Florin Chilian, deranjat de un material difuzat de Pro TV, i-a scris Andreei Esca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul Florin Chilian a publicat, marţi, 14 aprilie, pe blogul său personal, o scrisoare deschisă adresată prezentatoarei Ştirilor Pro TV, Andreea Esca. Reacţia artistului a venit după ce jurnalista a prezentat, în a doua zi de Paşte, un material despre europenii care „sunt învăţaţi de mici ca în a doua zi a oricărei sărbători să ajute săracii, în comparaţie cu românii, care stau şi mănâncă“.

Luni, 13 aprilie, în cea de-a doua zi de Paşte, muzicianul Florin Chilian, cunoscut pentru piesa „Zece“, a urmărit jurnalul de ştiri de la Pro TV în care Andreea Esca a prezentat un material despre un bucătar din Elveţia, care, în a doua zi de Paşte, a servit 200 de porţii de mâncare oamenilor străzii din preajma Gării de Nord, din Bucureşti.

Pe un ton, mai mult sau mai puţin ironic, artistul a asigurat-o pe ştiristă că este „cu totul şi cu totul de acord cu ea, iar noi, românii suntem de căcat“. 

„Eu unul am priceput din materialul difuzat că în vreme ce noi românii ne batem pe burtă şi râgâim a mici ca porcii scărpinandu-ne de zor în cur, «[…] străinii sunt învăţati de mici că a doua zi din fiecare sărbătoare trebuie dedicată ajutorării semenilor»”, a mai scris Florin Chillian, deranjat de faptul că materialul difuzat de Pro TV nu a precizat că acţiunea bucătarului elveţian, Jakob Hausmann, în România nu a fost una singulară.

Cântăreţul a mai adăugat că acţiunea filmată de Pro TV, pe 13 aprilie, a debutat în urmă cu doi ani, la iniţiativa doamnei Irina Maria Mohorea şi a domnului Sotul, nume neprecizate în jurnalul de ştri. Acesta a mai rugat-o pe celebra jurnalistă de la Pro TV, ca, în calitatea sa de editor de ştiri, să nu facă românii să pară „şi mai de căcat decât i-a lăsat Dumnezeu“.

Redăm în continuare scrisoarea lui Florin Chilian către Andreea Esca, publicată, marţi, pe blogul personal al artistului, chilian.ro

Cum nu pot scrie către dragul Pro TV sau dragei redacţii a ştirilor Pro TV, îi scriu şi eu asţa Andreei…Dragă Andreea, am urmărit şi eu, ca toată România, ca toata Europa, ca tot Universul cunoscut şi nu numai, am urmărit ziceam, cu sufletul la gură, Ştirile Pro TV de ieri, 13 aprilie 2015, a doua zi de Paşte şi nu pot spune decât că sunt cu totul şi cu totul de acord cu tine: Noi, românii, suntem de căcat.
Eu unul am priceput din materialul difuzat că în vreme ce noi românii ne batem pe burtă şi râgâim a mici ca porcii scărpinându-ne de zor în cur, 
«[…] străinii sunt învăţaţi de mici că a doua zi din fiecare sărbătoare trebuie dedicată ajutorării semenilor»“. Perfect de acord cu tine doar că…

Acţiunea de ieri nu a fost o acţiune singulară, desfăşurată acolo în faţa Gării de Nord pentru oamenii străzii. D.nul Jakob Hausmann a mai fost acolo cel puţin o dată, iarna trecută, pe un ger de crăpau pietrele şi tot pentru a găti o masă caldă oamenilor mai puţin norocoşi decât noi, dând o nepreţuită mână de ajutor celor de la Asociaţia Zâmbetul Îngerilor, iniţiatorii şi organizatorii acestei întâmplari care în curând împlineşte doi ani.

D.nul Jakob Hausmann nu face doar asta. D.nul Jakob Hausmann are bunul obicei de a oferi din când în când în faţa restaurantului său Mica Elvetie din Centrul Vechi al Bucureştiului o masă oamenilor săraci din cartier şi asta după ce poliţiştii din sectorul 3 – de căcăt fiind şi ei că tot români sunt – i-au interzis initial acestuia iniţiativa de a hrăni săracii celei mai bogate zone a Bucureştiului.

Pentru toate acestea eu unul îi mulţumesc. Acum n-am să bat campii cu d-astea neaoşe, gen familia Maticiuc care a crescut aproape 700 de copii în orfelinatul de care se ocupă de peste 20 de ani – Fundaţia Filantropică Metropolis, sau CID România Copii în dificultate, fundaţie care ia în grijă copii abandonaţi de părinţi, dar care grav bolnavi fiind au fost abandonaţi şi de medicii români care romani fiind desigur ca tot sistemul medical românesc de căcat.
Despre întamplarea de ieri am să zic.

Aşa fugitiv, în şase secunde, în cadrul materialului am vazut o faţă cunoscută despre care de la voi nu am aflat nimic, nici cum o cheamă, nici de unde este ea. Cum ziceam:

Dragă Andreea:
Acţiunea filmată de voi ieri a debutat acum doi ani la iniţiativa unei doamne Irina Maria Mohora şi domnului Sotul, că pe Marius nimeni nu ştie că-l cheamă şi Badea. Noapte de noapte, de doi ani încoace, fix la miezul nopţii oamenii ăştia doi merg acolo, la locaţie în faţa Gării de Nord şi duc măncare oamenilor străzii ce trăiesc prin canalele Bucureştiului.

Nu contează că plouă, că ninge, că e cald, că e ger, la 12 noaptea ei sunt acolo pentru că actiunea lor se cheamă «Sandwich-ul de la miezul noptii» într-un proiect al Asociaţiei Zîmbetul Îngerilor, misiunea lor fiind aceea de a administra, organiza, coordona, colecta şi de a distribui hrana, primită din sponsorizări de la magazine alimentare. Această hrană este ambalată şi distribuită zilnic în puncte aglomerate urbane strategice, către cerşetori, oameni fără adăpost şi alţi oameni cu situaţii precare de asigurarea a existenţei. Acţiunea are rolul de a informa societatea civilă şi a o responsabiliza să nu mai doneze bani cerşetorilor. Pentru asigurarea derulării acestei acţiunii socio-umanitare, Asociaţia Zâmbetul Îngerilor este susţinută atât de Autoritaţi Naţionale precum Primăria Capitalei- departamente specializate, Poliţie- departamente specializate (Serviciul de Ordine Publică, Direcţia Socială, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Poliţia Locală), etc., precum şi de sponsori privaţi.

ASOCIAŢIA ZĂMBETUL ÎNGERILOR (A.Z.I) previne încurajarea CERŞETORIEI, pentru a combate Traficul cu Persoane, pentru o comunitate Pozitivă, pentru un oraş Civilizat, pentru o lume Zâmbitoare; implică-TE prin informare!

Aşadar, dragă Andreea. Noi românii suntem de căcat, înţeleg asta şi sunt de acord cu tine.
Poate că este ordin de la CIA, de la Guantanamo – că tot e la modă ex-prezidenţială fenomenul –  de la Oculta Mondială cu sediul în Băicoi, sau de la ofiţerii veniţi în secret de pe partea ascunsă a Lunii. Poate, zic şi eu, că poate aşa trebuie să fim şi anume de căcat şi doar n-o să-i dezamăgim noi pe bieţii oameni, dar te rog eu frumos ca în calitatea ta, pe care cred eu că o ai tu, aceea de editor de ştiri, să nu faci să părem a fi mai de căcat decât suntem lăsaţi de către bunul *Dumnezeu. *Dumnezeu – te asigur că nu m-am referit la Dumnezeu, cel care este acum în arest la Direcţia Generală de Cercetări Penale“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite