Noi unde de şoc la Hollywood. Asia Argento a dezvăluit că a fost violată de Harvey Weinstein. Alte două actriţe celebre povestesc cum au fost hărţuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asia Argento a povestit că încă nu a făcut pace cu ceea ce s-a întâmplat FOTO Guliver/ Getty Images
Asia Argento a povestit că încă nu a făcut pace cu ceea ce s-a întâmplat FOTO Guliver/ Getty Images

Scandalul sexual de la Hollywood capătă noi proporţii, după ce actriţa italiană Asia Argento a dezvăluit că producătorul Harvey Weinstein a violat-o pe când avea 22 de ani. Alte două actriţe, Rosanna Arquette şi Mira Sorvino, au rupt tăcerea şi au mărturisit că au fost hărţuite sexual de Weinstein, iar după ce i-au refuzat avansurile bărbatul a făcut tot posibilul pentru a le distruge cariera.

Tot mai multe femei şi-au făcut curaj şi vorbesc public despre abuzurile influentului producător de film şi mogul media Harvey Weinstein (65 de ani). Într-un interviu pentru New Yorker, actriţa italiană Asia Argento (42 de ani) a mărturisit că a fost violată de Weinstein în anul 1997. 

Actriţa, cunoscută mai ales pentru rolul din seria „xXx“, a povestit că a fost invitată la o petrecere găzduită de Miramax la un hotel, iar Weinstein a invitat-o în camera sa şi a asigurat-o că li se vor alătura şi alte persoane. Producătorul a apărut însă doar cu un prosop în jurul taliei şi cu o loţiune de corp. „M-a rugat să-i fac un masaj. Mi-am zis: «Omule, nu sunt proastă, ştiu ce încerci să faci». Dar, privind în urmă, chiar am fost o proastă. Încă încerc să fac pace cu lucrurile care mi s-au întâmplat“, a povestit Argento, înainte de a dezvălui că Weinstein a început să-i facă sex oral în ciuda refuzurilor sale repetate. „Nu s-a oprit. A fost un coşmar“, a spus actriţa, precizând că în cele din urmă s-a prefăcut că îi face plăcere în speranţa că el se va opri, scrie Daily Mail

Ulterior, Weinstein a contactat-o şi a început să-i ofere cadouri scumpe. Actriţa a recunoscut că după mai multe luni de la acel episod s-a apropiat de producător şi chiar a avut relaţii sexuale consensuale. Asia Argento a precizat că schimbarea bruscă de atitudine a avut loc cu doar câteva luni înainte de lansarea filmului în care juca, „B. Monkey“, şi spune că îi era teamă că dacă îi va refuza avansurile lui Weinstein i-ar putea fi distrusă cariera. 

În acelaşi articol publicat de New York, actriţele Rosanna Arquette şi Mira Sorvino au povestit că au trecut prin experienţe similare cu Harvey Weinstein, însă acestea au reuşit să-l oprească. 

Toate cele trei actriţe au legături influente în industria cinematografică, dar acest aspect nu pare că a contat pentru Weinstein. Sorvino este fiica actorului din „Goodfellas“ Paul Sorvino, Rosanna este sora Patriciei şi a lui David Arquette, iar Argentp este fiica apreciatului regizor Dario Argento. 

mira sorvino foto guliver/getty images

Mira Sorvino FOTO Guliver/Getty Images 

Mira Sorvino a declarat că încercările lui Weinstein de a o aborda au început în anul 1995, când actriţa îşi promova filmul „Mighty Aphrodite“, regizat de Woody Allen, pentru care a fost recompensată ulterior cu o statuetă Oscar. 

Sorvino a povestit cum producătorul a început să o pipăie şi a încercat să ducă lucrurile mai departe, în timp ce se aflau singuri într-o cameră de hotel la Festivalul de Film de la Toronto, însă vedeta a reuşit să-l oprească. Câteva săptămâni mai târziu, Weinstein a apărut la uşa ei la miezul nopţii, însă şi de această dată Sorvino a reuşit să-l convingă să o lase în pace. Sorvino crede că refuzurile sale repetate l-au determinat pe mogul să se răzbune şi astfel cariera ei a avut de suferit. „Poate că au fost şi alţi factori, dar cu siguranţă faptul că l-am respins a jucat un rol important“, a spus actriţa. 

Rosanna Arquette a dezvăluit că întâlnirea ei cu Weinstein s-a petrecut la începutul anilor ’90, când s-a întâlnit cu el la un restaurant din Beverly Hills pentru a-i înmâna un scenariu. La scurt timp după ce a ajuns, actriţa a fost anunţată că întâlnirea s-a mutat într-o cameră de hotel. Ajunsă acolo, Harvey a rugat-o să-i facă un masaj şi, în cele din urmă, a forţat-o să-i atingă penisul. „Nu voi face niciodată asta“, i-a spus Arquette, după cum povesteşte. După ce l-a refuzat, actriţa susţine că acesta a început să-i pună beţe în roate. „A făcut ca lucrurile să fie foarte grele pentru mine în industrie.“

Atât Arquette, cât şi Sorvino erau la apogeul carierei când au avut loc aceste incidente şi, într-adevăr, ulterior lucrurile au mers pe o pantă descendentă pentru ele, fiind văzute tot mai des în proiecte de prestigiu. 

rosanna si patricia arquette foto guliver/getty images

Rosanna Arquette (dreapta), alături de sora sa, actriţa Patricia Arquette FOTO Guliver/Getty Images 

De asemenea, articolul conţine noi dezvăluiri despre cazul modelului italian Ambra Battilana, care l-a acuzat pe Weinstein că a pipăit-o în 2015. Imediat după incident, tânăra a depus plângere şi a fost de acord să se întâlnească din nou cu producătorul şi să înregistreze discuţia pentru a dovedi că cele relatate sunt adevărate. 

Înregistrarea audio relevă că Weinstein îşi recunoaşte faptele, îi cere scuze tinerei, dar apoi încercat să o convingă să îl însoţească într-o cameră de hotel. Totuşi, autorităţile au renunţat la caz şi există informaţii potrivit cărora Weinstein ar fi făcut o donaţie de 10.000 de dolari celui care s-a ocupat de caz.

Reprezentanţii lui Weinstein au precizat că producătorul respinge acuzaţiile şi susţine că, din punctul lui de vedere, toate interacţiunile au fost consensuale, precizând însă că nu vrea să jignească niciuna dintre presupusele victime. „Domnul Weinstein a început şedinţele de consiliere, a ascultat opinia publică şi încearcă să urmeze calea cea bună. El sper că, dacă face suficiente progrese, i se va oferi o a doua şansă.“

harvey weinstein foto guliver/getty images

Până acum, 13 femei au povestit că au fost hărţuite sexual de Harvey Weinstein, dintre care trei spun că au fost violate. Printre cele care au avut curajul să-şi spună povestea se află actriţele Ashley Judd şi Rose Mc Gowan, jurnalista Lauren Sivan şi modelul Ambra Battilana.

Aceste fapte au fost dezvăluite de jurnaliştii The New York Times, care au documentat mai multe cazuri, au stat de vorbă cu victimele şi au aflat cum producătorul a reuşit să muşamalizeze multe dintre faptele sale, care datează din ultimii 30 de ani, cu ajutorul banilor, „cumpărând“ tăcerea a cel puţin opt dintre victimele sale. 

Mai mult, se pare că şi nume de top ca Matt Damon şi Russell Crowe l-ar fi ajutat pe Weinstein să-şi păstreze secretul, o fostă jurnalistă The New York Times susţinând că a vrut să publice un astfel de articol în urmă cu 13 ani, însă actorii s-au folosit de influenţa lor pentru a pune presiuni asupra conducerii editoriale, care în cele din urmă a cedat şi nu a fost de acord cu publicarea materialului. 

De la izbucnirea scandalului, mai multe vedete de la Hollywood au condamnat public comportamentul lui Weinstein, inclusiv cele care aveau relaţii apropiate cu acesta, în timp ce altele continuă să rămână tăcute. 

Harvey Weinstein este fondatorul companiilor americane de film Miramax şi The Weinstein Company şi producătorul unor filme celebre precum „The English Patient“ (1996), „Malèna“ (2000), „Gangs of New York“ (2002), „Fahrenheit 9/11“ (2004), „Pulp Fiction“, „Shakespeare in Love“ (pentru care a primit Oscarul) şi „Django Unchained“ (2012). Producătorul este căsătorit cu designerul Georgina Chapman (41 de ani), împreună cu care are o fiică de şapte ani şi un băieţel de patru ani. Din prima sa căsătorie, Weinstein mai are trei fete adulte. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite