Un nou scandal sexual la Hollywood.  Producător premiat cu Oscar, acuzat că a hărţuit mai multe actriţe şi foste angajate: ce povestesc femeile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harvey Weinstein este producătorul unor filme apreciate de la Hollywood FOTO Guliver/Getty Images
Harvey Weinstein este producătorul unor filme apreciate de la Hollywood FOTO Guliver/Getty Images

Harvey Weinstein (65 de ani), unul dintre cei mai proeminenţi producători de film, premiat cu Oscar pentru „Shakespeare in Love“, se află în centrul unui scandal sexual care zguduie Cetatea Filmului. Mai multe femei – foste angajate şi actriţe – au povestit cum le-a hărţuit sexual şi cum a muşamalizat multe dintre faptele sale, care datează din ultimii 30 de ani, cu ajutorul banilor, „cumpărând“ tăcerea a cel puţin opt dintre victimele sale.

Harvey Weinstein (65 de ani), fondatorul companiilor americane de film Miramax şi The Weinstein Company şi producătorul unor producţii celebre precum „Pulp Fiction“, „Shakespeare in Love“ şi „Gangs of New York“, se află în centrul unui scandal în care foste angajate şi actriţe îl acuză de hărţuire sexuală şi contact fizic nedorit. Printre victimele sale se numără actriţele Ashley Judd şi Rose McGowan, un model şi două asistente ale producătorului, iar acuzaţiile lor datează din ultimii 30 de ani, arată News.ro.

Un articol cu titlul „Harvey Weinstein a plătit decenii la rând pentru a ascunde acuzaţiile de hărţuire sexuală“, publicat joi de cotidianul The New York Times, scoate la iveală poveştile femeilor hărţuite şi cum producătorul a reuşit să muşamalizeze multe dintre faptele sale cu ajutorul puterii financiare.

În articolul publicat, actriţa Ashley Judd (49 de ani), cunoscută din filme ca „Evadata“, „Sărutul care ucide“ şi „Refrenul iubirii“, povesteşte prin ce a trecut în urmă cu 20 de ani. Judd a fost invitată în camera de hotel a lui Weinstein, unde el a apărut doar cu un prosop în jurul taliei şi a întrebat-o dacă poate să-i facă un masaj sau dacă ar dori să îl privească în timp ce face duş şi să îl spele pe spate. Actriţa îşi aminteşte cum s-a întrebat: „Cum ies din camera asta cât mai repede fără să-l enervez pe Harvey Weinstein?“. 

image

Ashley Judd, hărţuită sexual de producător în urmă cu 20 de ani FOTO Daily Mail

New York Times a scris că Weinstein a reuşit să încheie înţelegeri cu opt femei care l-au acuzat de hărţuire sexuală, printre care o tânără care a mărturisit că a fost silită să-i facă masaj producătorului în timp ce acesta era gol. 

Şi actriţa americană Rose McGowan (44 de ani) se numără printre femeile pe care influentul producător le-a hărţuit şi care a acceptat 100.000 de dolari pentru a nu depune plângere. În 1997, la scurt timp după ce s-a lansat cu rolul din „Scream“, McGown, atunci în vârstă de 23 de ani, ar fi fost hărţuită într-o cameră de hotel, în timpul Festivalului de Film Sundance. Deşi a refuzat să comenteze informaţiile, actriţa a dezvăluit anul trecut că a fost violată de un director al unei companii de film, însă nu a depus plângere pentru că i s-a spus că nu va câştiga niciodată în instanţă. Mai mult, după izbucnirea scandalului, McGown a condamnat actriţele care au lucrat în trecut cu Weinstein şi care acum nu au reacţionat. Printre acestea se numără nume de top precum Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett, Kate Winslet, Penélope Cruz şi Meryl Streep. 

harvey weinstein si rose mcgowan foto guliver/getty images

Harvey Weinstein şi Rose McGowan FOTO Guliver/Getty Images

Una dintre cele mai recente acuzaţii datează din 2015, când Weinstein a ademenit-o pe Ambra Battilana (24 de ani), un model italian şi actriţă aspirantă, în biroul său pentru „a discuta afaceri“. Tânăra a sesizat poliţia, povestind că mogulul a apucat-o de sâni, a încercat să-i ridice fusta şi a încercat să o sărute. În cele din urmă, Weinstein nu a fost pus sub acuzaţie, iar la scurt timp avocatul acestuia ar fi donat 10.000 de dolari Departamentului pentru infracţiuni sexuale din Manhattan. De asemenea, şi modelul ar fi primit o sumă de bani pentru a nu insista să-şi caute dreptatea în instanţă.

Tot în articolul celor de la The New York Times a fost inclusă şi o declaraţie a producătorului, în care acesta cere iertare pentru faptele sale: „Îmi dau seama că felul în care m-am purtat cu oamenii cu care am muncit în trecut a cauzat multă durere şi, sincer, îmi cer iertare pentru asta. Chiar dacă încerc să mă îndrept, ştiu că am un drum lung de parcurs“.

Ulterior, după apariţia articolului, atât Weinstein, cât şi avocaţii acestuia au negat multe dintre acuzaţii şi susţin că vor da în judecată ziarul pentru defăimare, pentru că articolul se bazează pe povestiri auzite şi informaţii incomplete. Purtătorul de cuvânt al publicaţiei, Danielle Rhoades Ha, a declarat că ziarul este sigur de cele scrise, adăugând că Weinstein „era la curent şi putea să răspundă acuzaţiilor din articol înainte de publicarea lui.“

Producătorul este căsătorit cu designerul Georgina Chapman (41 de ani), împreună cu care are o fiică de şapte ani şi un băieţel de patru ani. Din prima sa căsătorie, Weinstein mai are trei fete adulte. 

image

Harvey Weinstein este căsătorit cu designerul Georgina Chapman, împreună cu care are doi copii FOTO Guliver/Getty Images

Într-un interviu pentru Daily Mail, producătorul a mărturisit că a avut „o discuţie grea“ cu familia în urma acuzaţiilor care i se aduc, dar spune că soţia şi copiii îi sunt alături. În cadrul interviului, Weinstein şi-a exprimat regretul profund pentru comportamentul din trecut şi spune că „îşi asumă greşelile“. Totodată, el declară că îşi doreşte „să obţină iertarea“ actriţei Ashley Judd, deşi spune că întâmplările povestite de ea „au fost într-un anume fel, dar ea şi le aminteşte acum în acest fel“ şi pune aluziv aceste lucruri în seama abuzurilor din copilăria ei, pe care actriţa le-a povestit în memoriile sale.

Harvey Weinstein şi fratele lui Bob au înfiinţat, în 1979, compania Miramax. În 2005, ei au vândut-o şi au pus bazele The Weinstein Company. Printre filmele pe care le-a produs Harvey Weinstein se mai numără „The English Patient“ (1996), „Malèna“ (2000), „Gangs of New York“ (2002), „Fahrenheit 9/11“ (2004) şi „Django Unchained“ (2012).

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri