Donald Trump: „SUA nu vor plăti pentru securitatea prinţului Harry şi a lui Meghan Markle. Ei trebuie să plătească“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Harry şi Meghan Markle trebuie să plătească pentru securitate în SUA FOTO EPA-EFE
Prinţul Harry şi Meghan Markle trebuie să plătească pentru securitate în SUA FOTO EPA-EFE

Preşedintele Donald Trump (73 de ani) a afirmat că Statele Unite nu vor plăti pentru securitatea prinţului Harry (35 de ani) şi a soţiei lui, Meghan Markle (38 de ani), despre care presa străină a scris că se vor muta din Canada în California.

Prinţul Harry şi Meghan Markle nu vor primi bani din partea SUA pentru securitate, potrivit unui anunţat făcut de Donald Trump, notează news.ro. 

Într-un mesaj publicat duminică pe Twitter, preşedintele american a transmis: „Sunt un mare prieten şi admirator al reginei şi Regatului Unit. A fost scris că Harry şi Meghan, care au părăsit Regatul, vor avea reşedinţa permanentă în Canada. Acum, ei părăsesc Canada pentru SUA. SUA nu vor plăti pentru securitatea lor. Ei trebuie să plătească!“.

După ce s-au mutat în Canada, cuplul a trăit sub protecţia serviciului britanic de securitate şi a poliţiei canadiene, iar acest lucru presupunea costuri de câteva milioane de dolari pe an. 

Prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul britanic, şi soţia lui, Meghan, au anunţat pe 8 ianuarie că renunţă la obligaţiile lor protocolare în cadrul familiei regale. Cei doi au renunţat la alocaţia regală şi trebuie să returneze unele cheltuieli publice de care au beneficiat, în special 2,4 milioane de lire sterline (2,8 milioane de dolari), bani cu care a fost renovată reşedinţa lor din Regatul Unit.

Începând din 31 martie, cei doi nu vor mai reprezenta monarhia.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri