Chirurgul estetician Adina Alberts l-a cunoscut pe escrocul care se dădea medic: „La nivel de discuţie medicală, omul este strălucit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul chirurg estetician Adina Alberts (50 de ani) a vorbit despre escrocul italian care s-a dat drept medic plastician şi a operat pacienţi la mai multe clinici din Bucureşti.

Jurnaliştii de la „Libertatea“ au făcut o nouă dezvăluire şocantă: Matteo Politi, un italian cu doar opt clase, şi-a schimbat identitatea în Matthew Mode, şi-a falsificat CV-ul şi diplomele de studii şi, timp de un an, a pretins că este chirurg plastic, efectuând şi operaţii la mai multe spitale private din Capitală. Bărbatul a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare pentru o infracţiune similară.

Într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, chirurgul estetician Adina Alberts a vorbit despre escrocul italian, pe care l-a întâlnit şi pe care l-a urmărit în câteva proceduri. Ea a precizat că a intrat la bănuieli după ce a văzut cum acţiona falsul medic în sala de operaţii. Cu toate acestea, spune că, la nivel de discuţie în domeniul medical, Matteo Politi „era strălucit“ şi putea induce foarte uşor în eroare oamenii.

„Au fost câteva suspiciuni. L-am văzut cum se mişca în sala de operaţii, am avut câteva discuţii. Să ştiţi că la nivel de discuţie medicală omul este strălucit, te induce în eroare când stai de vorbă cu el în domeniul medical, n-ai niciun dubiu. Eu nu am avut niciun dubiu, discutând cu el diverse proceduri medicale, că el nu este medic, că nu este chirurg plastician. Ulterior, au început să apară nişte suspiciuni în momentul în care l-am văzut, de exemplu, cum injectează, cât de mare grijă are de sterilizarea instrumentarului şi felul în care păstrează sterilitatea atunci când face un act medical. Uşor, uşor şi eu, şi asistentele mele ne-am dat seama că ceva e în neregulă. El înşela în mai multe privinţe pe cei din jur, nu numai prin faptul că a declarat că este medic şi nu e“, a detaliat Alberts. 

Chirurgul estetician susţine şi că ea este cea care a sesizat atât Poliţia, cât şi Colegiul Medicilor în luna noiembrie a anului trecut.  

Într-o altă intervenţie, la Digi 24, Alberts susţine că Matteo Politi este „extrem de talentat“ şi că „discuţiile cu el erau la nivel academic“, deşi nu are diplomele necesare.

„Şi-a exprimat dorinţa să închirieze un spaţiu medical, un cabinet medical la noi în clinică, a venit prin intermediul unei firme de imobiliare, şi am avut câteva discuţii pe teme medicale. Pe mine m-a convins că este medic, vă spun sincer, discuţiile cu el te făceau să n-ai niciun dubiu, nu mi-am pus nicio secundă întrebarea că nu ar fi medic chirurg plastician. Deci, erau de nivel academic. Ulterior, am purtat mai multe discuţii, mi-am dat seama, mă rog, avea o personalitate puţin ciudată, bipolară... Au fost lucruri pe care nu le-am pus într-un context, nu le-am dat neapărat atenţie până la momentul în care am văzut câteva mici intervenţii făcute de el, mă refer din-astea injectabile, şi atunci mi-am dat seama că nu prea are maniera unui chirurg, nu avea dexteritatea, era ceva puţin ciudat şi cred că din momentul acela am început să suspicionez, dar, ce-i drept, mi-a trebuit o perioadă până când am realizat“, a mai declarat Alberts. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite