O nouă acuzație de agresiune sexuală împotriva lui Gérard Depardieu. Fapta s-ar fi petrecut în 2021

0
Publicat:

O nouă plângere penală împotriva actorului Gérard Depardieu. Starul francez este acuzat din nou de agresiune sexuală. O scenografă l-a reclamat pentru agresiune sexuală, hărţuire sexuală şi abuz sexist. Fapta s-ar fi petrecut în 2021.

Gerard Depardieu, o nouă acuzație de agresiune sexuală FOTO Profimedia
Gerard Depardieu, o nouă acuzație de agresiune sexuală FOTO Profimedia

Femeia care a denunţat faptele, Amélie, în vârstă de 53 de ani, era scenograf pe platou, relatează Știrile PRO TV.

Potrivit relatării sale pentru Mediapart, actorul din Cyrano de Bergerac a făcut o serie de remarci obscene în timpul filmărilor la Paris, la 10 septembrie 2021, iar ulterior „a apucat-o brutal" şi „i-a frământat talia, stomacul, până la sâni".

Presupusa agresiune a fost întreruptă de gărzile de corp ale actorului.

Contactat de presă, Parchetul din Paris nu a fost în măsură să confirme depunerea acestei plângeri, iar avocaţii lui Depardieu nu au comentat imediat toate faptele relatate de site-ul de investigaţii.

Niciodată, niciodată, nu am abuzat o femeie", a susţinut Gérard Depardieu într-o scrisoare deschisă publicată în Le Figaro la 1 octombrie.

Avocata, care o reprezintă deja pe actriţa Charlotte Arnould, presupusa victimă a unui viol care a dus la punerea sub acuzare a lui Gérard Depardieu în decembrie 2020, a confirmat, potrivit Mediapart, că a trimis această nouă plângere la Parchetul din Paris prin scrisoare recomandată vineri şi prin e-mail sâmbătă, în denunţând agresiune sexuală, hărţuire sexuală şi abuz sexist.

Acuzaţiile aduse actorului divizează opinia publică franceză

O scrisoare deschisă semnată de zeci de actriţe, actori şi artişti în apărarea lui Gerard Depardieu, acuzat de hărţuire sexuală, dezvăluie divizarea opiniei publice franceze în legătură cu acest scandal, a transmis Reuters, citată de Agerpres, pe 28 decdembrie 2023.

Printre cei peste 50 de semnatari celebri ai scrisorii deschise care-l consideră pe Depardieu drept o victimă a unei campanii de linşaj public se numără actriţele Nathalie Baye şi Carole Bouquet - o fostă parteneră a lui Depardieu - precum şi cântăreaţa şi fosta primă doamnă Carla Bruni.

Scrisoarea intitulată „Nu-l anulaţi pe Gerard Depardieu", publicată în cotidianul conservator Le Figaro, susţine că actorul este ţinta „unui torent de ură".

„Nu mai putem să rămânem tăcuţi în faţa acestui linşaj îndreptat împotriva sa. (...)Gerard Depardieu este probabil cel mai mare dintre toţi actorii. Atunci când îl ataci în acest fel pe Gerard Depardieu, arta devine ţinta atacurilor", susţin semnatarii scrisorii.

În vârstă de 75 de ani, Gerard Depardieu, care a jucat în numeroase filme de limbă franceză dar şi în câteva producţii hollywoodiene, s-a făcut cunoscut din 1974 cu rolul din „Going Places", dar a devenit ţinta unui număr crescut de acuzaţii de agresiuni sexuale în anii recenţi.

În martie 2022 actorul a fost anchetat sub suspiciunea de viol şi agresiuni sexuale. Actriţa Charlotte Arnould, 28 de ani, a dezvăluit ulterior că ea a formulat aceste acuzaţii, precizând că nu a mai putut să rămână tăcută în legătură cu acest subiect. De atunci, cel puţin alte 10 femei au formulat acuzaţii de agresiuni sexuale la adresa actorului.

„Absolut niciodată nu am abuzat vreo femeie" 

Gerard Depardieu a negat vehement toate acuzaţiile ce i se aduc.

„Niciodată, absolut niciodată nu am abuzat vreo femeie", scria el într-o scrisoare publicată în Le Figaro la 2 octombrie.

Starul nu a fost condamnat pentru niciuna dintre acuzaţiile ce i se aduc.

Însuși preşedintele Macron i-a venit în ajutor lui Depardieu, anul trecuyt, înainte de Crăciun, când a fost întrebat într-un interviu dacă ministrul culturii are în vedere să-i retragă actorului medalia Legiunea de Onoare - cea mai înaltă distincţie oferită de statul francez.

„Un actor imens”

Emmanuel Macron a condamnat „vânătoarea" declanşată împotriva lui Depardieu şi nu şi-a exprimat simpatia faţă de presupusele victime ale actorului, notează Reuters.

„Este un actor imens, un geniu al artei sale. El face Franţa să fie mândră", a susţinut preşedintele francez.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite