Femeia care i-a arătat degetul mijlociu lui Donald Trump a fost concediată: cum şi-a motivat gestul şi ce i-au spus şefii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fotografie în care o femeie pe bicicletă arată degetul mijlociu coloanei de maşini care îl însoţea pe preşedintele Donald Trump s-a viralizat pe reţelele sociale. Din nefericire pentru femeia în vârstă de 50 de ani, mamă a doi copii, gestul nu a fost la fel de apreciat de şefii ei, care au decis să o concedieze.

Imaginea a fost surprinsă de un fotograf al Casei Albe, în timp ce preşedintele Donald Trump pleca de la terenul său de golf însoţit de o coloană oficială de maşini, scrie Huffington Post.

Femeia a ridicat degetul mijlociu în aer în momentul în care coloana a trecut prin dreptul ei, iar gestul său a devenit imediat subiect de glume în mediul online, fotografia devenind virală, mulţi internauţi lăudând-o pentru gestul considerat curajos. 

image

Ciclismul în America: Semnalizare stânga, semnalizare dreapta, oprire, salutarea preşedintelui FOTO Facebook

Juli Briskman, în vârstă de 50 de ani şi mamă a doi copii, a fost concediată la scurt timp după ce imaginea s-a viralizat, şefii ei considerând gestul drept unul „obscen“. Akima LLC, compania la care Briskman lucra de şase luni în departamentul de marketing şi comunicare, are mai multe contracte cu statul american. 

Şefii au convocat-o într-o şedinţă şi au anunţat-o că a încălcat politicile companiei privind activitatea angajaţilor pe reţelele sociale, pentru că Briskman îşi pusese imaginea ca poză de profil pe Facebook şi pe Twitter. 

„Mi-au spus: «Ne distanţăm de tine. În mod normal, nu trebuie să ai lucruri obscene sau indecente pe paginile tale din social media». Au considerat obscen gestul făcut de mine“, a declarat Julie Briskman pentru Huffington Post. 

image

Juli Briskman FOTO Facebook

De asemenea, femeia concediată le-a explicat şefilor săi că nu se afla la locul de muncă când a fost surprinsă de fotograf şi nici nu i s-a menţionat înainte că lucrurile personale pe care le postează în mediul online i-ar putea afecta locul de muncă. Explicaţia directorilor companiei a fost aceea că, având contracte cu statul, incidentul le-ar putea afecta afacerea. 

Întrebată la ce se gândea în momentul în care coloana oficială a preşedintelui a trecut pe lângă ea, femeia a răspuns: „Coloana lui Trump trecea pe lângă mine şi a început să îmi clocotească sângele în vene. M-am gândit la câte probleme sunt în ţară şi cum el stă să joace golf. Le-am arătat degetul mijlociu de mai multe ori. Într-un fel, e mai bine că s-a întâmplat aşa. Sunt furioasă să văd unde a ajuns această ţară. Sunt şocată“, a declarat femeia.

În ciuda faptului că a fost concediată, Julie a declarat că nu are niciun regret pentru gestul făcut sau pentru atenţia asupra ei din social media şi că este, de fapt, mândră să fie imaginea unui „protest“ cu care rezonează atât de mulţi americani, nemulţumiţi de acţiunile preşedintelui lor. 

„În unele privinţe, o duc mai bine ca niciodată. Sunt furioasă pentru faptul că ţara noastră a ajuns în punctul în care a ajuns. Asta a fost o oportunitate pentru mine să spun ceva în legătură cu această nemulţumire“. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite