continuă să ignore subiectul. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite