VIDEO „Naşul“, mai bun filmul decât cartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmul „Naşul“ este considerat mai bun decât cartea cu acelaşi nume
Filmul „Naşul“ este considerat mai bun decât cartea cu acelaşi nume

Într-un clasament făcut de jurnaliştii de la Huffington Post, o serie de 11 filme au reieşit ca fiind mai bune decât volumele care au stat la baza lor. Pelicule precum „Forrest Gump“ (1994), „Naşul“ („The Godfather“, 1972), „Amurg“ („Twilight“, 2008), „Jurnalul“ („The Notebook“, 2004) au fost apreciate în rândul cinefililor mai mult decât cărţile lor.

Motivele pentru care adesea filmele nu se ridică la nivelul cărţilor care le-au servit drept poveste sunt nenumărate: fie nu respectă firul poveştii în totalitate, fie omite detalii relevante din carte, fie distribuţia actorilor nu se mulează perfect pe specificul personajelor.

Cu toate acestea, sunt şi excepţii de producţii cinematografice care au depăşit succesul lucrărilor scrise. 

Celebra peliculă „Naşul“, spre exemplu, a primit trei Oscaruri în 1995 - pentru cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal, cel mai bun scenariu adaptat, precum şi cinci distincţii ale Globului de Aur - pentru cea mai bună dramă, cel mai bun regizor, cel mai bun actor într-o dramă, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun scenariu.

De asemenea, filmul „Forrest Gump“, regizat de Robert Zemeckis, în 1994, a câştigat şase Premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor în rol principal (Tom Hanks). 

Alte filme catalogate drept mai reuşite decât cărţile după care au fost ecranizate sunt „Naşul“ („The Godfather“, regia: Francis Ford Coppola, 1972), „Fălci“ („Jaws“, regia: Steven Spielberg, 1975), „Povestea unui campion“ („The Blind Side“, regia: John Lee Hancock, 2009), „Închisoarea îngerilor“ („The Shawshank Redemption“, regia: Frank Darabont, 1994), „Drive“ (regia: Nicolas Winding Refn, 2011), „File de poveste“ („The Princess Bride“, regia: Rob Reiner, 1987), „Absolventul“ („The Graduate“, regia: Mike Nichols, 1967), „Psycho“ (regia: Alfred Hitchcock, 1960). 

Trailer „Forrest Gump“, 1994, regia: Robert Zemeckis.

Pelicula „Naşul“, regizată de Francis Ford Coppola (1972)

„Fălci“, una dintre producţiie deja legendarului Steven Spielberg, („Jaws“, 1975)

Dincolo de selecţia celor de la Huffington Post, aşteptăm părerile voastre referitoare la aceste filme sau puteţi stabili propriul vostru clasament cu pelicule care au fost mai bune decât cărţile. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite