Decizia Centrade Cheil în cazul acuzaţiilor de hărţuire sexuală aduse lui Rimaru, director creativ în agenţie

0
0
Centrade Cheil şi-a anunţat decizia în cazul scandalului sexual în care este implicat Rimaru, director creativ în agenţie FOTO Facebook
Centrade Cheil şi-a anunţat decizia în cazul scandalului sexual în care este implicat Rimaru, director creativ în agenţie FOTO Facebook

Agenţia de publicitate Centrade Cheil a anunţat că i-a încheiat contractul lui Călin Ionescu, cofondator al trupei de hip hop R.A.C.L.A., cunoscut cu numele de scenă Rimaru, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală pe care mai multe femei i le-au adus acestuia, în mediul online.

Centrade Cheil, agenţia unde Călin Ionescu (Rimaru) ocupa postul de  Director Creativ, a anunţat pe pagina oficială de Facebook a acesteia, că i-a încheiat contractul fostului rapper,  precizând totodată că agenţia descurajează şi condamnă orice formă de comportament ofensator atât în spaţiul privat, cât şi în spaţiul public.

„Dragi prieteni, revenim pe tema discuţiei #metoo cu următoarea declaraţie. În ultimele zile, am analizat cu atenţie situaţia şi numărul mare de acuzaţii primite la adresa lui Călin Ionescu din afară agenţiei. Pe baza tuturor acestor informaţii, managementul Centrade | Cheil a avut o întâlnire cu Călin Ionescu, în urma căreia s-a hotărât ca, începând de astăzi, contractul de muncă al lui Călin Ionescu să înceteze.  Poziţia agenţiei în această privinţă a fost mereu clară. Protecţia şi demnitatea colegilor noştri şi demnitatea umană, în general, rămân prioritare pentru noi. Centrade | Cheil descurajează şi condamnă orice formă de comportament ofensator atât în spaţiul privat, cât şi în spaţiul public“, se arată în mesajul publicat pe Facebook de Centrade Cheil.

Campania online prin care femeile îşi povestesc experienţeleîn semn de protest împotriva hărţuirilor la care sunt expuse în viaţa de zi cu zi, sub hashtag-ul „#MeToo“, scoate la iveală şi un caz din România care îl vizează pe un cunoscut cântăreţ de hip-hop.

Călin Ionescu, cunoscut sub numele de scenă Rimaru, este unul dintre fondatorii trupei R.A.C.L.A., prima trupă hip-hop din România, pe care a înfiinţat-o în 1993 alături de fratele său, Dan Ionescu. Călin Ionescu lucrează, totodată, în publicitate, ultimul post ocupat fiind cel de Director Creativ la agenţia Centrade Cheil.

Numeroase femei care au intrat în contact cu el pe plan profesional au povestit cum acesta se folosea de funcţia ocupată în companie pentru a le face avansuri pe Facebook, iar dacă era refuzat, apela la jigniri, intimidări sau ameninţări, iar multe dintre ele au dovedit acest lucru prin publicarea conversaţiilor avute pe Messenger cu acesta. Unele dintre aceste femei împărtăşesc, însă, că au fost agresate fizic de Rimaru chiar la Noaptea Agenţiilor. 

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite