George Buhnici, în vizorul CNA-ului. Ce riscă fostul jurnalist, conform noii Legi a audiovizualului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

George Buhnici, vloggerul care a stârnit un val de revoltă în mediul online prin declaraţiile jignitoare la adresa femeilor cu vergeturi care apar pe plajă, se află în vizorul Consiliului Naţional al Audiovizualului, conform Paginademedia.ro

Monica Gubernat a informat în cadrul şedinţei CNA organizată, joi, că se va autosesiza în cazul scandalului produs de fostul jurnalist. George Buhnici este primul vlogger care intră în atenţia CNA. 

„Pentru că avem o nouă lege şi pentru că George Buhnici este vlogger, mă voi autosesiza în acest caz”, a declarat Monica Gubernat la finalul şedinţei, fără a oferi alte amănunte, conform Paginademedia.ro.

Fiind contactată de jurnalişti, Monica Gubernat a menţionat că CNA va „verifica declaraţiile lui George Buhnici, acea reacţie pe care a dat-o în urma incidentului şi vom vedea dacă sunt încălcări pe contul lui de vlogger”. 

Însă, membra CNA nu a putut oferi o dată exactă, însă a afirmat că raportul va intra pe ordinea de zi imediat ce va fi finalizat. 

Conform unei noi legi, CNA poate sancţiona şi vloggeri. Momentan, sunt necesare unele proceduri juridice. După ce este republicată în Monitorul Oficial, CNA va putea aplica sancţiuni. Termenul legal pentru republicarea legii în Monitorul Oficial este de 45 de zile de la publicarea iniţială, care s-a petrecut pe 30 iunie 2022. 

CNA va putea să amendeze şi să solicite platformelor să suspende un cont sau chiar să-l şteargă. Amenzile variază între 2.000 şi 30.000 de lei.  

„Şi pentru noi va fi o noutate. Indiferent dacă sunt găsite încălcări sau nu, raportul de monitorizare va fi pe ordinea de zi. În mod sigur nu săptămâna viitoare, însă există o probabilitate pentru următoarea, de la 1 august. 

Contul lui de vlogger va fi analizat la pachet cu interviul acordat pentru Antena Stars, pentru care s-a autosesizat colega mea Dorina Rusu. 

Vom vedea cum este procedura de monitorizare. Însă în mod sigur va exista un raport scris şi apoi vizionare, în timpul şedinţei publice. Iar George Buhnici va fi notificat. 

Sunt însă mai multe proceduri juridice pe care nu vreau să le încalcăm pentru că trebuie respectate. Acum lucrăm la legislaţia secundară şi trebuie să aşteptăm renumerotarea legii astfel încât dacă va fi cazul să aplicăm sacţiuni, să precizăm exact ce articol de lege a fost încălcat”, a afirmat membra CNA. 

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite