Care este starea lui Florin Busuioc la o săptămână după infarct. Medicul care l-a operat a oferit detalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Busuioc
Florin Busuioc

Actorul şi prezentatorul TV Florin Busuioc (56 de ani), care a suferit un infarct săptămâna trecută, a depăşit momentul critic, după cum a declarat medicul care l-a operat la Craiova.

Paul Traşcă, medicul cardiolog care i-a montat un stent lui Busu la scurt timp după ce acesta a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, a anunţat că starea vedetei Pro TV este îmbucurătoare. Totodată, doctorul a infirmat zvonurile potrivit cărora prezentatorul ar mai avea nevoie de încă o intervenţie chirurgicală. 

„Domnul Florin Busuioc a depăşit momentul critic. A fost detubat, este conştient şi vorbeşte. Nici nu se pune problema de a doua operaţie la inimă. Urmează o perioadă de recuperare şi probabil va mai rămâne la secţia ATI. Atât ştiu de la colegii mei de la Bucureşti“, a declarat medicul pentru Click!.

Amintim că Florin Busuioc a suferit un infarct pe 6 noiembrie, la finalul unui spectacol de teatru jucat pe scena Filarmonicii Oltenia din Craiova. Recuziterul Alex Ciuică a fost cel care, coordonat prin telefon de un echipaj SMURD, a făcut primele manevre de resuscitare. Ulterior, Busu a fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Craiova, unde dr. Paul Traşcă i-a montat un stent. La operaţie au participat şi medicul rezident Eugen Ţiereanu şi Emilia Goanţă, medicul care se ocupă de partea de dispozitive implantabile.

A doua zi, Florin Busuioc a fost transportat cu un elicopter la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, unde este internat în continuare la secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI). 

Infarctul suferit de Busu a scos la iveală nereguli ale sistemului de sănătate. Dr. Silviu Traşcă a precizat ulterior că dacă nu s-ar fi făcut procedura chirurgicală în regim de urgenţă, şansele de supravieţuire ar fi fost minime. De asemenea, medicul a subliniat că, din păcate, spitalul din Craiova nu dispune de personal medical suficient şi chiar dacă operaţia a durat puţin, mobilizarea a fost mai grea

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite