Actriţele Rachel McAdams şi Selma Blair îl acuză pe James Toback de hărţuire. Cum se apără regizorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţele Rachel McAdams şi Selma Blair îl acuză pe James Toback de hărţuire sexuală, alăturându-se celor peste 200 de femei care au reclamat incidente de acest gen, iar regizorul se apără susţinând că nimeni dintre cei care au lucrat cu el nu ar putea spune că a recurs la hărţuiri şi ameninţări.

Rachel McAdams, care a jucat în filme precum „Spotlight“ şi „Midnight in Paris“, susţine că avea 21 de ani când James Toback i-a oferit o audiţie pentru un rol în „Harvard Man“. În timpul întâlnirii, potrivit actriţei, regizorul i-a mărturisit că s-a masturbat în mai multe rânduri gândindu-se la ea. El i-a propus actriţei să îi arate părul pubian, McAdams a refuzat şi a părăsit camera de hotel.

Selma Blair, cunoscută pentru rolurile din „Cruel Intentions“ şi „Hellboy“, spune că regizorul a ameninţat-o că va pune pe cineva să o ucidă, după ce ea a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el. Actriţa în vârstă de 45 de ani a dezvăluit că, în 1999, cineastul a invitat-o în camera lui de hotel şi i-a propus să se dezbrace, apoi să facă sex cu el. La refuzul ei, Toback s-ar fi masturbat de faţă cu actriţa.

Scenaristul şi regizorul James Toback, nominalizat la premiile Oscar pentru „Bugsy“ (1991), a fost acuzat de peste 200 de femei că le-a hărţuit sexual. Informaţiile au apărut iniţial într-un raport întocmit de LA Times.

Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone pe 18 octombrie şi publicat vineri, cineastul a spus: „Ideea că aş oferi un rol cuiva pentru orice alt motiv decât că el sau ea ar fi cel mai bun din ce pot găsi mă dezgustă atât de mult. Niciunul dintre cei care au lucrat vreodată cu mine nu poate spune aşa ceva. Nimeni“.

Discuţia cu Rolling Stone a avut loc înainte ca dezvăluirile din LA Times să fie publicate. Jurnalistul Hillel Aron de la publicaţia americană luase legătura cu câteva dintre femeile care îl acuzau pe Toback şi i-a cerut regizorului să comenteze aceste reclamaţii.

James Toback a ţinut să sublinieze că nu oferă roluri în filmele lui nimenui „decât dacă merită“ şi a respins acuzaţiile, catalogându-le drept „ofensatoare, insultătoare şi dezgustătoare“.

El a negat că le-ar fi întâlnit vreodată pe unele dintre femeile care îl acuză. „Sunt oameni pe care nu îi cunosc şi sunt lucruri pe care nu le-aş fi făcut niciodată. Nu merită să dicutăm despre ele. Este stupid“.

Legat de faptul că tot mai multe femei au ieşit în faţă şi au făcut mărturisiri, James Toback a spus că se iau unele după altele. „Se aud una pe alta, apoi se adună în găşti. Este totul şi eu, şi eu, şi eu. Nu are nicio legătură cu viaţa mea, în niciun fel. N-a avut niciodată“.

Scenaristul şi regizorul a fost nominalizat la premiile Oscar pentru „Bugsy“ (1991), în care au jucat Warren Beatty şi Annette Bening. James Toback a mai regizat trei filme în care rolul principal a fost deţinut de Robert Downey Jr., precum „Black and White“ şi „The Pick-Up Artist“.

Cel mai recent lungmetraj al cineastului în vârstă de 72 de ani este „The Private Life of a Modern Woman“, cu Sienna Miller în rol principal, care a avut premiera la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite