Din dosarele unui detectiv particular la Hollywood: crimă, homosexualitate şi înregistrări cu Marilyn Monroe şi J.F. Kennedy în momente intime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marilyn Monroe, diva Hollywoodului care a avut o relaţie cu preşedintele SUA J.F Kennedy
Marilyn Monroe, diva Hollywoodului care a avut o relaţie cu preşedintele SUA J.F Kennedy

I-a înregistrat pe Marylin Monroe şi pe J.F. Kennedy în timp ce făceau sex, a aflat unde îşi ascundea Judy Garland pastilele şi a descoperit că actorul Rock Hudson era atras de bărbaţi. În anii ’50-’60, Fred Otash era unul dintre cei mai cei mai buni şi mai temuţi detectivi particulari de la Hollywood. „Hollywood Reporter“ a obţinut şi a publicat fragmente din dosarele celebrului detectiv.

Otash, care a încetat din viaţă în 1992, a fost un detectiv celebru la Hollywood, chiar dacă unii spun că nu era deloc cea mai morală persoană şi că s-a folosit de multe ori de dovezile adunate pentru a şantaja starurile. Recent, au fost descoperite zeci de dosare despre diverse personalităţi, dosare care au stat „îngropate“ mai bine de 20 de ani.

Jurnalistul Mike Wallace l-a descris pe Otash drept „cel mai imoral om pe care l-a cunoscut“, iar scenaristul Robert Towne a spus că l-a avut ca sursă de inspiraţie atunci când a scris scenariul pentru celebra peliculă „Chinatown“, în care Jack Nicholson interpretează un detectiv dubios.

image

Născut în 1922, Otash (foto) a fost mai întâi poliţist, dar a renunţat la jobul său pentru a deveni detectiv particular. A colaborat în special cu revista „Confidential“, iar la un moment dat declara: „Aş lucra pentru oricine, mai puţin pentru comunişti“. Printre documentele găsite recent se află şi unele referitoare la Marilyn Monroe. De altfel, Otash voia să publice o carte despre celebra actriţă, dar nu a mai apucat.

Potrivit documentelor, Otash susţinea că i-a înregistrat pe Marilyn Monroe şi pe preşedintele SUA, J.F. Kenedy, în timp ce făceau sex. „Da, am pus microfoane. Da, am auzit-o pe Monroe în timp ce făcea sex cu Kennedy“, spunea detectivul.

Un alt dosar o are în centrul atenţiei pe actriţa Judy Garland (Dorothy din „Vrăjitorul din Oz“), care l-a angajat s-o „protejeze“ după despărţirea de cel de-al treilea soţ. „Am fost şocat când am văzut-o prima dată pe Judy Garland. Nu mai era fetiţa pe care o ştiam, ci o femeie matură, buhăită şi cam grăsuţă“, scria detectivul. „Nu ştiu dacă ia pastile sau dacă bea, dar e «pierdută» mai tot timpul“, spunea Otash, care, ulterior, a descoperit unde îşi ascundea actriţa pastilele. „Am ascuns băutura şi am început să caut pastilele. N-o să vă vină să credeţi cât de inventivă poate deveni o femeie când e vorba de pastilele ei. Avea tot felul de pastile: pe unele le ascunsese în salteaua de la pat, unde făcuse o mică tăietură, pe altele le ţinea în degetul unei mănuşi de cauciuc“, povestea acesta.

Judy Garland

Judy Garland, în rolul Dorothy din „Vrăjitorul din Oz“

În 1958, soţia lui Rock Hudson l-a confruntat pe marele actor în legătură cu adevărata lui orientare sexuală. Asta după ce a avut mai multe înregistrări şi probe primite de la Otash.

Detectivul ar fi fost implicat şi într-una dintre crimele celebre ale epocii. Mafiotul Johnny Stompanato, care avea o relaţie cu diva Lana Turner (foto), a fost găsit înjunghiat în casa acesteia, în 1958.

image

Documentele recent descoperite arată că reprezentantul actriţei l-a sunt pe Otash în noaptea crimei şi l-a chemat la vila acesteia. Oficial, crima a fost mărturisită de fiica actriţei, Cheryl Crane, pe atunci în vârstă de 14 ani. Minora, care nu a fost condamnată, spunea instanţei că mafiotul a încercat s-o atace pe mama ei, astfel că ea a intervenit şi l-a înjunghiat.

Mai târziu, Otash îi spunea unui prieten că a ajuns la casa Lanei Turner înaintea poliţiei, a luat arma crimei din trupul mortului şi i-a pus-o în mână fiicei actriţei.

Actriţa Bette Davis l-a angajat şi ea în timpul procesului de divorţ de soţul ei, Gary Merrill, când a încercat să obţină probe despre infidelitatea acestuia

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite