Ce privilegii nu vor mai avea Harry şi Meghan după ce vor părăsi oficial casa regală britanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu despărţirea oficială de familia regală britanică, prinţul Harry (35 de ani) şi Meghan Markle (38 de ani) pierd câteva privilegii.

De mâine, 31 martie, prinţul Harry şi soţia lui, ducesa Meghan Markle, nu mai sunt membri seniori ai casei regale britanice, în mod oficial, şi vor fi liberi să-şi câştige independenţa financiară, aşa cum şi-au dorit. 

Însă, acest nou drum presupune şi pierderea unor privilegii pe care doar membrii monarhiei le au. 

De la mai multe turnee regale până la o schimbare completă a strategiei media, The Independent a relatat care sunt unele dintre avantajele regale la care Meghan şi Harry nu vor mai avea acces.

1. Nu li se va mai permite să călătorească pe tot globul în numele Reginei

Acum, când Meghan şi Harry nu vor mai îndeplini îndatoririle familiei regale, nu vor mai putea să-şi asume sarcini în numele Reginei, inclusiv turnee regale. De când s-au căsătorit, ducii au avut două turnee regale, primul în Australia, Noua Zeelandă, Fiji şi Tonga, iar celălalt în Africa de Sud.

2. Nu vor mai primi bani de la contribuabili

Ducii au precizat că doresc să devină independenţi din punct de vedere financiar, ceea ce înseamnă că nu vor mai primi finanţare de la contribuabili, bani care anterior au acoperit cinci la sută din costurile pentru cheltuielile oficiale ale cuplului. Se pare, totuşi, că Meghan şi Harry vor continua să primească ceva bani de la prinţul Charles.

3. Vor trebui să ramburseze contribuabililor peste 3 milioane de dolari, costurile pentru renovarea vilei Frogmore

Cuplul va trebui să restituie milioane de lire sterline cheltuite pentru renovarea casei lor din Berkshire, conacul Frogmore. Renovările din locuinţa amplasată pe moşia Reginei, Windsor, au fost realizate în 2018 şi au costat 3 milioane de dolari, bani plătiţi de către contribuabili. 

4. Nu vor mai avea un birou oficial la Palatul Buckingham

În ianuarie, s-a decis ca biroul oficial al lui Harry şi al soţiei sale Meghan să fie închis, ceea ce duce la pierderea locurilor de muncă ale angajaţilor. Personalul a fost concediat la scurt timp după ce a fost anunţată renunţarea lor la rolul de membri seniori ai familiei regale. Iniţial, s-a scris că cel puţin doi angajaţi permanenţi au fost mutaţi în altă parte a gospodăriei regale, ulterior specificându-se că „niciun membru al personalului nu a fost concediat definitiv“. Mai mult, dacă vor reveni în ţară, Meghan şi Harry îşi vor angaja şi plăti singuri angajaţii.

5. Guvernul canadian nu mai finanţează costurile aferente securităţii cuplului

Din noiembrie 2019, Meghan şi Harry locuiau în insula Vancouver, Canada, unde guvernul canadian plătea cheltuielile pentru securitatea cuplului. Cu toate acestea, ţara intenţionează să înceteze să plătească pentru securitatea lor din momentul când renunţă la rolurile lor în familia regală.

„Asistenţa va înceta în săptămânile următoare, în concordanţă cu schimbarea statutului lor“, a declarat un reprezentant al guvernului canadian într-o declaraţie pentru CBC News.

6. Nu vor mai fi protejaţi în ceea ce priveşte apariţia fotografiilor făcute de paparazzi în mediul online

Acum, cuplul va fi tratat în acelaşi mod ca celelalte celebrităţi de către presă, iar fotografiile făcute paparazzi au mai multe şanse să apară online fără consimţământul lor.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite