Barry Keoghan, la un pas de a-i fi amputat brațul, din cauza unei boli rare. Ce a pățit îndrăgitul actor

0
Publicat:

Barry Keoghan a dezvăluit, într-un interviu recent, că a primit un dignostic neobișnuit, cu puțin timp înainte de a începe fimările pentru „The Banshees of Inisherin”. Celebrul actor irlandez a povestit că afecțiunea rară de care suferă îi „mănâncă carnea”.

Barry Keoghan, diagnosticat cu o boală rară FOTO Profimedia
Barry Keoghan, diagnosticat cu o boală rară FOTO Profimedia

Barry Keoghan a vorbit deschis, într-un interviu acordat publicației GQ, despre boala care aproape l-a costat viața. Actorul a luat această boală rară încă din anul 2021. Medicii au fost foarte aproape de a-i amputa un braț și nu erau siguri dacă va supraviețui infecției.

Actorul irlandez a spus că suferă de fasceită necrozantă – cunoscută și sub numele de „boala care mănâncă carnea”, notează Business Insider.

În profilul pe care i l-a conturat în revista GQ, jurnalistul Alex Pappademas a remarcat că Barry Keoghan are un „țesut cicatricial noduros care se i se întinde pe braț ca un tatuaj de șarpe”.

Cicatricea care a trezit suspiciunile fanilor

Cicatricea – care apare în jurul cotului de pe brațul drept al actorului – poate fi văzută în timpul scenelor fără cămașă din cel mai recent film al lui Keoghan, „Saltburn”, și a atras atenția fanilor. Aceștia au început să pună întrebări pe platforma X (cunoscută anterior ca Twitter).

Keoghan, în vârstă de 31 de ani, nu a împărtășit cum a ajuns să dezvolte infecția bacteriană, dar a spus că a fost la doar un pas de amputarea brațului, iar medicii nu erau siguri dacă va supraviețui.

Actorul a spus că i-a întrebat pe doctori: „Dar nu o să mor, nu?”, la care aceștia au răspuns: „Ei bine, nu știm”.

Ce este fasceita necrozantă

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, bacteriile care provoacă fasceita necrozantă pot pătrunde în organism printr-o ruptură a pielii, cum ar fi tăieturi, zgârieturi, arsuri, răni perforate și mușcături de insecte.

Potrivit CDC, unul din cinci oameni care suferă de această infecție nu supraviețuiește.

Scriitorul și regizorul „The Banshees Of Inisherin”, Martin McDonagh, a declarat pentru GQ că a stat de vorbă cu Keoghan după ce a fost internat la spital.

McDonagh își amintește că a fost extrem de îngrijorat pentru viața actorului.

„Aveam doar patru zile de la începutul filmărilor, iar brațul lui era umflat. Dar a spus: „O să fiu bine – ne vedem marți. M-am dus la spital gândindu-mă: „La naiba, o să moară?””, a povestit McDonagh.

Prima nominalizare la Oscar

Keoghan a spus că regizorul l-a încurajat la vremea când se afla pe patul de spital, spunându-i să se gândească la momentul în care va fi nominalizat la Oscar, lucru care s-a și întâmplat. Pentru rolul lui Dominic, în filmul de comedie neagră, Keoghan a obținut prima sa nominalizare la Oscar anul trecut.

Georgie Henley, care a interpretat-o pe Lucy în „Cronicile din Narnia”, a vorbit anterior despre experiența ei de a dezvolta fasceita necrozantă, la vârsta de 18 ani. Actița a avut, de asemenea, nevoie de intervenții chirurgicale pentru a nu-și pierde brațul, iar viața i-a fost pusă în pericol.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite