Celebra creatoare de modă Donna Karan şochează cu declaraţiile despre scandalul sexual de la Hollywood: vedeta a insinuat că femeile „o cer“. O victimă i-a răspuns

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donna Karan FOTO Guliver/Getty Images
Donna Karan FOTO Guliver/Getty Images

Creatoarea de modă americană Donna Karan (69 de ani) a şocat opinia publică după ce i-a luat apărarea producătorului de film Harvey Weinstein, pe care mai multe femei îl acuză de hărţuire sexuală, şi a sugerat că este posibil ca victimele să-l fi provocat prin comportament şi stilul vestimentar. Ulterior, vedeta a revenit asupra declaraţiilor şi a prezentat scuze.

În timpul unui interviu din cadrul CinéFashion Film Awards, Donna Karan a fost rugată să comenteze noul scandal sexual care aruncă o altă pată neagră asupra Hollywoodului. 

Spre deosebire de restul celebrităţilor, Karan nu l-a condamnat pe Harvey Weinstein, care este acuzat că a hărţuit sexual mai multe femei şi care a reuşit cu ajutorul banilor şi al influenţei să-şi ascundă faptele timp de aproape trei decenii. Mai grav este că Donna Karan a insinuat chiar că victimele acestuia ar avea o parte din vină, în timp ce despre Weinstein a spus că „a făcut lucruri minunate“ în industria cinematografică. 

„Cred că ar trebui să ne uităm la noi înşine. Evident că este dificil să vezi că se întâmplă aşa ceva, dar în acelaşi timp mă întreb cum ne prezentăm noi ca femei? Ce cerem? Cerem asemenea lucruri prezentându-ne într-o manieră senzuală şi afişându-ne sexualitatea? (...) Vă uitaţi la tot ce se întâmplă în întreaga lume şi la cum se îmbracă femeile şi ce cer ele prin felul în care se prezintă. Ce cer? Probleme“, a declarat Donna Karan, citată de Daily Mail.

Creatoarea de modă a precizat şi că îi cunoaşte personal pe Harvey Weinstein şi pe soţia acestuia, designerul Georgina Chapman, pe care i-a descris drept nişte „oameni minunaţi“. 

Rose McGowan, către Donna Karan: „Eşti o impostoare într-o rochie scumpă“

Comentariile celebrei creatoare de modă au şocat opinia publică, mai ales că inclusiv foşti apropiaţi ai producătorului, printre care Judi Dench şi Meryl Streep, l-au condamnat public pentru faptele sale

Actriţa Rose McGowan, despre care se crede că a fost violată de Weinstein, a criticat-o în termeni duri pe  Donna Karan pentru declaraţiile sale: „Eşti deplorabilă! Ajutorul şi susţinerea unui astfel de om este o crimă morală. Eşti o impostoare într-o rochie scumpă.“

Donna Karan: „Am făcut o declaraţie care nu reprezintă modul în care simt şi cred“

După controversa creată, Donna Karan a revenit cu un comunicat în care prezintă scuze şi susţine că declaraţiile i-au fost scoase din context.

„Din păcate, am făcut o declaraţie care nu este reprezentativă pentru modul în care simt şi cred. Mi-am petrecut întreaga viaţă luptând pentru drepturile femeilor. Viaţa mea a fost dedicată vestimentaţiei femeilor, am fost atentă la nevoile femeilor şi am luptat pentru egalitatea de gen. Afirmaţiile mele au fost scoase din context şi nu reprezintă ceea ce simt legat de situaţia în care se află Harvey Weinstein. Sunt de părere că hărţuirea sexuală nu este acceptabilă şi este o problemă care trebuie abordată deschis, indiferent de persoana implicată. Îmi pare foarte rău şi le cer iertare tuturor celor pe care i-am jignit şi tuturor celor care au fost la un moment dat victime“, a transmis Donna Karan.

harvey weinstein foto guliver/getty images

Recent, The New York Times a publicat un articol în care mai multe femei povestesc cum Harvey Weinstein le-a hărţuit sexual şi cum a reuşit să muşamalizeze multe dintre faptele sale, care datează din ultimii 30 de ani, cu ajutorul banilor, „cumpărând“ tăcerea a cel puţin opt dintre victimele sale. Printre cele care au avut curajul să-şi spună povestea se află actriţele Ashley Judd şi Rose Mc Gowan, jurnalista Lauren Sivan şi modelul Ambra Battilana.

Harvey Weinstein (65 de ani) este fondatorul companiilor americane de film Miramax şi The Weinstein Company şi producătorul unor filme celebre precum „The English Patient“ (1996), „Malèna“ (2000), „Gangs of New York“ (2002), „Fahrenheit 9/11“ (2004), „Pulp Fiction“, „Shakespeare in Love“ (pentru care a primit Oscarul) şi „Django Unchained“ (2012).

Producătorul este căsătorit cu designerul Georgina Chapman (41 de ani), împreună cu care are o fiică de şapte ani şi un băieţel de patru ani. Din prima sa căsătorie, Weinstein mai are trei fete adulte. 

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite