Céline Dion a plâns în timpul primului concert de după moartea soţului: „Vorbesc cu el, mă gândesc la el tot timpul. Simt şi ştiu că mă aude“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa canadiană Céline Dion (47 de ani) i-a adus un omagiu emoţionant soţului său, René Angélil, în cadrul primului concert de după moartea lui.

Céline Dion a susţinut marţi, 23 februarie, un concert la The Colosseum din Las Vegas, show-ul marcând revenirea artistei după pierderea din luna ianuarie atât a soţului, cât şi a fratelui, ambii fiind răpuşi de cancer. 

Înainte ca interpreta să urce pe scenă, un montaj video cu imagini din timpul vieţii lui Angélil au rulat pe ecranele din sală, însoţite de următorul mesaj: „Am înţeles că, într-un fel, cariera mea a fost opera lui de artă, cântecul lui, simfonia lui. Gândul că o va lăsa neterminată l-ar fi rănit profund. Am realizat că trebuie să merg mai departe fără el, dar pentru el.“

Potrivit presei străine, după o reinterpretare a melodiei „With One More Look At You/Watch Closely Now“, din repertoriul Barbarei Streisand, artista canadiană a declarat: „Toată viaţa mea am avut ochi doar pentru soţul meu, care mi-a fost alături la fiecare concert. Oamenii credeau că tot timpul îl privesc pe el, dar nu a fost nevoie pentru că de fiecare dată când închideam ochii, simţeam că Rene este lângă mine pe scenă – chiar dacă era în public, în lojă, în culise sau acasă, cu cei mici. Întotdeauna a fost alături de mine pe scenă şi nimic nu va schimba acest lucru.“

Totodată, Céline Dion a vorbit, stăpânindu-şi cu greu lacrimile, şi despre pierderea celui care i-a fost alături vreme de 21 de ani. „Este uimitor cum, deşi fizic nu mai este lângă mine, prezenţa lui e din ce în ce mai puternică. Întotdeauna noi doi vom fi o singură persoană. Ştiţi, încă nu-i aud vocea, dar vorbesc cu el, mă gândesc la el tot timpul. Simt şi ştiu că mă aude. Într-un fel sau altul, ştiu că el îmi va trimite un semn de aprobare sau dezaprobare. Iar acum, simt că îmi spune să nu mai vorbesc şi să încep să cânt. Vă mulţumesc foarte mult că sunteţi aici în această seară“, a declarat cântăreaţa, care a izbucnit în lacrimi în timp ce cânta „All By Myself“.

Înainte de tragicul eveniment, artista obişnuia să-şi ţină de mână soţul, preţ de câteva momente, înainte de a urca pe scenă, iar pentru a păstra tradiţia a comandat un mulaj al mâinii lui Angélil.  

René Angélil a murit în luna ianuarie, la vârsta de 74 de ani, „după o lungă şi curajoasă luptă cu cancerul“. Tragedia a fost cu atât mai mare cu cât la doar două zile după moartea soţului, Dion şi-a pierdut şi fratele tot din cauza cancerului. 

René Angelil a avut o ceremonie funerară grandioasă, organizată la Notre-Dame Basilica din Montreal, unde cei doi s-au căsătorit în urmă cu 21 de ani. La înmormânatare, care a fost transmisă în direct la TV şi online, au participat, pe lângă familia sa, aproximativ 700 de persoane, inclusiv oameni politici canadieni. Apoi, la începutul lunii februarie, Céline Dion a organizat o ceremonie dedicată vieţii fostului ei soţ, în cadrul căreia a susţinut un discurs emoţionant. 

Pe de altă parte, Céline Dion a lipsit de la înmormântarea fratelui pentru a evita să distragă atenţia de la ceremoniile funerare, din cauza statutului de vedetă internaţională, dar şi pentru că era mult prea îndurerată pentru a participa, potrivit unor surse apropiate artistei, citate de presa străină. Pe de altă parte, Céline Dion şi-a luat rămas bun de la fratele său în cadrul unei slujbe organizate la o casă funerară de lângă Montreal. 

Céline Dion şi René Angélil, care a fost şi managerul şi mentorul cântăreţei, s-au căsătorit în 1994. Ei au avut împreună trei copii - René Charles, în vârstă de 14 ani, şi gemenii Eddy şi Nelson, în vârstă de cinci ani. Angélil a mai avut trei copii dintr-o relaţie anterioară, respectiv pe Anne-Marie, Patrick şi Jean-Pierre.

Céline Dion s-a născut pe 30 martie 1968, în Canada, într-o familie melomană cu 14 copii. Cântăreaţa a cucerit, pe rând, Quebecul, Franţa şi, în cele din urmă, Statele Unite. În cei peste 25 de ani de carieră, Céline Dion a primit numeroase premii muzicale şi a vândut peste 200 de milioane de albume.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite