Anna Wintour a dezvăluit motivele pentru care poartă ochelari de soare la evenimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalista şi şefa revistei Vogue, celebra Anna Wintour, care va împlini în noiembrie vârsta de 70 de ani, a vorbit într-un interviu acordat CNN despre imaginea ei, deseori subiect pe prima pagină a tabloidelor.

Redactor-şef al revistei Vogue, începând cu anul 1988, şi director artistic al trustului Condé Nast, din 2013, Anna Wintour este considerată glacială, intrasigentă.

„Uneori a existat un anumit nivel de critică direcţionată spre mine, care, posibil, nu a fost vreodată folosită împotriva unui bărbat aflat într-o poziţie similară“, a declarat în interviu, scrie News.ro.

Aspectul ei fizic, spre exemplu, este un subiect obişnuit de discuţie. Deseori considerată prea slabă, Wintour a mai afirmat că nu se simte dezavantajată că este femeie: „Sunt foarte concentrată. Aşadar, tocmai pentru că sunt aşa, nu am lăsat asta să mă afecteze“.

Wintour nu este prezentă personal în social media şi, astfel, a reuşit să-şi protejeze viaţa privată, dar a şi dat naştere multor zvonuri. Ochelarii de soare, pe care îi poartă la mai toate apariţiile publice, indiferent dacă este vorba de evenimente de interior, reprezintă poate cel mai evident mod în care se apără: „Sunt incredibil de folositori pentru că aşa eviţi ca oamenii să ştie la ce te gândeşti“.

„Mă ajută când mă simt obosită sau somnoroasă. Şi poate că au devenit o parte din ceea ce sunt“, explică jurnalista. Ea a recunoscut şi că în ultima perioadă a fost bolnavă, acesta fiind un alt motiv pentru care poartă ochelarii de soare: „Şi, în plus, tocmai am suferit o operaţie la ochi, aşa că acestea sunt motivele reale pentru care îi port astăzi“.

Într-un alt interviu, Wintour a mărturisit cu sinceritate: „Ochelarii de soare sunt incredibil de folositori mai ales când mă plictisesc în timpul unui show, nimeni nu poate observa acest lucru“. 

În februarie 2018, când Regina Elisabeta a II-a a participat la un show din cadrul Săptămânii Modei la Londra, Wintour a fost criticată aspru pentru faptul că nu a renunţat la ochelarii de soare în timp ce a conversat cu suveranul britanic. Regina nu a părut însă foarte deranjată de acest aspect. 

Imagine indisponibilă

Anna Wintour, alături de Regina Elisabeta FOTO Guliver/Getty Images

Jurnalista, născută la Londra pe 3 noiembrie 1949, este o figură importantă în industria modei. Şi-a început cariera în capitala britanică, iar în perioada 1985-1987 a fost editor al British Vogue. Criticată deseori de activiştii care luptă pentru drepturile animalelor pentru că sprijină folosirea blănurilor, Wintour şi-a schimbat, de-a lungul timpului, viziunea. În plus, în 1995, a iniţiat evenimentul caritabil Met Gala care anul acesta va avea loc pe 6 mai.

O fostă asistentă personală a ei, Lauren Weisberger, a publicat în 2003 romanul „The Devil Wears Prada“, adaptat pentru cinema cu Meryl Streep în rolul principal, inspirat de Wintour. În 2009, ea a fost subiectul documentarului „The September Issue“ al lui R.J. Cutler.

anna wintour foto getty images

Anna Wintour FOTO Guliver/Getty Images

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite