„X Factor“ şi-a desemnat finaliştii cu o dispută între Horia Brenciu şi Ştefan Bănică: „Schimbi regulamentul pentru că nu poţi să accepţi că ai greşit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Bănică Jr, Delia Matache şi Horia Brenciu îşi aleg finaliştii de la „X Factor“ FOTO Antena 1
Ştefan Bănică Jr, Delia Matache şi Horia Brenciu îşi aleg finaliştii de la „X Factor“ FOTO Antena 1

Cei nouă finalişti ai show-ului „X Factor“ au fost aleşi de către juriu, însă una dintre deciziile lui Horia Brenciu a stârnit indignarea lui Ştefan Bănică Jr, acesta simţindu-se neîndreptăţit şi reproşându-i colegului său că nu respectă regulile concursului şi nu îşi poate asuma o decizie.

Delia Matache, Ştefan Bănică Jr şi Horia Brenciu au fost nevoiţi să aleagă câte trei concurenţi alături de care să meargă în galele live „X Factor“, ultima şi cea mai plină de surprize probă a show-ului, când telespectatorii vor avea un cuvânt de spus prin votul lor. 

Astfel, Ştefan Bănică Jr i-a ales pe Alexandra Crişan, Alexandru Florea şi pe Nicoleta Nucă; Delia Matache a păstrat grupurile R-Twins, Trupa 69 şi Contrast; iar Horia Brenciu a optat pentru Cristian Goaie, Monica Sannini şi Adina Răducan. 

Ştefan Bănică Jr a reuşit să-şi surprindă colegii de la masa juriului cu o serie de decizii neaşteptate şi neinspirate, mai ales cea de a „arunca“ în duel doi dintre cei mai buni concurenţi, respectiv Sergiu Braga şi Nicoleta Nucă, hotărâre pe care a ajuns să o regrete, aşa cum era de aşteptat. 

Şi chiar dacă l-a criticat pe starul rock, nici Horia Brenciu nu a fost prea inspirat atunci când a considerat că este o idee bună ca Monica Sannini şi Adina Răducan să formeze una dintre perechile de duel. Mizând pe faptul că una dintre ele va face o greşeală, Brenciu s-a văzut nevoit să încalce regulile concursului şi să-i roage pe producători să facă o excepţie, lucru ce l-a enervat pe Ştefan Bănică Jr. 

Cele mai importante momentel ale show-ului „X Factor“

Vineri seară concurenţii ajunşi în etapa Bootcamp au luptat pentru unul dintre cele şase locuri din fiecare echipă.  Dacă Delia Matache şi Horia Brenciu şi-au definitivat echipele şi au format perechile pentru duel, Ştefan Bănică Jr a mai avut de luat câteva decizii extrem de dificile. 

„Începe Iadul pentru mine, şi pentru voi, ştiţi că vă apreciez pe toţi“, le-a declarat rock starul concurenţilor din echipa sa. La sfârşitul ediţiei de vineri, Nicoleta Nucă a impresionat atât juriul, cât şi publicul cu melodia Christinei Aguilera, „Say Something“, dar cum toate cele şase locuri din echipa lui Bănică erau ocupate, acesta s-a văzut nevoit să elimine un concurent şi pentru acest lucru le-a cerut sfatul colegilor din juriu. 

image

Nicoleta Nucă FOTO Antena 1 

„Sunt foarte frumoşi“, i-a spus Brenciu, dar Bănică l-a întrerupt, replicând: „Asta pot s-o spun şi eu, dacă ai un răspuns dă-mi-l, dacă nu...“. Pe de altă parte, Delia l-a sfătuit pe Bănică să renunţe la o fată, precizând că ştie la cine se referă. „Ţi-am dat locul cu toată inima, cu toată mintea, fără niciun fel de rezervă“, i-a mărturisit Bănică Nicoletei Nucă, înainte de a o elimina pe Dorina Vasilaşcu. 

Arhitecta Maria Cojocaru (23 de ani), care în trecut a cântat pe aceeaşi scenă cu Horia Brenciu, a interpretat melodia „One“, a trupei irlandeze U2.

„A fost un munte de pasiune pe această scenă, a fost femeia care m-a emoţioant cel mai tare din toate punctele de vedere şi nu are legătură cu faptul că o cunosc şi am cântat împreună“, a declarat Horia Brenciu, adăugând că a avut cea mai bună prestaţie din echipa lui Ştefan Bănică. 

image

Maria Cojocaru FOTO Antena 1 

„Da, foarte bună, nu sunt de acord cu Brenciu, nu a fost cea mai bună din echipa mea, dar a fost una foarte bună, dar oare îndeajuns de bună încât să ridic pe cineva? De acest lucru nu mai sunt sigur. Maria am luat decizia , astă seară ne despărţim, cu părere de rău“, i-a spus Bănică participantei, spre surprinderea tuturor. „Îţi mulţumesc că mi-ai înlăturat o competitoare, e păcat că puteai câştiga X Factor“, a declarat Brenciu revoltat cu privire la decizia colegului său. 

Italianul Alessio Padeu a ales melodia lui Ronan Keating, „When You Say Nothing at All“, pe care a dedicat-o familiei sale din Sardinia. La sfârşitul interpretării, concurentul a izbucnit în lacrimi la vederea modului în care a reacţionat publicul, dar şi juriul, toţi aplaudându-l în picioare.

„Este cineva aici de la care ai putea lua scaunul?“, l-a întrebat Bănică. Alessio, care a participat de cinci ori la variantă italiană a emisiunii „X Factor“,  a recunoscut că sunt foarte mulţi concurenţi puternici, care urmăresc acelaşi vis, dar l-a nominalizat pe Pavel.

„Ai dat de dracu“, l-a avertizat Delia pe Bănică. „M-ai surprins şi mi-ai îngreunat decizia, melodia a fost o alegere bună, cânţi şi la pian, ai o voce bună, sensibilitate. Îmi place. Vreau să rămâi“, i-a spus Ştefan Bănică lui Alessio, precizând, totuşi, că nu va renunţa la Pavel. Ovidiu Anton, iubitul din tinereţe al Deliei, a fost cel eliminat, lucru ce a întristat-o teribil pe diva de la „X Factor“, care a declarat: „A plecat un om cu o voce senzaţională, ai luat o decizie greşită.“ 

Motociclistul Sergiu Braga (25 de ani) a cântat „O sole mio“, a lui Luciano Pavarotti, iar Brenciu i-a promis că, dacă Bănică nu-l va păstra, îl va invita la primul său concert pentru a cânta împreună.

Sergiu Braga FOTO Antena 1

image

Deşi Bănică a susţinut că repertoriul concurentului este unul limitat, acesta l-a eliminat pe italianul Alessio pentru a-l putea păstra pe Sergiu. Decizia i-a şocat atât pe ceilalţi concurenţi, cât şi pe membrii juriului, dar, aşa cum era de aşteptat, Alessio a fost cel mai dezamăgit, ba chiar furios. Acesta a simţit că Bănică şi-a bătut joc de el şi că s-a făcut de râs în faţa telespectatorilor: „Asta-i bătaie de joc, o fi el bun, dar nu e cu nimic mai presus decât mine. După ce mi-a spus toate lucrurile frumoase, m-a dat afară, de ce? Să râdă de mine? Să-şi bată joc de mine?“, a declarat concurentul foarte furios. 

„A pierdut una dintre cele mai bune voci masculine. Alessio este un fenomen, Sergiu este un unicat, dar trebuia să-i păstreze pe cei doi coloşi“, a explicat şi Brenciu.

După ce şi-a completat echipa, Bănică a hotărât care sunt perechile care se vor duela – Pavel Denesiuc şi Alexandru Florea, Nicoleta Nucă şi Sergiu Braga, Iuliana Dobre şi Alexandra Crişan –, alegeri ce au stârnit noi critici din partea colegilor din juriu. 

Primul duel al serii a fost între Alexandra Crişan şi Iuliana Dobre, concurente în echipa lui Ştefan Bănică Jr. Şi dacă Alexandra a mizat pe o piesă sensibilă, „One and only“ a cântăreţei Adele, Iuliana a ales o melodie rock, „Are you gonna be my girl“ de la Jet. Precizând că nu are nimic să le reproşeze, Bănică a ales să o trimită în finală pe Alexandra Crişan. 

Alexandra Crişan FOTO Antena 1

image

Black & White şi R-Twins, grupurile Deliei, au fost următoarele „aruncate“ în duel şi au optat pentru „We are young“, a formaţiei Fun, respectiv „Lazy song“, al lui Bruno Mars. Delia a declarat că simte că ar putea câştiga concursul „X Factor“ cu R-Twins, motiv pentru care i-a ales pe gemeni. „Te fac să te îndrăgosteşti de ei, te fac să-i priveşti, te ţin în faţa televizorului“, a mai adăugat artista. 

R-Twins FOTO Antena 1

image

Nicholas Sealy şi Cristian Goaie au fost protagoniştii primului duel din echipa lui Horia Brenciu, de sub 20 de ani. Cristian Goaie a întâmpinat dificultăţi din cauza unei inflamaţii în gât, dar s-a descurcat exemplar pe scenă, când a cântat „Love me again“ a lui John Newman. Pe de altă parte, Nicholas Sealy a ales o melodie din alt registru – hit-ul lui Robin Thicke şi Pharell Williams, „Blurred lines.

„Te-ai mobilizat exemplar Nicholas, Cristian nu am observat deloc că ai probleme cu vocea“, le-a spus Brenciu celor doi concurenţi. „Voi merge mai departe cu un artist, un nebun, un spectacol, Cristian Goaie.“

Nicholas Sealy (stânga), alături de Cristian Goaie FOTO Antena 1

image

Pavel Denesiuc şi Alexandru Florea au format a doua pereche aleasă de Ştefan Bănică pentru duel. Pavel Denesiuc a ales melodia „You give love a bad name“, de la Bon Jovi, în timp ce Alexandru Florea a oferit un moment mai sensibil, cu melodia lui John Legend, „All of me“.

„Sunt mândru de amândoi, inima mea bate în ritm de rock and roll, pentru că pentru mine nu e doar o muzică, e un stil de a trăi, mi-a schimbat viaţa, dar acest aspect nu va fi un criteriu în această seară“, i-a asigurat Bănică pe concurenţi, pentru ca în final să-l aleagă pe Alexandru Florea.  

Pavel Denesiuc (stânga), alături de Alexandru Florea FOTO Antena 1

image

Afina şi Daniel, care au ales „Hello“ a cântăreţei Beyonce, şi Trupa 69, cu „Dark Horse“ semnată de Katy Perry,  au încercat să o convingă pe Delia că merită să ajungă în galele live. Delia a ales Trupa 69, precizând că a luat decizia „cu inima“. 

Trupa 69 (stânga), alături de Afina şi Daniel FOTO Antena 1

image

Nicoleta Nucă şi Sergiu Braga au fost protagoniştii „celui mai greu duel din tot concursul“, iar Ştefan Bănică a fost nevoit să ia o decizie extrem de dificilă, fiind de părere că „ambii sunteţi X Factor, pentru mine e Real Madrid contra Barcelona.“

Sergiu Braga a interpretat melodia „Con te Partiro“, a lui Andrea Bocelli, iar Nicoleta Nucă a cântat „Halleluja“, însă amândoi au oferit momente perfecte şi l-au făcut pe Bănică să regrete alegrea făcută.

„Văzându-vă mi-am dat seama că voi sunteţi motivul pentru care regret că nu am echipa lui Ştefan, meritaţi amândoi să mergeţi mai departe“, le-a spus Brenciu concurenţilor, vădit impresionat.

„Am ascultat, cu urechea de data asta“, a declarat şi Bănică. „Îţi mulţumesc Nicoleta pentru tot ce mi-ai oferit până acum. Îţi mulţumesc Sergiu pentru emoţia pe care mi-ai oferit-o până acum“, a adăugat acesta, înainte de a anunţa că alegerea lui este Nicoleta, care a izbucnit în plâns de fericire. 

image

Nicoleta Nucă FOTO Antena 1 

Italianca Monica Sannino, cu „Hit the road Jack“, de la Ray Charles, şi Adina Răducan, cu „Trurli“, a Paulei Seling, au adus o situaţie fără precedent la „X Factor“, întrucât Horia Brenciu nu a putut alege dintre cele două. „Monica eşti o nebunie. Adina, nici artiştii de 30 de ani nu improvizează ca tine. Aş fi vrut ca una dintre voi să facă o greşeală, pentru că îmi era mai uşor“, le-a spus artistul celor două fete, reuşind să-i convingă pe producători să amâne momentul deciziei până la sfârşitul ediţiei. 

Victor şi Adelina şi Contrast au fost ultimele grupuri din echipa Deliei care s-au duelat pe scenă. Victor şi Adelina au dezamăgit cu interpretarea piesei „This love“, de la Maroon 5, în timp ce Contrast s-a remarcat cu „My kind of love“, cântată în varianta originală de Emeli Sande. Chiar dacă nu a avut un moment impecabil, Delia a ales grupul Contrast pentru galele live.

Denis Borovină şi Diana Căldăraru au fost protagoniştii ultimului duel al serii. Diana, cu „Sorry seems the hardest word“, şi Denis, cu melodia lui Sam Smith ft. Naughty Boy, „La la la“, au oferit momente de excepţie, însă Horia Brenciu le-a oferit o surpriză. Nu tocmai plăcută.

„Fac lucruri care uneori pot părea deplasate, anormale, fac lucruri împotriva regulamentului pentru că trebuie să aleg cel mai bun concurent alături de care pot câştiga X Factor“, s-a scuzat Brenciu, înainte de a le chema pe scenă pe Adina Răducan şi Monica Sannini.

Adina Răducan (dreapta) şi Monica Sannini FOTO Antena 1

image

„Poate că am concurenţi mult mai buni decât m-am aşteptat, voi alege doar doi dintre voi şi ceilalţi doi vor fi în cadrul spectacolelor mele, fără doar şi poate“, a precizat artistul. Alegerile lui Brenciu au fost Adina Răducan şi Monica Sannino, lucru ce a uimit mai ales juriul, pe Ştefan Bănică Jr şi pe Delia. În mod normal, una dintre cele două tinere trebuia să fie eliminată.

„Horia, explică-ne şi nouă cum stau lucrurile. Schimbi regulamentul, ele două au fost la duel, iar acum le alegi să meargă în live-uri? Ca om şi ca artist, te înţeleg, dar ca membru al juriului, nu sunt de acord. Poate şi eu voiam să-l păstrez pe Sergiu Braga lângă Nicoleta Nucă. Doar pentru că tu nu poţi să accepţi că ai greşit...tu ai greşit când i-ai pus la dueluri, trebuie să-ţi asumi“, i-a spus Bănică extrem de deranjat de întorsătura situaţiei. „Da, am greşit, recunosc. Am vrut să vă despart, dar aţi fost prea bune pentru a vă despărţi“, a fost răspunsul lui Horia Brenciu, care a anunţat că nimic nu se va schimba. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite