Actorul Gérard Depardieu a fost reţinut de poliţie pentru a fi interogat în două dosare de agresiune sexuală

0
Publicat:

Poliția franceză l-a reținut luni, 29 aprilie, pe actorul Gérard Depardieu pentru a-l interoga în legătură cu acuzațiile de agresiune sexuală, a declarat o sursă din cadrul forţelor de ordine.

Gerard Depardieu, încearcând s-o sărute pe Isabelle Huppert, în timpul unei şedinţe foto
Gerard Depardieu, încearcând s-o sărute pe Isabelle Huppert, în timpul unei şedinţe foto

Gérard Depardieu, în vârstă de 75 de ani, urmează să fie interogat în legătură cu acuzațiile a două femei care susțin că le-a agresat - una pe un platou de filmare în 2021, iar cealaltă la o altă filmare în 2014, a precizat sursa pentru Le Monde.

Prima femeie, în vârstă de 53 de ani, îl acuză pe actor că a agresat-o în data de 10 septembrie 2021, pe vremea când făcea parte din echipa de filmare a lungmetrajului „Les Volets Verts” („Obloanele verzi”), în calitate de scenograf.

Scenografa, al cărei prenume este Amelie, care a depus o plângere oficială în februarie, denunţă fapte de agresiune sexuală, hărţuire sexuală şi abuz sexist din partea lui Gérard Depardieu. Ea a declarat pentru site-ul de investigații Mediapart că actorul a început să tragă de ea în timp ce părăsea platoul de filmare, pipăind-o și făcând comentarii obscene, înainte ca gărzile sale de corp să îl îndepărteze. „Gărzile sale de corp l-au luat de acolo. El urla şi râdea singur. Mi-a spus: «Ne vom revedea, dragă!». Eu eram stupefiată, zguduită”, a povestit Amelie.

Cea de-a doua femeie a afirmat că marele actor francez „a pipăit-o peste tot” și a făcut „remarci nepotrivite” pe vremea când ea era asistentă pe platoul de filmare al filmului „Le magician et le Siamois” („Magicianul și siamezii”), în 2015.

Acestea nu sunt singurele plângeri făcute de femei în legătură cu comportamentul sexist şi agresiv al lui Gérard Depardieu. În 2020, actrița Charlotte Arnould a afirmat că acesta a violat-o în 2018, când ea avea doar 22 de ani.

De altfel, imediat ce a apărut prima plângere împotriva lui, acuzaţiile au început să curgă. Printre femeile care l-au acuzat de agresiune sexuală s-a numărat inclusiv actriţa Hélène Darras, care anul trecut a depus o plângere în care a declarat că Gérard Depardieu a pipăit-o și i-a făcut propuneri în timpul unei filmări din 2007. Dar, pentru că fapta s-a petrecut cu mult timp în urmă a fost prescrisă, aşa încât plângerea a fost retrasă.

La rândul său, jurnalista și autoarea spaniolă Ruth Baza a declarat în decembrie că şi ea a făcut o plângere penală, în Spania, împotriva lui Gérard Depardieu, susținând că acesta a violat-o în 1995, la Paris. În ciuda faptului că evenimentele au fost prescrise, ea a declarat că a decis să depună plângerea în speranța că aceasta „va ajuta alte persoane” să facă același lucru şi adevărul despre caracterul lui Gérard Depardieu să iasă la iveală.

La vremea respectivă, actorul a negat vehement acuzaţiile care i se aduc. „Niciodată, niciodată, nu am abuzat o femeie”, a susţinut Gérard Depardieu în scrisoarea deschisă publicată în Le Figaro la 1 octombrie 2021.

Peste 50 de personalităţi din mediul artistic francez au semnat, la rândul lor, o scrisoare deschisă în care declară că îl consideră pe Depardieu drept o victimă a unei campanii de linşaj public. Printre acestea s-au numărat actriţele Nathalie Baye şi Carole Bouquet - o fostă parteneră a lui Depardieu - precum şi cântăreaţa şi fosta primă doamnă Carla Bruni.

Scrisoarea intitulată „Nu-l anulaţi pe Gerard Depardieu”, publicată în cotidianul conservator Le Figaro, susţine că actorul este ţinta „unui torent de ură”.

„Nu mai putem să rămânem tăcuţi în faţa acestui linşaj îndreptat împotriva sa. (...) Gerard Depardieu este probabil cel mai mare dintre toţi actorii. Atunci când îl ataci în acest fel pe Gerard Depardieu, arta devine ţinta atacurilor”, au spus semnatarii scrisorii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite