Accesul lui Justin Bieber în China a fost interzis temporar: care sunt motivele

0
0
Justin Bieber a stârnit indignarea chinezilor în anul 2013 FOTO Getty Images
Justin Bieber a stârnit indignarea chinezilor în anul 2013 FOTO Getty Images

Biroul Municipal de Cultură din Beijing a hotărât să-i interzică pentru o vreme accesul în China cântăreţului canadian Justin Bieber, în vârstă de 23 de ani, care urmează să susţină un turneu în Asia în toamna acestui an.

Informaţia despre interzicerea accesului lui Justin Bieber în China a apărut după ce un fan al cântăreţului a întrebat Biroul Municipal de Cultură din Beijing de ce nu îi este permis artistului să cânte în această ţară, ca parte din turneul său în Asia, care va avea loc în septembrie. Turneul de promovare a celui mai nou album al său, „Purpose“, va avea loc în Tokyo, Hong Kong, Filipine şi Singapore, scrie News.ro.

Reprezentanţii Biroului au transmis că restricţia temporară este necesară pentru „a purifica“ industria de divertisment a ţării, sugerând că artistul şi-ar putea recâştiga dreptul de acces după ce îşi va îmbunătăţi comportamentul.

„Justin Bieber este un cântăreţ talentat, dar este de asemenea şi o tânără vedetă străină controversată. Artistul a avut un comportament nepotrivit atât în viaţa privată, cât şi pe scenă, în timpul unui concert susţinut în China, care a provocat nemulţumiri în rândul publicului. Pentru a purifica piaţa de divertisment din China a fost decis ca artiştii care au avut astfel de comportamente nepotrivite să nu mai fie primiţi“, au explicat reprezentanţii Biroului.

Oficialii nu au specificat care au fost gesturile artistului canadian care i-au adus interdicţia, însă în 2013, când a cântat în China ca parte a turneului „Believe“, Bieber a fost filmat în timp ce era cărat de bodyguarzi pe Marele Zid Chinezesc, gest de care mai mulţi chinezi s-au declarat jigniţi.

Totodată, Justin Bieber a avut probleme cu justiţia de câteva ori, după ce ar fi condus sub influenţa alcoolului şi ar fi participat la curse cu autovehicule.

Astfel, Justin Bieber se alătură unei liste de artişti apreciaţi care au fost interzişi în China, deşi restul au suportat consecinţele viziunilor politicice. Între aceştia s-a numărat cântăreaţa islandeză Bjork, după ce aceasta a spus că îşi doreşte independenţa Tibetului în timpul unui concert pe care l-a susţinut în 2008 în Shanghai. China a mai interzis accesul în teritoriu şi trupelor Maroon 5 şi Oasis, care au declarat, de asemenea, că sprijină Tibetul.

Trupa Placebo a fost nevoită să anuleze un concert la Summer Sonic Festival din Shanghai şi riscă să îi fie interzis permanent să cânte în China după ce a publicat pe Instagram o fotografie cu Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului, pe care China îl consideră un separatist periculos.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri