Pusă la zid, Meryl Streep rupe tăcerea în cazul scandalului sexual de la Hollywood: ce spune actriţa despre colaborarea cu Harvey Weinstein

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meryl Streep rupe tăcerea în cazul scandalului sexual de la Hollywood FOTO Reuters
Meryl Streep rupe tăcerea în cazul scandalului sexual de la Hollywood FOTO Reuters

Meryl Streep face declaraţii cu privire la scandalul sexual ce-l are ca protagonist pe Harvey Weinstein, unul dintre cei mai influenţi producători de film, acum acuzat de mai multe femei că le-a hărţuit sexual şi le-a „cumpărat“ tăcerea cu bani. Actriţa americană condamnă comportamentul bărbatului, însă precizează că nu toată lumea din industria cinematografică ştia de aceste abuzuri.

Meryl Streep (68 de ani) rupe tăcerea în cazul abuzurilor sexuale de la Hollywood, comise de producătorul Harvey Weinstein, după ce actriţa Rose McGowan, una dintre victime, a criticat „marile doamne de la Hollywood“ care au evitat să comenteze subiectul, din pricina relaţiei apropiate pe care o au cu Weinstein.

„Veştile ruşinoase despre Harvey Weinstein ne-au îngrozit pe aceia dintre noi care am lucrat împreună la proiecte de succes şi pe aceia dintre noi ale căror cauze bune şi merituoase au fost susţinute de Harvey Weinstein. Femeile care au vorbit şi au expus aceste abuzuri sunt eroii noştri. Un lucru poate fi clarificat cu siguranţă: nu toată lumea ştia de aceste abuzuri“, a declarat actriţa, potrivit Daily Mail.

Meryl Streep a ţinut să clarifice şi felul în care au decurs colaborările cu controversatul producător: „Harvey şi-a desfăşurat munca cu înverşunare, a fost uneori exasperant, dar respectuos faţă de mine în relaţia noastră de colegi de muncă, dar şi cu mulţi alţii cu care a lucrat în mod profesionist. Nu ştiam despre aceste infracţiuni, nu ştiam despre aranjamentele financiare făcute cu actriţe şi colegi, nu ştiam că are întâlniri de asemenea natură în camera lui de hotel, nu ştiam de existenţa unor fapte necorespunzătoare, coercitive. Şi dacă s-ar fi ştiut, nu cred că toţi reporterii de investigaţie din showbiz şi din toată presa ar fi neglijat să scrie despre asta timp de atâtea decenii“, a mai declarat actriţa americană. 

image

Actriţa Meryl Streep, alături de producătorul Harvey Weinstein FOTO WireImage

De asemenea, a ţinut să denunţe comportamentul regizorului şi să aplaude curajul victimelor de a vorbi despre traumele suferite: „Comportamentul este impardonabil, dar abuzul de putere este familiar. Fiecare voce curajoasă care va fi auzită şi creditată de acest câine de pază, mass-media, va schimba în mod radical situaţia.“

Declaraţiile actriţei vin după zile de tăcere în care puţine dintre celebrităţile din industria showbiz-ului american au avut curajul să facă mărturisiri publice în favoarea victimelor declarate, printre care actriţele Rose McGowan şi Ashley Judd.

Actriţa Rose McGowan (44 de ani) l-a numit „monstru“ pe cel despre care se presupune că a violat-o pe când avea 23 de ani şi a ridicat problema tăcerii în rândul „marilor doamne de la Hollywood“ care i-au adus mereu laude producătorului, în timp ce se declarau împotriva hărţuirii sexuale din industrie. „Stimate doamne de la Hollywood, liniştea voastră este asurzitoare“, a scris actriţa celebră din „Scream“.

După izbucnirea scandalului, mai multe actriţe de top, care au lucrat în trecut cu Weinstein şi care în alte cazuri similare au luat atitudine, au ales să păstreze tăcerea. Printre acestea se numără Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Cate Blanchett, Kate Winslet, Penélope Cruz, Kate Hudson, Renee Zellweger, Uma Thurman. 

În urma discursului de susţinere publică a victimelor lui Harvey Weinstein, făcut de actriţa Meryl Streep, se pare că şi alte vedete de la Hollywood au avut curajul să facă mărturisiri. Este şi cazul actriţei Emmy Rossum (31 de ani), cunoscută pentru rolul din serialul „Shameless“. „«Teoria dinozaurului bătrân» nu este satisfăcătoare. Decenii în care abuzul de putere folosit pentru a intimida femeile în scopul obţinerii unor favoruri sexuale este inexplicabil şi impardonabil. Este înfricoşător să fii printre primele femei care denunţă asemenea comportamente, dar trebuie să ştie că nu sunt singure în acest demers“, a declarat actriţa.

image

Emmy Rossum FOTO Getty Images 

Şi actorul Mark Ruffalo (49 de ani), care a fost nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din „Spotlight“, filmul care denunţa abuzurile sexuale asupra minorilor efectuate de preoţii Bisericii Catolice, a declarat: „Ca să fie foarte clar, ceea ce Harvey Weinstein a făcut este un abuz de putere dezgustător şi absolut oribil. Sper ca măcar acum asistăm la începutul sfârşitului acestor abuzuri.“ 

mark ruffalo si dublura lui foto getty images

Mark Rufallo (dreapta) FOTO Getty Images

Printre celebrităţile care şi-au arătat susţinerea faţă de victimele hărţuirilor sexuale se numără America Ferrera, Brie Larson, Jessica Chastain, Amber Tamblyn, Brooklyn Decker, Patricia Arquette, şi Heather Matarazzo.

Recent, The New York Times a publicat un articol în care mai multe femei povestesc cum Harvey Weinstein le-a hărţuit sexual şi cum a reuşit să muşamalizeze multe dintre faptele sale, care datează din ultimii 30 de ani, cu ajutorul banilor, „cumpărând“ tăcerea a cel puţin opt dintre victimele sale. 

Harvey Weinstein (65 de ani) este fondatorul companiilor americane de film Miramax şi The Weinstein Company şi producătorul unor filme celebre precum „The English Patient“ (1996), „Malèna“ (2000), „Gangs of New York“ (2002), „Fahrenheit 9/11“ (2004), „Pulp Fiction“, „Shakespeare in Love“ (pentru care a primit Oscarul) şi „Django Unchained“ (2012).

Producătorul este căsătorit cu designerul Georgina Chapman (41 de ani), împreună cu care are o fiică de şapte ani şi un băieţel de patru ani. Din prima sa căsătorie, Weinstein mai are trei fete adulte. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite