Cântăreţul George Michael a murit la vârsta de 53 de ani. Cauza probabilă: insuficienţă cardiacă

0
0
Goerge Michael s-a confruntat cu dependenţa de droguri şi alcool FOTO AFP
Goerge Michael s-a confruntat cu dependenţa de droguri şi alcool FOTO AFP

Cântăreţul britanic de origine greacă George Michael a murit la vârsta de 53 de ani, o posibilă cauză a decesului fiind insuficienţa cardiacă.

UPDATE 9:20 Insuficienţa cardiacă este o posibilă cauză a morţii lui George Michael, conform managerului său, Michael Lippman, anunţă CNN, care citează Press Association. De asemenea, poliţia cercetează decesul artistului, considerându-l „neaşteptat, dar nu suspect", transmite News.ro.

Potrivit Poliţiei din Thames Valley, o ambulanţă a fost chemată în regim de urgenţă la o proprietate privată din Goring, în comitatul Oxfordshire, Anglia, duminică, la ora 13.42 GMT (15:42 ora României).

***

image

George Michael, fotografiat de paparazi, în luna septembrie. Foto Guliver/  Splash News

Starul muzicii pop George Michael a murit înconjurat de cei dragi, conform unui anunţ făcut de reprezentantul artistului: „Cu profundă tristeţe vă anunţăm că iubitul nostru fiu, frate şi prieten George a murit liniştit în ziua de Crăciun. Familia lui solicită să îi fie respectată intimitatea în aceste momente dificile. Nu vor mai fi făcute alte comentarii pe acest subiect.“ 

Este cunoscut faptul că George Michael s-a luptat în trecut cu dependenţa de droguri şi alcool, însă deocamdată nu se cunoaşte cauza morţii artistului.

Cântăreţul Elton John a fost primul care a reacţionat în mod public la aflarea veştii că bunul său prieten a murit: „Sunt în stare de şoc! Am pierdut un prieten drag, cel mai bun şi cel mai generos suflet şi un artist genial. Toate gândurile mele se îndreaptă acum către familia şi fanii lui.“

George Michael, al cărui nume real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a remarcat în anii '80, după ce a înfiinţat duoul pop Wham!, alături de colegul lui de şcoală Andrew Ridgeley, cei doi devenind celebri datorită unor hituri precum „Last Christmas“ şi „Club Tropicana“. Ulterior, George Michael şi-a construit o carieră solo impresionantă şi a lansat albume de mare succes, inclusiv „Faith“ şi „Listen Without Prejudice Vol.1“. Cel mai recent material discografic al artistului a apărut în 2014, iar anul viitor urma să lanseze un documentar despre viaţa sa. 

   

Într-o carieră de peste patru decenii, cântăreţul a vândut peste 100 de milioane de albume şi a fost recompensat cu numeroase trofee şi distincţii, inclusiv două premii Grammy şi trei Brit Awards.

Interpretul unor piese clasice precum „Wake Me Up Before You Go-Go“, „Freedom“, „Faith“, 

„Careless Whisper“ şi „Father Figure“, George Michael a fost unul dintre cei mai influenţi artişti internaţionali. De-a lungul unei cariere de succes, pentru George Michael a vorbit muzica lui, însă cântăreţul a ţinut mulţi ani primele pagini ale tabloidelor din cauza vieţii personale agitate: orientarea sa sexuală şi dependenţa de droguri şi alcool fiind intens discutate de presă. 

    

În 2011, George Michael şi-a amânat o serie de concerte după ce a fost spitalizat de urgenţă din cauza unei pneumonii severe. După ce a fost tratat într-o clinică din Viena, artistul, extrem de emoţionat, a susţinut o conferinţă de presă în faţa reşedinţei sale din Londra în care le-a mulţumit medicilor vienezi şi a spus că afecţiunea lui a fost una deosebit de gravă, iar el a fost extrem de norocos după ce a fost la un pas de a-şi pierde viaţa.

Mai multe - Vedete

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite