Chef Cătălin Scărlătescu a gătit în piaţa La Boqueria din Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expertul de la „MasterChef“ a testat mâncarea spaniolilor în mai multe restaurante din peninsula Iberică
Expertul de la „MasterChef“ a testat mâncarea spaniolilor în mai multe restaurante din peninsula Iberică

Cu puţin timp înainte de a reîncepe filmările pentru „MasterChef“, Cătălin Scărlătescu a călătorit în Spania, unde a avut parte de experienţe culinare memorabile.

Expertul de la Pro TV recunoaşte că în această călătorie şi-a propus să descopere zona rurală a Spaniei, motiv pentru care a poposit în sate şi în  taverne mai puţin cunoscute de turiştii obişnuiţi.

Cunoscutul membru al juriului a ajuns în Castellón, unde a descoperit noi arome de cafea. „Se numeşte carajillo şi se prepară astfel: două pliculeţe de zahăr se pun în pahar, peste ele se aruncă o măsură de rom, se pune paharul la steamer şi apoi alcoolul se flambează, se amestecă până se arde tot alcoolul, apoi se pune o măsura de cafea. Se mai pot pune în băutură două boabe de cafea întregi şi o bucăţică de coajă de lămâie. Gustul este fabulous“, spune specialistul.

catalin scarlatescu pro tv

Amintiri plăcute are şi din Barcelona, unde s-a bucurat de atmosfera din piaţa La Boqueria. Acolo, cheful nu s-a bucurat doar de diversitatea produselor, ci şi-a pus în valoare şi aptitudinile de bucătar. „În cunoscuta piaţă din Barcelona am descoperit unul dintre locurile mele preferate, un mic restaurant, El Quim de la Boqueria, gălăgios, înghesuit şi aglomerat, dar cu mâncare foarte bună şi atmosferă plăcută. L-am cunoscut pe chef-ul de acolo, Quim Marquez, cu care am stat de vorb şi recunosc că nu m-am putut abţine să nu trec dincolo de tejghea şi să gătesc un pic. A fost o experienţă plăcută, mi-ar plăcea tare mult să pot avea pe aproape o piaţă atât de bine aprovizionată, pentru un bucătar este ca un vis“, spune chef Scărlătescu.

   

catalin scarlatescu pro tv

Unul dintre platourile preparate de chef în Spania

Juratul de la „MasterChef“ a bifat chuleton de buey, jamon iberico, chorizo iberico, tapas-uri, arroz, vin spumant făcut din mere sau covrigi tradiţionali. „Restaurantele mici, tradiţionale, din zonele rurale m-au vrăjit şi am fost chiar uimit să văd că la ora nouă dimineaţa se pregăteau deja cârnaţi şi fripturi pentru micul dejun. Unul dintre patronii spanioli chiar m-a întrebat dacă am venit în Spania să filmez pentru „MasterChef“. Mă ştia pentru că avea angajaţi români care urmăriseră primul sezon“, povesteşte specialistul.

Din itinerariul său nu au lipsit nici Valencia, cu Oceanograful şi Churreria, o renumita covrigărie locala, Peñíscola cu statuia Papei Luna, dar nici satele cu taverne primitoare şi livezile de portocali.   

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite