VIDEO Un deceniu de „The Simpsons“ în două clipuri de câte 20 de minute: cele mai celebre referinţe cinematografice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul Next Movie a realizat un colaj prin care arătă cum serialul de desene animate „The Simpsons“ s-a folosesit de diferite trimiteri către scene celebre din alte filme cunoscute, cel puţin o dată în decursul celor 30 de minute în care rulează pe micul ecran, scrie „Time“.

Site-ul a lansat două clipuri video, fiecare de aproximativ 20 de minute, în care prezintă scene din episoadele primelor zece sezoane ale sitcomului care fac referire la filme cunoscute. 

Primul videoclip, care arată scene din primele cinci sezoane ale serialului, şi ce-al de-al doilea clip, în care sunt înlănţuite scene din sezoanele şase-zece, nu doar că servesc ca o explorare a trecutului, ci reprezintă o privire de ansamblu asupra modului în care creatorii showului au inserat subtil sau verde în faţă scene de pe marele ecran în lumea oraşului fictiv Springfield.

Printre filmele la care serialul american face referire se numără unele dintre creaţiile lui Stanley Krick sau pelicule clasice precum „Pe aripile vântului“ sau „Vrăjitorul din Oz“. 

Indiferent dacă trimiterile din serial erau legate de filmul „Naşul“, „King Kong“ „Casablanca“ sau „Exorcistul“, primul deceniu din „Simpsons“ trebuie să fie privit ca pe o serie de parodii care surprind perfect cultura americană, dar şi globală, stilul de viaţă, adică o întreagă epocă.

Get More:

NextMovie.com: More Videos | Trailers | Movie News | New on DVD & Blu-Ray

„The Simpsons“ este un sitcom animat american creat de Matt Groening. Serialul este o satiră la adresa stilului de viaţă a clasei de mijloc din Statele Unite ale Americii, exemplificată prin familia cu acelaşi nume formată din Homer, Marge, Bart, Lisa şi Maggie. Acţinea are loc în oraşul fictiv Springfield, cultura americană, societatea, televiziunea şi alte aspecte ale condiţiei umane fiind printre cele mai frecvent abordate subiecte.

Serialul a început pe 17 decembrie 1989, iar cel de-al 24-lea sezon s-a terminat pe 19 mai 2013, în total existând 530 de episoade. „The Simpsons“ este cel mai longeviv sitcom american şi animaţie. În 2007, industria de film de la Hollywood a lansat un lung metraj „The Simpsons Movie“, cu încasări de peste 396 milioane de euro.

„The Simpsons“ este considerat unul dintre cele mai bune seriale de televiziune din toate timpurile. De altfel, revista „Time“, în numărul din 31 decembrie 1999, l-a catalogat ca fiind „cel mai bun serial de televiziune din secolul XX“. Pe 14 ianuarie 2000, familia Simpson a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. Serialul a câştigat 27 de Premii Emmy, iar sloganul lui Homer „D’oh!“ a intrat în vocabularul multora.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite