Andreea Marin, scrisoare deschisă către ministrul Sănătăţii şi MAI: ce le-a cerut vedeta TV în contextul epidemiei de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta de televiziune Andreea Marin a adresat o scrisoare deschisă către Ministrul Sănătăţii si MAI prin care le cere informaţii concrete despre cum poate ajuta, alături de Fundaţia Preţuieşte Viaţa, pentru o luptă mai eficientă cu epidemia de coronavirus.

Andreea Marin, în calitate de Preşedinte al Fundaţiei Preţuieste Viaţa, a adresat o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii, Victor Sebastian Costache, şi Ministrului Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela, prin care le cere informaţii despre cum se poate implica concret în lupta împotriva răspândirii Coronavirusului.

„Vrem să ajutăm, să acţionăm responsabil, în timp util, pentru că experienţa altor state ne arată că poate fi o luptă contracronometru. Fiecare zi care trece contează. Ajutaţi-ne să o facem răspunzandu-ne cât mai rapid, clar şi concis la cele două întrebări“, a menţionat Andreea Marin în mesajul transmis. 

Scrisoarea a fost publicată pe pagina de Facebook a vedetei TV.

„Este o scrisoare deschisă pentru că este o acţiune menită să genereze o reacţie pozitivă în lanţ, iar răspunsul dumneavoastră consider că este vital să devină cunoscut de întreaga societate, astfel încât să avem capacitatea de a ne organiza rapid, eficient, în sprijinul statului şi al sistemului medical ce pot fi depăşite într-un anumit punct al crizei, poate nu am ajuns încă în punctul în care se află alte ţări vitregite de soartă, dar pericolul este real, aşa cum s-a dovedit deja. Avem şansa de a reacţiona mai bine dacă punem umăr lângă umăr în această fereastră de timp care încă ne permite să ne organizăm, nu doar în acţiuni şi iniţiative separate, cu o forţă mai redusă, ci mai ales împreună. Esenţial, însă, este să facem lucrurile coordonaţi fiind de un document generat de dumneavoastră ca răspuns la această scrisoare, care are două întrebări esenţiale:

Care sunt nevoile în acest moment în faţa cărora  sistemul medical, statul român simt că sunt necesare sprijinul şi solidaritatea societăţii civile?

Care sunt procedurile corecte pe care le acceptaţi astfel încat bunele noastre intenţii de sprijin şi acţiunile noastre concrete să fie cu adevărat un ajutor, să respecte normele de siguranţă speciale cerute în cazul COVID-19?“, se arată în scrisoarea deschisă adresată celor doi miniştri. 

Între timp, vedeta TV a anunţat că a fost contactată de Ministrul Sănătăţii, Victor Costache: „Aştept aşadar să revină şi vă voi ţine la curent. Astăzi, mi-a fost cerut acceptul de a fi sunată şi din partea Ministerului Afacerilor Interne, aştept cu interes. Consider că întrebările adresate de mine sunt esenţiale şi logice, ele constituie punctul de plecare în demersurile de ajutorare ce pot fi făcute şi avem nevoie de transparenta şi de cunoaşterea realităţii pentru a putea construi, dar ajutorul poate fi oferit nu oricum, nu haotic, ci doar în condiţii de siguranţă acceptate de autorităţi, mai ales în acest caz special“, a mai scris Andreea Marin. 

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite