VIDEO Râdem cu Times New Roman. Ioana Maria Moldovan, despre noul sezon TNR, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, invitaţi la Adevărul Live au fost Ioana Maria Moldovan, prezentatorea emisiunii Times New Roman, şi Alex Dona, managing partner TNR, care au vorbit despre noul sezon al emisiunii marca Prima TV.

Cele mai importante declaraţii

Alex Dona: E bine că am văzut de unde am plecat. În primul sezon am fost Ştirile Times New Roman, acum suntem Times New Roman TV, o chestie de rebranding, o nouă prezentatoare, o nouă imagine a acestui program. 

Ce s-a schimbat la Times New Roman?

Alex Dona: În primul rând nu mai sunt ştiri, nu mai avem acelaşi schelet riguros de ştiri, acum suntem o emisiune de divertisment, bineînţeles în spiritul Times New Roman, deci tot bazată pe o interpretare proprie, dar avem mai multă libertate de mişcare şi atunci ne permitem să invităm vedete, cum l-am avut în prima ediţie pe Lucian Mîndruţă, cum o să mai avem în fiecare ediţie. Ne permitem să avem rubrici noi.

Te simţi ca Acasă la Prima TV?

Ioana Maria Moldovan: Pentru mine contează foarte mult echipa în care intru. Prima întâlnire a fost cu Alex, a fost o întâlnire foarte dragă mie şi atunci am simţit că fac parte din această echipă, rând pe rând i-am cunoscut şi pe băieţi. Simţim, gândim la fel, avem aceleaşi glume.

Eşti femeia de la cârma unei emisiuni regizate de bărbaţi.

Eu mă consider o răsfăţată, e minunat să lucrezi înconjurată de bărbaţi, te ajută şi este interesant. Eu mă consider o norocoasă. 

Să ne aşteptăm şi la invitaţi parodiaţi?

Alex Dona: Noi invităm oameni care ne plac şi cu care avem deja un istoric. Pe Lucian Mîndruţă, de exemplu, ne ştim de foarte mult timp, ne ajutăm, ne promovăm reciproc, avem altă relaţie. Chiar se simte, sper eu, un pic măgulit când mai scriem un articol despre el.

Ioana, vii de la un pupitru de lucruri serioase la satiră. De unde schimbarea asta?

Ioana Moldovan: Nu a fost o trecere foarte grea pentru că eu până la urmă joc rolul unui prezentator serios care încearcă să prezinte ştiri cu umor de bună calitate. Nu mi s-a părut o trecere dificilă, bruscă. E adevărat că e cu totul altceva, dar eu am rămas aceeaşi. 

Având în vedere că se apropie campania electorală, nimeni nu va scăpa de glume.

Alex Dona: Da, mai mult pe net, pentru că la televizor nu ne permit CNA-ul.

Cu ce relaţionează oamenii mai bine, cu online-ul sau cu televizorul?

Alex Dona: În continuare cu online-ul, publicul nostru pe net este incomensurabil mai mare decât cel de pe TV. Cred că trebuie să ne prostituăm pentru a atrage mai mulţi oameni. Pe online oamenii îşi aleg ce consumă, iar un produs media îşi alege consumatorii. Este o altfel de relaţie. Pe TV trebuie să ţii cont, totuşi, că este un altfel de public.

Ioana, de ce TNR? Ce te-a atras atât de mult?

Ioana Moldovan: Că sunt ardeleni. Aşa a fost să fie. În viaţă, pe drumul pe care îl urmezi, te întâlneşti cu oameni pe care îi placi sau alături de care începi o colaborare. Aşa a fost cu TNR, ne-am văzut şi ne-am plăcut şi nu regret acest pas făcut. Pe TV i-am urmărit mai puţin, pe online chiar îi citeam, dar nu m-am gândit niciodată că voi ajunge aici. 

image

Alex Dona, alături de Ioana Maria Moldovan, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Cum s-a născut proiectul TNR?

Alex Dona: S-a născut în urmă cu cinci ani, nu era în forma de acum, a trecut prin mai multe etape până şi-a găsit canalul, până ne-am găsit nişa pe care am construit-o. Părinţii lui, ca să zic aşa, sunt Călin, redactorul-şef, şi asociatul majoritar al cărui nume nu va fi spus, şi de acolo a tot evoluat. Este un proiect viu şi nu se va opri aici.

Cred că în orice ţară am fi, am avea inspiraţie. Eu nu sunt adeptul acestei concepţii conform căreia doar în România există hoţi şi situaţii de un comic natural, cred că se întâmplă peste tot

Ioana tu ai libertatea de a te implica în scrierea ştirilor?

Ioana Moldovan: Deocamdată, nu.

Alex Dona: Este o colaborarea aflată la început de drum, sperăm să fie cât mai lung şi cât mai frumos. Trebuie să ne cunoaştem, să vedem cum gândim. Şi noi ştiam de ea, cum ştia şi ea. 

De ce Ioana?

A fost simplu. Times New Roman este o emisiune făcută în coproducţie cu Prima TV şi ca orice coproducţie, fiecare parte a tras la jug. Ioana a fost una din propunerile Primei TV pentru această emisiune, am văzut mai multe persoane, dar de departe ea a fost favorita noastră.

Cât de mult te distrezi cu băieţii la filmări?

Ioana Moldovan: Am avut peripeţii, eu şi fata de la machiaj am rămas blocate, Alex ne-a salvat. 

Alex Dona: Din păcate, emisiunea aceasta reprezintă un efort considerabil în plus pe care îl facem. Site-ul rămâne şi va fi principala noastră grijă şi încercăm în momentul de faţă să facem această emisiune cu aceleaşi resure, nu e uşor. Mai ales că o emisiune consumă foarte multe idei şi mai ales că vrem ca ceea ce arătăm pe TV să nu se regăsească pe site, să nu aibă lumea senzaţia: Nu mă mai uit la TNR TV pentru că am văzut deja pe site. 

Ioana Moldovan: Eu primesc scenariul înainte, râd, mai râdem şi în platou când înregistrăm emisiunea, tocmai de aceea primesc înainte scenariul. 

Ce vedem săptămâna viitoare?

Alex Dona: Sunt câteva vedete Prima pe care le vrem ca invitaţi, dar nu numai, vor fi vedete din tot spectrul media din România. Vor fi oameni care nouă ne plac, care înţeleg umorul. 

Despre noile rubrici

Alex Dona: În primul sezon au fost rubricile Sport, Cât mă costă doctorul şi Creiere în derivă, acum fiind o emisiune care a scăpat de tipologia de jurnal de ştiri, va fi o emisiune în care rubricile se vor schimba de la o ediţie la alta, în funcţie de subiect, în funcţie de ce vom avea de transmis în săptămâna respectivă, de ideile care ne vin. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite