Catherine Deneuve, despre decizia lui Gérard Depardieu de a părăsi Franţa: „Nu cred că este un exemplu de urmat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Catherine Deneuve, actriţa iconică a cinematografiei franceze, l-a criticat dur pe fostul ei partener de platou, Gérard Depardieu, pentru că „nu este un adevărat cetăţean“ din moment ce s-a mutat din Franţa pentru a evita taxele impuse celor cu averi considerabile. Ea l-a numit „un exemplu care nu trebuie să fie urmat“.

Deneuve se afla în Hong Kong pentru a-şi promova ultimul film în care a jucat „On My Way“, peliculă ce a fost selectată oficial în cadrul celei de-a 38-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Hong Kong.

Depardieu a primit cetăţenia în ţări precum Belgia şi Rusia, cea din urmă fiindu-i acordată chiar de Vladimir Putin, în ianuarie 2013. În decembrie, actorul francez Gerard Depardieu a decis să-şi părăsească ţara natală din cauza majorărilor repetate de taxe pe venit aplicate de liderul de la Elysee, Francois Hollande. Astfel, el a ameninţat de curând că renunţă la paşaportul francez în semn de protest faţă de creşterea impozitelor vizându-i pe cei mai bogaţi francezi.

„Cred că nu poţi să fii, pentru mult timp, cetăţean al niciunei ţări“

„El nu vrea să trăiască în Franţa pentru că nu vrea să plătească taxele pe care le avem acum. Cred că acum Gérard este mult mai în măsură să păstreze ce are, la fel ca unii dintre bogaţii noştri care îşi păstrează banii în afara Franţei. Nu cred că este un exemplu de urmat, nu va fi un lucru care să dureze foarte mult. Cred că nu poţi să fii, pentru mult timp, cetăţean al niciunei ţări“, a spus Catherine Deneuve pentru „The Hollywood Reporter“.

Gânduri similare cu ale lui Depardieu

Actriţa a mai spus că, la rândul ei, a avut gânduri similare cu ale lui Gérard Depardieu, de a lăsa totul în urmă şi de a pleca în altă ţară, dar niciodată nu a acţionat în acest fel. „Un astfel de gând îmi apărea din când în când, atunci când mă săturasem de tot. Voiam să plec pentru câteva zilele şi să las lucrurile aşa cum erau. Dar nu poţi să dispari aşa pur şi simplu. Este imposibil. Doar dacă trăieşti de unul singur şi nu ai familie, altfel este foarte dificil să laşi totul dintr-o dată“, a mărturisit Deneuve.

Atunci când i s-a reamintit că a jucat în 110 filme, printre care clasicele „The Umbrellas of Cherbourg“ sau „The Last Metro“, actriţa a rămas surprinsă. Dar ce o face să continue şi la 70 de ani? „Cred că este vorba de pasiunea mea pentru filme. Nu doar jocul în pelicule, ci şi implicarea în poveste, cu un grup de oameni. Încă este ceva interesant, îmi place cinematografia la fel de mult ca la început. Cred că dacă nu îmi plăcea atât de mult m-aş fi oprit“, a adăugat ea. De asemenea, Catherine Deneuve a spus că nu are niciun regret cu privire la faptul că nu a apărut în filmele de la Hollywood, deoarece „nu a primit roluri interesante“.

Gérard Depardieu a cumpărat o casă în satul belgian Nechin, aflat lângă graniţa cu Franţa, potrivit primarului localităţii, Daniel Senesael. Conform legislaţiei belgiene, rezidenţii nu plătesc impozit pe avere care, în Franţa, este în prezent aplicat indivizilor cu averi de peste 1,3 milioane de euro, arată Mediafax.

image

Gérard Depardieu FOTO Reuters

O imagine alterată a lui Gérard Depardieu

Potrivit presei britanice, decizia lui Depardieu de a schimba Franţa cu Belgia nu va contribui cu nimic la imaginea sa alterată de o serie de incidente jenante. Nu cu mult timp în urmă, actorul a fost arestat pentru conducere sub influenţa alcoolului, după ce a căzut de pe scuter, în timp ce conducea pe o stradă din Paris. De asemenea, un şofer i-a înaintat o plângere penală în urma unei altercaţii violente în care a fost implicat, la Paris.

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuţi actori francezi pe plan internaţional şi are la activ peste 100 de filme în care a jucat, inclusiv cele din seria „Asterix“, însă în ultima vreme a ţinut prima pagină a ziarelor din motive care nu au legătură cu cariera artistică. A câştigat numeroase premii, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din „Cyrano de Bergerac“, şi un Glob de Aur, pentru rolul său din filmul „Cartea verde“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite