A murit Michael Duncan, actorul din „The Green Mile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Michael Clarke Duncan, nominalizat la premiul Oscar pentru rolul interpretat în drama din 1999 „The Green Mile“, a murit luni, la vârsta de 54 de ani.

Pe 13 iulie Duncan a suferit un infarct miocardic şi „de atunci nu şi-a revenit complet“, a anunţat un reprezentant al familiei sale, citat de CNN. Actorul a decedat într-un spital din Los Angeles, unde se afla de mai bine de şapte săptămâni.

Potrivit relatărilor din presa internaţională, logodnica lui, Omarosa Stallworth a fost cea care se afla lângă el în momentul în care a suferit primul atac de cord şi a reuşit atunci să-i salveze viaţa executând manevre de resuscitare.

Acum, Omarosa a declarat că responsabile pentru decesul actorului sunt complicaţiile apărute în urma atacului de cord suferit în luna iulie.

michael duncat

Născut în Chicago pe 10 decembrie 1957, Michael Clarke Duncan a fost crescut de către mama sa. A studiat comunicarea la Mississippi's Alcorn State University, iar apoi s-a angajat ca săpător de şanţuri pentru o companie de gaze, pe timp de zi, iar noaptea lucra ca paznic într-un club.

Într-un interviu acordat pentru CNN în 1999, a povestit că a fost poreclit „Hollywood“ de colegii lui de atunci, pentru că vorbea adesea de planurile lui de a deveni un star de cinema.

În timp ce săpam câte un şanţ, ei veneau la mine şi-mi spuneau că Bruce Willis vrea să vorbească cu mine despre un film, după care izbucneau în râs“, povestea actorul.

În 1990 a decis să-şi câştige porecla şi s-a mutat în Los Angeles. Aici a lucrat ca şi bodyguard şi în scurt timp a jucat într-o reclamă. Ulterior au urmat mai multe roluri, pentru majoritatea fiind ales datorită staturii sale impunătoare, nu calităţilor sale de actor.

Primul rol semnificativ l-a primit în 1998, când a jucat în „Armageddon“. Astfel a început prietenia sa cu Bruce Willis, alături de care a apărut în patru filme. Bruce Willis a fost cel care l-a sunat pe regizorul filmului „Green Mile“/„Culoarul morţii“ să pună o vorbă bună pentru Duncan.

În filmul nominalizat la Oscar, Duncan a jucat rolul unui puşcăriaş condamnat la moarte pe nedrept, înzestrat cu puterea de a vindeca.

A avut şi roluri mai mici în filme precum „Planet of the Apes“ (2001), „Daredevil“ (2003), „Sin City“ (2005), „The Whole Nine Yards“ (2000) şi „The Scorpion King“ (2002). De asemenea, şi-a împrumutat vocea în filme de animaţie precum „Cats and Dogs“ (2001), „Brother Bear“ (2003) şi „Kung Fu Panda“ (2008) şi în câteva episoade din „Family Guy“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite