Catherine Zeta-Jones, despre tulburarea bipolară: „Boala m-a făcut mai puternică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa Catherine Zeta-Jones a vorbit pentru prima oară despre boala de care suferă. FOTO Northfoto
Actriţa Catherine Zeta-Jones a vorbit pentru prima oară despre boala de care suferă. FOTO Northfoto

Catherine Zeta-Jones, actriţa care a cucerit o lume întreagă cu frumuseţea ei, mărturisea, anul trecut, că suferă de o boală cumplită: tulburare bipolară. Acum, după mai multe luni petrecute în clincile de recuperare, vedeta a hotărât să vorbească public despre problemele sale de sănătate.

Lupta cu cancerul a soţului său, actorul Michael Douglas, dar şi problemele legale ale fiului ei vitreg şi-au pus amprenta asupra psihicului actriţei anul trecut în aprilie, când a fost diagnosticată cu tulburare bipolară, o afecţiune care se manifestă prin schimbări anormale ale stărilor psihice, energiei şi abilităţii de funcţionare a persoanei. Cel mai adesea, această boală este însoţită de episoade maniacale şi depresie.
„Este o boală emoţională care afectează milioane de persoane, iar eu sunt una dintre ele“, povestea actriţa anul trecut.

Acum însă, după mai multe luni de tratatament, Zeta-Jones a declarat, pentru revista „In Style“, că se simte mai bine ca niciodată, iar toate aceste probleme nu au făcut decât s-o întărească şi să o facă să se simtă mai puternică. 
„A fost o perioadă foarte intensă, atât pozitiv, cât şi negativ. În momente ca acestea îţi dai seama cine eşti cu adevărat. Găseşti în tine lucruri despre care habar nu aveai că există acolo“, a povestit vedeta.

„Căutam întotdeauna lucrurile negative“

Actriţa în vârstă de 43 de ani a mărturisit, de asemenea, că primul lucru la care a renunţat a fost internetul, deoarece nu mai vrea să afle despre lucrurile negative care se spun despre ea.
„Nu poţi să scapi de ce au oamenii de spus şi, atât timp cât eşti om, poate fi dureros. Cel mai inteligent lucru pe care l-am făcut a fost să încetez să mai navighez pe internet. Sunt genul de persoană care ar cauta întotdeauna lucrurile negative“, a declarat Catherine Zeta-Jones.

Catherine spune că a hotărât să vorbească despre problemele sale, deoarece vrea să-i ajute şi să-i încurajeze pe ceilalţi oameni care suferă de aceeaşi boală.
„Nu sunt genul de femeie care iubeşte să-şi etaleze problemele în public. Sper că cei care suferă de această boală să realizeze că este perfect controlabilă. Sper că voi putea ajuta la distrugerea prejudecăţilor legate de această boală şi-mi doresc ca toţi cei care suferă de pe urma ei să caute ajutor“, a declarat actriţa.Catherine nu este singura vedetă care suferă de tulburare bipolară.  Printre starurile care au recunoscut public că au această boală se numără Demi Lovato, Jim Carrey, Ben Stiller şi Russell Brand.

Catherine Zeta-Jones este căsătorită cu actorul Michael Douglas din noiembrie 2000 şi au împreună doi copii, un băiat, Dylan , şi o fată, Carys.

Nu sunt genul de femeie care iubeşte să-şi etaleze problemele în public. Sper că cei care suferă de această boală să realizeze că este perfect controlabilă. Sper că voi putea ajuta la distrugerea prejudecăţilor legate de această boală.

În această toamnă, actriţa a început filmările la pelicula „Red 2“, alături de Bruce Willis. Filmul continuă povestea lui Frank Moses, un fost agent de operaţiuni secrete care este nevoit să-şi adune fosta echipă după ce este ameninţat cu moartea de către nişte asasini. Pelicula va fi lansată în 2013. Tot în 2013, Catherine Zeta-Jones va putea fi văzută în „Side Effects“ alături de Rooney Mara, Channing Tatum şi Jude Law. Filmul este un thriller psihologic din care nu lipsesc drama, dar nici povestea de iubire, în regia lui Steven Soderbergh.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite