Fiul Danei Nălbaru are doar 7 ani și se pregătește să dea Bacalaureatul: „Kadri nu a fost niciodată la școală, nu are nevoie“ VIDEO

0
Publicat:

Unul dintre cei trei copii ai cuplului Dana Nălbaru-Dragoș Bucur a uimit cu inteligența ieșită din comun. Deși nu a mers o zi la școală, băiatul în vârstă de 7 ani se pregătește să dea Bacalaureatul. De mic a învățat să scrie, iar de la șase ani citea deja câte o carte pe zi. 

Invitată recent în podcastul lui Mihai Morar, fosta cântăreață a povestit cum stau lucrurile cu micul geniu, care este instruit în sistem homeschooling(n.r: acest sistem educațional nu este recunoscut în România), de către părinții săi: 

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, alături de cei trei copii FOTO Adevărul
Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, alături de cei trei copii FOTO Adevărul

 "Băiețelul meu este foarte tare. Are 7 ani și jumătate. I-am căutat profesor de fizică-chimie și i-am găsit, însă nu au rezonat. Băiețelul meu este deosebit. Sunt fericită că mi l-a dat Dumnezeu și învăț mereu lucruri de la el. Toți copiii mei sunt diferiți, Sofia, Roxana, Kadri. Fiecare are ceva special, dar Kadri, fiind atât de inteligent, este o provocare. Mereu vrea să învețe ceva nou și atunci ne provoacă și pe mine, și pe Dragoș. Știe fizică, chimie. E un copil tare de tot. Sofia (fiica cea mare-n.r.) are aproape șase ani de când învață acasă și Roxana (fetița adoptată de Dana și Dragoș-n.r.), doi ani. Kadri nu a fost niciodată la școală. El nu are nevoie. Nici nu știu unde să-l duc, de fapt. El acum învață pentru examenul de bacalaureat, un test care îți asigură intrarea la anumite facultăți", a povestit Dana Nălbaru.

"E haios să ai așa un copil"

Fosta cântăreața a mai spus că știe un băiat în vârstă de 14 ani care a fost admis la Stanford, Harvard, dar nu ăsta e scopul ei cu Kadri.

"O facem mai mult de fun, că îi place foarte mult. Are sute de cărți citite. Pentru noi e ceva normal. E un copil vesel, care se joacă, însă mintea lui asimilează foarte repede. Înțelege niște lucruri de o finețe extraordinară. Mă blochează cu întrebările care țin de știință sau matematică. E haios să ai așa un copil. Se distrează foarte bine. Nu trebuie să îi repeți de două ori. Avea cinci ani când a început să studieze chimie. Își alege singur cărțile, iar eu de multe ori nici nu știu ce citește", a explicat artista.

Dana Nălbaru, despre faptul că s-a pocăit: „Când te pocăiești, mulți spun că ai luat-o razna”

Fosta solistă a trupei Hi-Q, Dana Nălbaru, a povestit în podcast-ul „Fain & Simplu” realizat de Mihai Morar cum a ajuns pocăită, dar și ce i-a adus această etapă din viața ei.

osta interpretă a povestit despre pasul pe care l-a făcut la 33 de ani, atunci când s-a botezat.

Eu nu sunt făcută pentru a fi persoană publică (...). Sunt pocăită și îmi doresc să mă pocăiesc și mai mult, astfel ca în fiecare zi a vieții mele să îl fac pe Iisus mândru de mine și să tind spre Dumnezeu în fiecare zi a vieții mele”, a povestit Dana, pentru podcast-ul realizat de Mihai Morar.

Dana Nălbaru a mărturisit că a învățat că poate fi fericită cu puține lucruri.

„Am învățat că poți trăi în lume, dar nu cu lumea”, a mai declarat Dana.

Fosta membră Hi-Q a explicat ce însemnă să te încrezi în Dumnezeu și de ce este diferit de „să crezi”.„Când te încrezi în Dumnezeu, te lași cu totul în brațele Lui. Eu cred că am fost omul cu cele mai multe frici. Fricile mele au dispărut. Când te pocăiești mulți spun că ai luat-o razna și se așteaptă să te vadă cu batic pe cap când ieși pe stradă. Ori nu e așa. Pocăința este, în primul rând, în inima ta... Trăiesc cea mai bună perioadă a vieții mele și îi mulțumesc lui Dumnezeu prin toate lucrurile prin care am trecut!”, a povestit Dana.  

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite