Finalul unei ere: Ultimii patru membri ai supergrupului K-pop BTS se pregătesc pentru serviciul militar în Coreea de Sud

0
Publicat:

Se apropie o schimbare majoră pentru BTS, supergrupul K-pop din Coreea de Sud. Conform unor surse din industria muzicală citate de agenția de presă sud-coreeană Yonhap și Reuters, ultimii patru membri ai grupului care nu s-au înrolat încă în serviciul militar își vor începe stagiul în decembrie.

Ultimii membri ai BTS pleacă în armată în decembrie
Ultimii membri ai BTS pleacă în armată în decembrie FOTO Getty

Acest pas vine în urma celor trei colegi de-ai lor, care și-au început deja perioada de serviciu militar.

Supergrupul, scrie Agerpres, compus din şapte muzicieni, şi-a suspendat temporar cariera pentru ca membrii lui să poată să îşi satisfacă stagiul militar, o îndatorire care este obligatorie în Coreea de Sud.

Coreea de Sud deţine una dintre cele mai mari armate active din lume pentru a se apăra de Coreea de Nord, iar toţi bărbaţii sud-coreeni cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani trebuie să facă un stagiu militar de 18-21 de luni.

Cu toate acestea, a existat o dezbatere publică despre posibilitatea ca membrii grupului BTS să beneficieze de o exceptare de la lege, ţinând cont de contribuţiile pe care le-au adus profitabilei industrii K-pop sud-coreene.

RM, principalul rapper şi liderul trupei, precum şi solistul V se vor înrola pe 11 decembrie, în timp ce Jimin şi Jung Kook le vor urma exemplul în ziua următoare, a raportat agenţia de presă Yonhap.

După o pregătire militară iniţială, cei patru artişti vor deveni soldaţi activi în armata ţării lor pentru 18 luni, potrivit unor relatări apărute în publicaţia Star News, specializată în ştiri despre industria de divertisment.

HYBE, agenţia de management a grupului BTS, care a dezvăluit că cei patru artişti au început procedura de înrolare, nu a răspuns deocamdată solicitărilor primite de la reprezentanţii presei pentru a face declaraţii pe această temă. La începutul lunii noiembrie, Jung Kook a anunţat într-un mesaj distribuit pe blogul său că se va înrola în armata sud-coreeană în decembrie.

Cântăreţul Jin, care are 30 de ani şi este cel mai vârstnic membru al grupului, urmează să îşi încheie serviciul militar în iunie 2024.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite