Actorul Idris Elba şi soţia lui strâng bani pentru comunităţile afectate de Covid-19: suma impresionantă care va fi donată

0
0
Idris Elba şi soţia lui  susţin comunităţile afectate de pandemia de coronavirus FOTO Guliver/Getty Images
Idris Elba şi soţia lui  susţin comunităţile afectate de pandemia de coronavirus FOTO Guliver/Getty Images

Actorul Idris Elba şi soţia lui, ambasadori ONU ai bunăvoinţei, au lansat împreună cu organizaţia un fond de 40 de milioane de dolari în sprijinul comunităţilor rurale afectate de criza sanitară provocată de Covid-19.

Idris Elba şi modelul Sabrina Dhowre Elba, împreună cu International Fund for Agricultural Development (IFAD) al Organizaţia Naţiunilor Unite, au pornit un fond de 40 de milioane de dolari pentru ajutorarea fermierilor şi producătorilor de hrană din zonele rurale, scrie news.ro.

„Oamenii uită că 80% din populaţia săracă trăieşte în aceste zone rurale. Ce ne îngrijorează cu adevărat acum, motivul pentru care lansăm acest fond, este că acei oameni sunt uitaţi“, a spus Dhowre Elba.

Actorul este de părere că oamenii din aceste zone vor fi cei mai afectaţi de pandemie. 

Atât Elba, cât şi soţia lui, au origini africane. Părinţii actorului sunt originari din Sierra Leone şi Ghana, iar ai soţiei lui, din Somalia.

În luna decembrie, cuplul a fost în Sierra Leone împreună cu ONU pentru a verifica modul în care IFAD a contribuit la vieţile oamenilor de acolo.

Idris Elba a mai declarat că este în mod special îngrijorat legat de ce poate provoca pandemia de Covid-19 în ţările de pe continent care deja suferă din punct de vedere economic.

Idris Elba şi Sabrina Dhowre Elba au fost testaţi pozitiv cu Covid-19. Ei au prezentat simptome uşoare ale bolii şi s-au recuperat. Despre această experienţă, actorul a declarat pentru Associated Press că a fost una „cu adevărat înspăimântătoare şi tulburătoare“ şi că vieţile lor au fost „date peste cap“.

Actorul britanic este de părere că sunt lecţii de viaţă de trebuie învăţate şi că această pandemie serveşte ca memento pentru faptul că „lumea nu merge în ritmul tău”.

„Cred că lumea ar trebui să aibă o săptămână de carantină în fiecare an pentru a-şi aminti această perioadă. Pentru a-şi aminti unii de alţii. Chiar cred“, a spus el.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri