Femei-etalon în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai active românce din 2010 au fost premiate aseară la cea de-a VII-a ediţie a Galei Femeilor de Succes. Distincţiile au ajuns la cele mai importante personalităţi feminine din România, adevărate modele de viaţă, cu o carieră de succes în diferite domenii de activitate. 

Organizat de Professional Celebrity şi Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), evenimentul prezentat de realizatoarea TV Mihaela Şerban şi solistul de muzică populară Gheorghe Turda a adus în atenţia publicului nume de rezonanţă din televiziune, muzică, modă, dar şi din politică şi diplomaţie.

Mai citeşte şi:

O nouă revoluţie sexuală în România: mai mulţi bărbaţi decât femei

Cu nominalizări de excepţie, juriul prezidat de soprana Felicia Filip a avut o misiune dificilă. Doar criteriile de evaluare clare - popularitate, valoare, recunoaştere, implicare socială, studii, imagine, realizări profesionale - l-au ajutat la departajare. Decernarea premiilor a fost consemnată cu trofee suflate în aur, acordate pe baza votului public şi a nominalizărilor unei comisii de 28 de jurnalişti de la diferite publicaţii, dar şi a unei comisii formate din personalităţi.

Premii cu surprize

În ceea ce priveşte televiziunea, Simona Gherghe a avut acces direct pe podium, fiind desemnată Cea mai activă moderatoare. Gabriela Firea a obţinut premiul la categoria Cea mai bună realizatoare de talk-show-uri politice, iar Monica Ghiurco a primit premiul la categoria Cea mai bună prezentatoare de ştiri, detronându-le în mod neaşteptat pe Andreea Esca, Andreea Berecleanu şi Cristina Ţopescu. O surpriză chiar şi pentru vedeta TVR: „Paradoxal, primesc acest premiu chiar dacă lipsesc de la pupitrul ştirilor de mai bine de 4 luni. M-am bucurat să constat astfel că atât juriul, dar mai ales publicul, apreciază munca pe care am depus-o în 2010 la realizarea „Orei de ştiri" de pe TVR2 în calitate de prezentator, dar şi de producător al programului pe care îl aduceam în casele telespectatorilor în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică. Faptul că sunt considerată cea mai bună prezentatoare de ştiri dintr-o serie de nominalizări de excepţie nu poate decât să mă bucure şi să mă oblige pe mai departe să-mi păstrez nealterate imparţialitatea, obiectivitatea, respectul şi sinceritatea faţă de public, cu orice preţ şi în orice fel de condiţii."

La categoria cultură a fost desemnată scriitoarea Rodica Elena Lupu, realizatoare la Radio Diaspora Online din SUA, iar pe partea de regie şi producţie trofeul a fost obţinut de coregrafa Brânduşa Novac, de la Circul din Bucureşti. Cea mai activă femeie de afaceri a fost desemnată Oana Năstase, fost consilier de comunicare al Bursei de Valori Bucureşti, în prezent director corporate affairs al Rompetrol, iar Cea mai activă femeie în administraţie a fost votată fosta canotoare multimedaliată Elisabeta Lipă, preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo. O altă mare sportivă, fosta atletă Maricica Puică a primit un premiu pentru întreaga sa carieră.

"Paradoxal, primesc acest premiu chiar dacă lipsesc de la pupitrul ştirilor de mai bine de 4 luni."
Monica Ghiurco prezentatoare de ştiri

Vedete contra politicieni

În politică, Elena Udrea nu se dezminte şi rămâne în fruntea plutonului drept Cea mai activă femeie politician. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului luptându-se printre altele cu Elena Băsescu, Anca Boagiu, Daciana Sârbu şi Teo Trandafir. La categoria Cea mai activă femeie într-o funcţie de stat, premiul a fost adjudecat de către Andreea Vass, consilierul de stat de la Palatul Victoria. La secţiunea Cea mai activă femeie diplomat, introdusă în premieră la gala din acest an, a fost premiată Doris Mircea, directorul Direcţiei de Comunicare şi Diplomaţie Publică şi purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, în ciuda altor femei cu lungi cariere în domeniul diplomatic.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite