Cum răspunde Rimaru acuzaţiilor de hărţuire sexuală din mediul online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rimaru a fondat trupa hip-hop R.A.C.L.A. în 1993, alăuri de fratele său, Dan Ionescu FOTO Facebook
Rimaru a fondat trupa hip-hop R.A.C.L.A. în 1993, alăuri de fratele său, Dan Ionescu FOTO Facebook

Ca urmare a acuzaţiilor de hărţuire sexuală şi agresiune care i-au fost aduse în ultimele ore, Rimaru (Călin Ionescu), publicitar şi membru al trupei hip-hop R.A.C.L.A., şi-a exprimat punctul de vedere.

Campania „#MeToo, declanşată pe reţelele sociale în semn de protest împotriva hărţuirilor la care sunt expuse femeile în viaţa de zi cu zi, a căpătat noi valenţe şi a luat amploare şi în România. 

Numeroase femei au povestit cum au fost vicitimele hărţuirilor, agresiunilor, violurilor, sub hashtagul #MeToo (trad. „Şi eu“), iar multe dintre ele şi-au găsit un numitor comun: cântăreţul şi publicitarul Călin Ionescu, în vârstă de 46 de ani. 

Astfel, marţi seara, pe Facebook a plouat cu dezvăluiri ale unor femei care au intrat în contact cu el pe plan profesional şi care au povestit cum acesta se folosea de funcţia ocupată în companie pentru a le face avansuri pe Facebook, iar dacă era refuzat, apela la jigniri, intimidări sau ameninţări, iar multe dintre ele au dovedit acest lucru prin publicarea conversaţiilor avute pe Messenger cu acesta. Unele dintre femei împărtăşesc, însă, că au fost chiar agresate fizic de Rimaru, în văzul lumii, cu diverse ocazii, printre care şi evenimentul Noaptea Agenţiilor. Poveştile lor le puteţi citi AICI.

Astăzi, Rimaru a reacţionat faţă de aceste acuzaţii şi a exprimat un punct de vedere oficial, pe care îl redăm integral:

„Pe această cale doresc să prezint familiei mele, prietenilor şi fanilor mei, angajatorului meu, precum şi tuturor persoanelor interesate, punctul meu de vedere faţă de acuzaţiile de aşa-zisă hărţuire sexuală care mi-au fost aduse recent prin intermediul mass media.

Cu surprindere am luat cunoştinţă despre faptul că anumite schimburi de mesaje private, realizate cu aproximativ 2 ani în urmă, au fost comunicate presei ca şi justificare pentru presupusele fapte de hărţuire sexuală.

Sunt cunoscut încă din anii 2000 ca şi artist de hip-hop/rap, opera mea adoptând un stil verbal direct şi, pe alocuri, licenţios. De altfel, acesta este genul muzical adoptat de mai mulţi colegi de breaslă. 

Acest gen muzical mi-a definit cariera muzicală şi, în anumite privinţe, chiar şi viaţa.

Ca mulţi oameni, am avut interacţiuni mai puţin respectuoase cu semenii mei, interacţiuni de care nu sunt mândru. În măsura în care am jignit anumite persoane, regret acest fapt şi le cer scuze.

Însă, contest cu tărie orice acuzaţie de hărţuire sexuală sau orice altă acuzaţie similară. De altfel, consider că nici măcar persoanele care mă acuză nu au luat în serios pretinsul meu limbaj agresiv din urmă cu 2 ani. Mărturie în acest sens stă faptul că nu au acţionat din punct de vedere legal împotriva mea. Este evident că orice persoană care ar avea o temere legitimă că i s-ar putea aduce vătămări fizice s-ar adresa imediat autorităţilor competente. În realitate, după aproximativ 2 ani de la data aşa-ziselor mele fapte reprobabile, în deplină coincidenţă cu scandalul Harvey Weinstein din SUA, aceste persoane publică în presă corespondenţa privată pe care am purtat-o.

Profit de ocazie pentru a îmi exprima regretul faţă de atenţia nedorită adusă de această situaţie asupra colegilor şi a angajatorilor mei, aceştia neavând nicio vină sau legătură cu viaţa mea privată. Pentru a nu perpetua eventuale consecinţe negative asupra acestora, în cel mai scurt timp posibil voi lua o decizie, împreună cu angajatorul meu, în privinţa viitorului colaborării noastre.

În ultimele 24 de ore am fost supus unui val de reacţii negative, disproporţionate faţă de acuzaţiile care mi se aduc. Pe lângă injuriile care mi s-au adus, am primit şi ameninţări cu moartea. Pentru moment, înţeleg să nu fac publice aceste mesaje, de asemenea private. Însă, în măsura în care vor continua, voi fi nevoit să iniţiez demersurile legale necesare pentru a-mi proteja drepturile.

Consider că într-o societate matură putem cu toţii distinge între un limbaj injurios pe de o parte şi un veritabil pericol social, pe de altă parte. În ceea ce mă priveşte, consider că în niciun caz nu pot fi încadrat în cea din urmă categorie.

Al vostru, cu bune şi rele,

Călin“

Te-ar putea interesa şi:

Rimaru din trupa hip-hop R.A.C.L.A., acuzat de hărţuire de numeroase femei: „M-a întrebat cum îmi permit să nu îi răspund pe Facebook şi m-a scuipat“

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite