Gérard Depardieu pleacă în Belgia din cauza guvernului francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gérard
Depardieu susţine că în ultimii 45 de ani a plătit impozite în valoare de 145 de milioane de dolari
Gérard Depardieu susţine că în ultimii 45 de ani a plătit impozite în valoare de 145 de milioane de dolari

Actorul Gérard Depardieu a declarat că renunţă la paşaportul francez şi la cardul de securitate, motivând faptul că, în Franţa, guvernatorii descurajează „succesul, creaţia şi talentul“, dar şi pentru că taxele au crescut, anunţă cotidianul „Le Parisien“.

Ca reacţie la faptul că preşedintele socialist François Hollande a sporit taxele, actorul în vârstă de 63 de ani a decis să se mute în Belgia. Primul-ministru Jean-Marc Ayrault a descris comportamentul lui Depardieu drept patetic şi lipsit de patriotism, într-o perioadă în care Franţa a sporit taxele pentru a reduce din datoriile naţionale.

„Patetic, ai zis patetic? Cât de patetic este asta!“, a reacţionat Depardieu. „Plec pentru că tu crezi că succesul, creaţia şi talentul ar trebui sancţionate“, explică actorul. Recent, acesta şi-a cumpărat o casă în Nechin, oraşul belgian aflat la graniţa cu Franţa, în care 27% dintre rezidenţi sunt de naţionalitate franceză, şi s-a interesat de procedurile necesare pentru a obţine rezidenţa în Belgia.

Depardieu susţine că în 45 de ani a plătit impozite în valoare de 145 de milioane de euro. „Nu mai am niciun motiv să rămân aici. Am să iubesc în continuare Franţa şi acest public cu care am împărtăşit atâtea emoţii“, a conchis actorul.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite