VIDEO Actorul scoţian Peter Capaldi, noul Doctor Who

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceasta
nu este singura apariţie a lui Capaldi în cadrul showului, el a
jucat rolul negustorului roman Caecilius în episodul din 2008, „The
Fires of Pompeii“
Aceasta nu este singura apariţie a lui Capaldi în cadrul showului, el a jucat rolul negustorului roman Caecilius în episodul din 2008, „The Fires of Pompeii“

Actorul Peter Capaldi a fost anunţat ca fiind noul „Doctor Who“ al serialului omonim de pe BBC. Artistul în vârstă de 55 de ani din Glasgow va fi cel de-al 12-lea interpret al celebrului doctor, înlocuindu-l pe Matt Smith, aflat pe picior de plecare.

„Este atât de minunat ca această veste nu mai este un secret. Este un privilegiu să pot juca rolul Doctorului. La fel ca şi personajul, mă aflu într-o stare de teroare toatală şi de încântare. Abia aştept să încep treaba“, a declarat Peter Capaldi în cadrul emisiunii BBC One.

Actorul a fost preferatul caselor de pariuri din Marea Britanie, fiind considerat unul dintre favoriţii la preluarea rolului. Pe de altă parte, aceasta nu este singura apariţie a lui Capaldi în cadrul showului. Acesta a jucat rolul negustorului roman Caecilius în episodul din 2008, „The Fires of Pompeii“. Curios sau nu, Peter Capaldi preia rolul fix la aceeaşi vârstă cu un alt actor care a dat viaţă personajului, William Hartnell, care l-a jucat pe Doctor între 1963 şi 1966.

Steven Moffat, producătorul executiv al showului, spune că alegerea lui Capaldi în rolul Doctorului este o „combinaţie incendiară“. „Unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale este pe cale să joace cel mai bun rol de televiziune. Am editat un videoclip în care Capaldi apărea în rolul Doctorului, iar toţi cei care l-au văzut au căzut de acord că el trebuie să fie următorul“, a spus Moffat.

Capaldi spune că deja a luat scenariile filmului pentru a repeta viitorul rol. Acesta a mai spus că a aflat vestea în timp ce se afla în Praga pentru a filma adaptarea BBC a celebrei poveşti „Cei trei muşchetari“. „Am avut telefonul pe modul silenţios, aşa că am ratat primul apel. Mi-am sunat agentul înapoi, iar el m-a întâmpinat cu «Bună, Doctore». Nu m-am putut opri din râs de atunci şi până acum“, a completat Capaldi.

„Îi doresc succesorului meu tot norocul pentru că ştiu că este un mare admirator al show-ului şi un tip de treabă. Dacă trebuia să aleg, cu siguranţă el ar fi fost câştigătorul“, a spus şi Matt Smith, cel care l-a întruchipat până acum pe Doctor.

„Prin talentul său, ştiu că el va fi o încarnare reuşită a Doctorului cu numărul 12. Abia aştept să încep noua aventură“, a declarat Jenna Coleman, cea care o joacă pe Clara, partenera personajului principal.

Doctor Who este un serial britanic ştiinţifico-fantastic produs de BBC, dedicat aventurilor unui Lord al Timpului, un călător extraterestru cunoscut sub numele de Doctorul. Acesta explorează Universul cu ajutorul navetei sale spaţiale, „Tardis“, care la exterior se aseamănă cu o gheretă a poliţiei britanice, foarte des întâlnită în Marea Britanie a anilor 1963, anul apariţiei serialului. Doctorul se confruntă cu o varietate de inamici, încercând să salveze diferite civilizaţii.

Capaldi este cunoscut pentru rolul său din serialul „The Thick of It“, comedie care satirizează mecanismele interioare care pun în mişcare guvernul britanic modern.

Cei 12 actori ai personajului Doctor Who

1. William Hartnell (1963-1966)

2. Patrick Troughton (1966-1969)

3. Jon Pertwee (1970-1974)

4. Tom Baker (1974-1981)

5. Peter Davison - (1982-1984)

6. Colin Baker (1984-1986)

7. Sylvester McCoy (1987-1996)

8. Paul McGann (1996)

9. Christopher Eccleston (2005)

10. David Tennant (2005-2010)

11. Matt Smith (2010 - 2013)

12. Peter Capaldi (2013 - )

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite