Familia Obama se pregăteşte de pensie în Hawaii. Însă Michelle şi Barack i-au alertat pe ecologişti, care nu le aprobă proiectul de casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Obama. Foto: Profimedia
Familia Obama. Foto: Profimedia

Spre deosebire de alte nume mari care s-au perindat pe la Casa Albă, Barack Obama nu se trage dintr-o dinastie politică.

Chiar şi-aşa, arborele lui genealogic nu este deloc plictisitor. Bunicii din partea mamei, Madelyn şi Stanley Dunham, aveau origini scoţiene şi irlandeze şi puteau fi consideraţi liberali după standardele de atunci ale unor americani născuţi în statul Kansas. Au locuit o perioadă în Oklahoma, Texas, ba chiar şi-n Washington, înainte să se stabilească în Insulele Hawaii, în anul 1960, la un an după ce acest stat a fost admis în SUA.

Astăzi, în prag de pensie, Michelle şi Barack şi-au ales deja locul în care vor să-şi petreacă liniştiţi anii de seniorat.

Şi ce alt loc mai bun decât Hawaii-ul natal al lui Barack, unde, în 2015, fostul preşedinte a cumpărat o proprietate vastă, de 3 acri (puţin peste 12.000 mp), contra sumei de 8,7 milioane de dolari.

Însă, din păcate, fostul preşedinte a intrat în dizgraţia ecologiştilor locali, care au găsit un inconvenient în proiectul de construcţie. Despre ce este vorba?

Citeşte mai departe aici...

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite