Regizorul James Toback, acuzat de hărţuire sexuală de peste 30 de femei: „Mi-a spus că vrea să se masturbeze în timp ce mă priveşte în ochi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
James Toback a fost nominalizat la Oscar pentru scenariul filmului „Bugsy“ (1991) FOTO Getty Images
James Toback a fost nominalizat la Oscar pentru scenariul filmului „Bugsy“ (1991) FOTO Getty Images

Regizorul şi scenaristul american James Toback (72 de ani), nominalizat la Oscar pentru filmul „Bugsy“, a fost acuzat de hărţuire sexuală de 38 de femei, dezvăluie un articol publicat de Los Angeles Times.

Multe dintre femei susţin că Toback le aborda pe străzile din New York şi le promitea că le face celebre. Întâlnirile ulterioare, spun femeile, se încheiau adesea cu întrebări sexuale sau cu Toback masturbându-se în faţa lor.

31 dintre femei au acceptat să vorbească deschis despre abuzurile cineastului, inclusiv Louise Post, vocalista şi chitarista trupei Veruca Salt, şi actriţa Terri Conn, iar 7 au ales să nu îşi divulge numele. Actriţa Echo Danon a rememorat un incident de la filmările pentru „Black and White“, când Toback şi-a pus mâinile pe coapsele ei şi i-a spus: „Dacă te uiţi în ochii mei şi mă apuci de sfârcuri, voi ejacula în pantaloni chiar acum“.

„Toată lumea vrea să muncească, aşa că îndură aceste lucruri. De aceea am suportat asta. Pentru că speram să obţin un alt job“, a declarat Echo Danon pentru Los Angeles Times.

O situaţie similar relatează şi cântăreaţa Louise Post: „Mi-a spus că nu-şi doreşte nimic mai mult decât să se masturbeze în timp ce mă priveşte în ochi“.

Cineastul în vârstă de 72 de ani a negat acuzaţiile apărute în LA Times. El a declarat că nu s-a întâlnit niciodată cu vreuna dintre femeile care îl acuză, iar dacă a făcut-o „a fost pentru cinci minute şi nu am nicio amintire“.

El a declarat pentru LA Times că în ultimii 22 de ani i-ar fi fost „imposibil din punct de vedere biologic” să facă acele lucruri, din cauza diabetului de care suferă şi a unei boli de inimă pentru care urmează un tratament.

Duminică, câteva nume de la Hollywood au început să-l denunţe pe Toback pe reţelele sociale, inclusiv Paul Feig, regizorul filmului „Bridesmaids“, care a scris pe Twitter că Toback este „o ruşine“: „Unul dintre principalele funcţii ale unui regizor este să creeze un mediu sigur pentru actori“, arată The Guardian.

Regizorul serialului „Doctor Strange“, Scott Derrickson, a scris: „Dacă există Iadul, James Toback va fi în el“.

Totodată, James Gunn, regizorul francizei „Gardienii Galaxiei“, a scris un lung mesaj pe Facebook despre acuzaţii, spunând că a întâlnit cel puţin 15 femei care au spus că au fost hărţuite de Toback, inclusive 3 femei cu care a avut o relaţie, două prietene şi un membru al familiei.

„De peste 20 de ani, l-am adus în discuţie pe James Toback în grupuri de oameni, cu fiecare ocazie. Nu l-am putut opri, dar am putut să avertizez oamenii în legătură cu el“, a scris James Gunn.

Acestea dezvăluiri vin după trei săptămâni de la declanşarea scandalului sexual care îl are în centru pe producătorul Harvey Weinstein.

Asia Argento, una dintre femeile care l-au acuzat pe Weinstein, a scris pe Twitter: „Sunt atât de mândră că surorile mele au dat jos încă un porc“.

James Toback a fost nominalizat la Oscar, în 1991, pentru scenariul filmului „Bugsy“ (1991). Printre filmele la care a contribuit în calitate de regizor/scenarist/producător se mai numără: „The Gambler“ (1974), „Two Girls and a Guy“ (1997), cu Robert Downey Jr. şi Heather Graham, „Black and White“ (1999), cu  Robert Downey Jr., Gaby Hoffmann şi Jared Leto. Cel mai recent film al sau, „The Private Life of a Modern Woman“ (2017), cu Sienna Miller şi Alec Baldwin.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri