Al Bano a anunțat că s-ar putea alătura protestelor fermierilor italieni: va merge la Roma cu tractorul

0
Publicat:

Faimosul cântăreț Al Bano a decis să se alăture mișcării de protest a fermierilor din Italia, exprimându-și revolta față de situația dificilă în care se află agricultorii. Într-un interviu acordat publicației Corriere della Sera, în timp ce se afla la Paris, pregătit să participe la o petrecere privată, artistul a declarat că pentru el, protestul fermierilor este sacrosanct.

Al Bano, la volanul tractorului său, pregătit să se alăture protestelor FOTO ilmessaggero.it
Al Bano, la volanul tractorului său, pregătit să se alăture protestelor FOTO ilmessaggero.it

„Sunt fermier la suflet. Acestea fiind spuse, sper ca această furie să nu debordeze în mod francez, așa cum s-a întâmplat cu „vestele galbene”. Sper ca Uniunea Europeană și Italia să deschidă ochii asupra unei realități dramatice”, a declarat Al Bano, evidențiind dificultățile întâmpinate de fermierii italieni, potrivit ilmessaggero.it.

Un muzician cu suflet de fermier

Cu o fermă de peste 150 de hectare, cu viță de vie și plantații de măslini, Al Bano a subliniat că fără activitatea sa muzicală, ar fi un fermier redus la foame. El a expus realitatea critică a sectorului agricol, cu costuri mari și profituri neglijabile, aducând un exemplu concret: „Pentru un kilogram de radicchio ( o varietate de salată roșie, cunoscută și sub denumirea de „cicoare roșie”), producătorul primește o mizerie, 50 de cenți, dar la retail ajunge la trei euro”.

Cu toate că protestul fermierilor nu aduce în prim-plan cereri specifice, Al Bano a exprimat dorința ca aceia decid politicile fără a înțelege agricultura să petreacă timp la muncă, în câmp.

„Aș vrea ca cei care legiferează fără să știe nimic de agricultură, care decid în birourile lor, să vină să lucreze la mine ceva timp, nu spun un an, câteva luni. Ar fi suficient”, a subliniat el.

Artistul a subliniat greutatea muncii fermierului, care începe activitatea la patru dimineața, în orice condiții meteorologice, fără program fix. El a adăugat că gândul la recoltă îl însoțește continuu. Deși dedică aproximativ 280 de zile pe an concertelor, timpul liber și-l fructifică în munca agricolă.

Anunțându-și susținerea față de protestul fermierilor, Al Bano a surprins prin promisiunea că, dacă va fi liber, va fi prezent la Roma în săptămânile următoare și nu oricum, ci cu tractorul său.

„Dacă sunt liber, poate voi fi la Roma săptămâna viitoare. Cu tractorul”, a declarat el.

Acest gest inedit arată sprijinul său ferm pentru cauza fermierilor și determinarea de a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă acest sector. Rămâne de văzut dacă acest angajament se va concretiza în realitate și cum va evolua protestul fermierilor, în zilele următoare.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite